Kako neovisni hoteli koriste tehnologiju kako bi povećali konkurentnost?


[responsive]Na koji način neovisni hoteli koriste tehnologiju kako bi povećali konkurentnost?[/responsive]

Neovisni hoteli se bore kako bi bili ukorak s većim hotelima i lancima kada je u pitanju usvajanje najnovije tehnologije. Sve to zahvaljujući visokim troškovima i složenosti implementacije. Međutim, oni imaju veliku korist ako usvoje ispravne sustave.

U prethodnom članku o neovisnim, malim i obiteljskim hotelima istaknuli smo važnost njihove uloge za ugostiteljsku industriju, te smo kao primjere naveli neke od naših najcjenjenijih klijenata. Našim klijentima se tehnologija pokazala uspješnom u vođenju svojih smještajnih jedinica; olakšala poslovanje i upravljanje rezervacijama kao i potpunu kontrolu nad cjelokupnim sustavom.

Neovisni hoteli se bore kako bi bili ukorak s većim hotelima i lancima kada je u pitanju usvajanje najnovije tehnologije, zahvaljujući visokim troškovima i složenosti implementacije. Međutim, oni imaju veliku korist ako usvoje ispravne sustave.

Konkurentnost na tržištu

Današnji brendovi ugostiteljstva; uključujući velike i male hotelijere, djeluju u izuzetno konkurentnom okruženju u kojem se optimalna strategija određivanja cijena njihovog inventara neprestano razvija. Putnici pregledavaju hotele i uspoređuju cijene na web stranicama, Google pretraživanju i online turističkim agencijama (OTA). Hoteli moraju biti u mogućnosti odgovoriti na promjene konkurentskih cijena i optimizirati njihovu dostupnost i cijene na temelju promjena u potražnji, sezonalnosti i posebnim događajima. Ažuriranje najnovijih i relevantnih informacija koje pokazuju što kupci traže, konkurentne cijene i tržišne performanse su ključni za uspjeh.

Manji, neovisni hoteli tradicionalno su bili u nepovoljnom položaju jer nisu u mogućnosti napraviti istu razinu ulaganja u tehnologiju kao i veći hoteli i lanci.


“Svjedoci smo da lanci hotela ulažu značajno u tehnologiju, što otvara potencijal za veću podjelu između nekretnina koje nisu u mogućnosti da se podudaraju s tim investicijama”, rekao je Ait Voncke, stariji potpredsjednik odjela za upravljanje računima partnerskih usluga u Expedia Group.


Također, zbog sudjelovanja u hotelskoj grupi, hotelski lanci imaju pristup skupljenim podacima, uključujući i izvedbu tržišta, izvedbu ostalih svojstava istog lanca i tako dalje.

Danas tehnologija ima moć izravnati igralište za hotelijere svih veličina, ali pristup tehnologiji znatno varira. Zbog ograničenih proračuna, mali i neovisni hoteli često smatraju da je nova tehnologija preskupa za usvajanje ili integriranje u njihov vlastiti radni tijek.

Koja je cijena vrhunske kvalitete?

S Megabooker programom ostvarujete 14 dana probnog korištenja uz raznorazne pogodnosti kako biste kvalitetno poboljšali svoje performanse i
nesmetano upravljali svojim smještajnim kapacitetima.

 [button link=”https://megabooker.hr/contact/” size=”medium” target=” _self” color=” gray, black, alternative-1,” lightbox=”true or false”]KONTAKTIRAJTE NAS[/button]

Također, s obzirom na mnoštvo odgovornosti kojima stariji timovi moraju biti  žonglirati u tim hotelima, tehnologija također mora biti učinkovita. Rješenja kao što centralni partner Expedia Grupe pruža mogu biti od značajne prednosti. Pomaže u pojednostavljivanju svakodnevnih zadataka poput ažuriranja dostupnosti i cijena na temelju relevantnih informacija u stvarnom vremenu. Na primjer, platforma pruža podatke o ostvarenom prihodu, performansama u odnosu na konkurente i tržištu općenito kako bi se hotelima pomoglo u donošenju više odluka temeljenih na podacima.

[responsive]Na koji način neovisni hoteli koriste tehnologiju kako bi povećali konkurentnost?[/responsive]

Ključni nalazi studije Expedia Group o preprekama u prihvaćanju tehnologije

Da bi razumjeli tehnološke izazove s kojima se hoteli suočavaju, posebno mali i neovisni hoteli, Expedia Group je u srpnju 2019. ispitala više od 1200 hotelijera. Njihovi nalazi otkrili su nesklad u investiranju u tehnologiju i usvajanju manjih, neovisnih hotela i lanaca.

Gotovo polovica anketiranih malih – neovisnih hotela izvijestila je da se odluke o ulaganju u tehnologiju temelje na pristupačnosti i vrijednosti. Dok se veći hoteli brinu više o tome kako će se nova tehnologija integrirati u postojeće radne tijekove ili sustave, manji hoteli su zabrinuti zbog troškova. Studija je također otkrila da lanci hotela imaju gotovo dvostruko veću vjerojatnost da je ulaganje u tehnologiju prioritetno u odnosu na neovisne hotele. Nezavisni hoteli imaju 1,5 puta veću vjerojatnost od lanaca da umjesto u tehnologiju – investiraju u renoviranje soba.

No, kako se prihvaćanje tehnologije među hotelima povećava, mali, neovisni hoteli riskiraju da zaostanu u utrci za unapređenjem poslovanja s pametnijim podacima temeljenim na optimizaciji prihoda. Prema Hospitality Technology, nevjerojatnih 54% hotela planira povećati proračune za tehnologiju za 2019. godinu.

Neki od ostalih izazova koje su ispitanici naveli u istraživanju povezanih s uvođenjem tehnologije uključuju poteškoće u integraciji s postojećim sustavima, preveliku složenost i nedostatak podrške dobavljača. Svaki od četiri mala, neovisna hotela, u istraživanju je složenost smatrao svojim najvećim izazovom usvajanja tehnologije, a jedan od tri kaže da je jednostavnost upotrebe prioritet pri ocjeni potencijalnih rješenja.

Prevladavanje složenosti pojednostavljenim rješenjima

Uvođenje tehnologije može se činiti zastrašujućim za neovisne hotelijere. No internetske putničke agencije poput Expedia grupe pokušavaju omogućiti malim, neovisnim hotelima da premoste tehnološki jaz nudeći rješenja koja su jednostavna za korištenje kao dio poznate partnerske platforme. Na raspolaganju je besplatno za sve hotele registrirane na Expedia Group, na primjer, Rev + je alat za upravljanje prihodima koji pruža informacije o tome kakve su cijene hotela u odnosu na njihovo tržište tijekom sljedećih 90 dana, kako izgleda buduća potražnja na temelju podataka prikupljenih u svim portfeljima web stranice Expedia Grupe i ako su drugi hoteli na tržištu izmijenili svoje javno prikazane cijene u protekla 24 sata, i sl.

Primjer iz New Yorka

Za većinu hotela ove analitike i uvidi izvlače nagađanja iz odluka o cijenama. Na primjer, hotel u New Yorku, koji je blizu mjesta održavanja koncerata, ne mora pretpostaviti hoće li određeni koncert utjecati na potražnju za rezervacijama preko noći. Vrh pretraživanja po portfelju web stranica Expedia Grupe pokazat će snažnu potražnju po tim datumima koncerta i na taj način omogućiti neovisnim hotelima da optimiziraju cijene i dostupnost kako bi maksimizirali zaradu i stope zauzeća.

Kako bi donijeli najbolje odluke o cijenama, hoteli također moraju uzeti u obzir podatke o tržištu i informacije o konkurentnim cijenama. Hotel u malom gradu možda se ne natječe samo s drugim hotelima u tom gradu, već i s hotelima u obližnjim gradovima koji su na samo nekoliko minuta vožnje. Iako hoteli u obližnjim gradovima tehnički nisu na neposrednom tržištu hotela, pristup Expedia Grupe milionima podataka omogućuje mu da iskoristi ekonomiju razmjera kako bi istaknuo te trendove svojim korisnicima. Omogućuje i hotelima da prilagode način na koji koriste alate, pružajući im mogućnost odabira vlastitog konkurentskog skupa, automatizacije nekih zadataka i podešavanja parametara u vezi s kakvim radnjama su spremni započeti.

Prema studiji tvrtke Skift Research za 2018. godinu, mnoge putničke tvrtke vide kako u slijedećih nekoliko godina ugrađuju tehnologije nove generacije u njihov digitalni plan puta. S velikim brojem turističkih tvrtki koje su se usredotočile ili usvojile nove tehnologije, hotelijeri moraju prije ili kasnije ulagati u nove tehnologije ako žele biti lideri u industriji.

Korištenje pravih sustava može osnažiti neovisne hotele da pojednostave svoje poslovanje uklanjanjem vremenski zahtjevnih zadataka i povećanjem konkurentnosti na tržištu. Kako tehnologija postaje imperativna za upravljanje performansama hotela, mali hoteli više ne moraju praviti kompromise između usvajanja tehnologije i drugih operativnih poduhvata uz pomoć pravih partnerstava.

 

https://skift.com/2019/11/11/how-small-independent-hotels-are-using-tech-to-be-more-competitive/  

 

 

 

 

Kako neovisni hoteli koriste tehnologiju kako bi povećali konkurentnost? by