izazovi s kojima se suočavaju hotelijeri

Nisu svi izazovi u hotelijerstvu jedinstveni, ali mnogi su česti u ugostiteljstvu kao i u drugim industrijama.

Jeste li frustrirani i zaista želite prevladati izazove u hotelijerstvu?

Ne uzrujavajte se! Unatoč nestabilnom tržištu, iz godine u godinu svjedočite porastu globalnih putnika kojima je cilj pružiti najbolje ugostiteljske usluge po najboljoj cijeni.

Visok turistički priljev čini turističku i ugostiteljsku djelatnost vrlo unosnim poslom koji gostima uvijek nudi nešto novo u svakoj životnoj dobi.

Zašto biste trebali znati izazove u ugostiteljstvu?

Da bi Vaš hotel nastavio raditi, a zapravo napredovao. Jednostavno.

Morate upiti nove tehnologije, primijeniti strateške odluke na temelju podataka prikupljenih iz različitih mrežnih izvora i unaprijediti vaše hotelsko poslovanje.

Iako je gostoljubivost profitabilan posao, hotelijeri su s nama podijelili mnoge probleme; od kojih se ovdje raspravlja o nekoliko glavnih problema i rješenja hotelskog menadžmenta:

 

Istražimo ih detaljno.

1.Angažiranje i zadržavanje osoblja

Izazov: Svaki hotel zahtijeva kvalitetno osoblje na svim frontovima; bila to administracija, održavanje, kuhinja, održavanje kuće ili recepcija. Nedostatak vještine kod obrazovane mladeži koja završava obrazovanje također se pokazuje velikim izazovom u hotelijerstvu.

Rješenje: Redovito osposobljavanje nove radne snage jedini je dostupan lijek. Zadržavanje kvalificiranog osoblja zahtijeva da primijenite nekoliko taktika. Na primjer, njegovanje osjećaja pripadnosti (kulture) i vrijednosti za članove tima učinit će ih privrženima svom poslu i usadit će im osjećaj odgovornosti u njihove misli.

2.Promjene u marketinškim trendovima i dinamici

Izazov: Promjena u trendu oglašavanja i marketinga često stvara problem hotelijerima. Tradicionalne marketinške metode sada nisu toliko učinkovite. Dakle, za one koji su se uvijek držali starih škola, ovo predstavlja jedan od najvećih izazova ugostiteljstva. Internetski marketing sigurna je metoda, iako bi vlasnicima hotela trebale godine da utvrde svoju snagu. Internetske ponude rezerviraju pravi gosti, a veće transakcije plaćaju se unaprijed.

Rješenje: Angažiranje gostiju na društvenim mrežama, aplikacijama za razmjenu poruka i drugim mrežnim izvorima može učiniti čuda i pružiti Vam rezultate za nekoliko mjeseci. Primjena učinkovitih strategija digitalnog marketinga snažno je rješenje za takva pitanja u ugostiteljstvu. Budite dosljedni i strpljivi s bilo kojom taktikom koju primijenite.

3.Operativna pitanja

Izazov: Brojni su operativni izazovi u hotelijerstvu. U rasponu od upravljanja rezervacijama, prisustvovanja gostiju, obavljanja svih operacija ispred ureda, održavanja čistoće u hotelskim sobama i prostorijama i još mnogo toga. Međutim, hotelski odjeli često ne izvršavaju sve zadatke sinkronizirano što dovodi do kaosa i nezadovoljstva kupaca.

Rješenje: Osim operacija, problemi i rješenja ispred ureda povezani su s integriranim hotelskim PMS sustavom. Što ga brže usvojite, to je bolje za Vaš smještajni objekt. Vaše su operacije automatizirane, a funkcije odjela sinkronizirane s PMS-om, jer to u velikoj mjeri pojednostavljuje komunikaciju.

4.Rastući troškovi dnevnog potrošnog materijala

 Izazov: Napuhavanje cijena proizvoda za svakodnevnu upotrebu, jestivih proizvoda i ostalih zaliha naglo je poraslo u posljednjih nekoliko godina. Iako je to utjecalo na sve grane industrije, ali zahtijeva ogroman dio problema i izazova s kojima se suočava industrija turizma i ugostiteljstva.

Rješenje: Vidljivo rješenje za to bilo bi neprestano provjeravanje zaliha, kontrola zaliha i smanjenje rasipanja što je više moguće. Razmislite o primjeni korisnih strategija uštede troškova u vašem posjedu, koje bi vam pomogle u upravljanju rastućim troškovima.

5. Pitanja domaćinstva

Izazov: Čistoća je osnovni zahtjev svakog gosta. Zapravo biste tražili i čistu i urednu hotelsku sobu kada putujete. To je potreba koja ostaje cijelo vrijeme na vrhu. Većina hotelskih gostiju više bi voljeli čistu sobu od besplatnih sadržaja bilo koji dan. Ako razmislite, nečista i neuredna soba također je česta zamjerka gostiju. Ali hotelijerima ovaj aspekt obično nedostaje među ostalim operacijama.

Rješenje: Domaćinskim izazovima u hotelima treba dobro upravljati pomoću učinkovitih strategija i procesa razmišljanja. U procesu održavanja mora biti svjestan čistih i prljavih soba i stalno održavati zajedničke prostore (posebno nakon ove pandemije). Istaknite ove mjere na svojoj web stranici i društvenim mreža kako biste stekli povjerenje gostiju.

Na primjer; Možete pratiti i popis dolazaka i odlazaka gostiju putem hotelskog softvera i možete reći spremačici da očisti sobu svih gostiju koji će se odjaviti iz hotela. Štoviše, kad god se bilo koji gost prijavi i zatraži sobu, lako možete provjeriti je li domaćica očistila sobu ili nije uz pomoć sustava.

Ovo je najbolji način za upravljanje zadacima i praćenje gostiju koji dolaze i odlaze kako biste se mogli pripremiti unaprijed. Na taj način lako možete izbjeći izazove u domaćinstvu.

6.Promjene u očekivanjima gostiju

Izazov: Promjena očekivanja gostiju jedan je od najvećih problema u hotelijerstvu. Svjedočili ste da danas gosti od hotela traže puno više. Besplatni WiFi, sustav zabave, jedinstveno iskustvo boravka i brze usluge odjave. Zahvaljujući pandemiji COVID19, očekivat će i beskontaktne hotelske usluge kako bi osigurali siguran boravak. Svakako, prilično je teško pridržavati se ovih zahtjeva zbog propusnosti resursa ili kapitala, ali to će biti neophodno učiniti.

Rješenje: Dakle, beskontaktne hotelske usluge mogu se pružiti odgovarajućom tehnologijom. Razmislite o postavljanju samoposlužnog portala za goste koji će omogućiti brzu prijavu i odjavu, dijeliti lokaciju s Vašim smještajnim objektom, pa čak i dopustiti gostima da zatraže usluge prevoza i odlaska. Budite u toku s najnovijim trendovima hotelske industrije. To će vam pomoći da na bolji način ispunite promjenjiva očekivanja gostiju.

7.Neredoviti novčani priljevi

Izazov: Jedan od glavnih izazova u hotelijerstvu je kreditna prijetnja. Posao sa strankama koje plaćaju nakon razdoblja od 30, 60 i 90 dana ili čak kasnije. Iako su ove vrste poslova veće, one ne pomažu puno tijekom krčenja novca. Povrh toga, mnoga plaćanja kasne ili ostaju u dugovima.

Rješenje: Razmislite o promjeni dobavljača nakon dugog roka plaćanja. Ili sklopite dogovor s njima kako biste naplatili svoje dospjele uplate na rate, a ne jednim potezom. Tako će vaš brod ploviti dulje vrijeme. Povrh toga, možete pokrenuti internetsku marketinšku kampanju za privlačenje rezervacija, jer ove strategije pružaju brzi povrat ulaganja.

Na taj način štedite na zapošljavanju dodatnog osoblja za naplatu, a čak i račune plaćate na vrijeme. Ukratko, imate dovoljno novčane rezerve za obrtna sredstva.

8.Izazovi sigurnosti podataka

Izazov: Pitanje sigurnosti nije novo. Iako su naše metode zaštite podataka znatno napredovale, ali isto tako i mogućnosti curenja podataka i napada virusa. Prijetnje krađom digitalnih podataka i curenjem povjerljivih podataka zabrinjavaju hotelijere na globalnoj razini.

Rješenje: Prvi korak prema sigurnim podacima je osigurati pravilno skladištenje podataka. Prestanite se baviti excel listovima i registrima. Uključite sigurnu hotelsku tehnologiju koja sprečava curenje podataka. Današnja tehnologija sukladna je PCI-DSS-u, kao i HTTPS-u, što dovodi do bolje enkripcije podataka. Na ovaj način gradite vjerodostojnost hotela kako biste doveli više gostiju.

9.Održavanje internetske reputacije

Izazov: Danas pametni posjetitelji prvo traže ugled brenda prije nego što rezerviraju hotelsku sobu. No, održavanje internetske reputacije još je jedan veliki izazov s kojim se hoteli često susreću. Međutim, ovo nije aktualno pitanje u ugostiteljstvu. Recenzije i reputacija zanemarivani su u svim djelatnostima od početka. Malo znaju, da neupravljana reputacija dovodi do lošeg imidža brenda.

Rješenje: Prema anketi, 93% putnika provjerava recenzije hotela prije rezervacije sobe, a 33% gostiju ne želi rezervirati hotel bez recenzija. Štoviše, uvijek je presudno pratiti što gosti govore o Vašem brendui i uslugama koje pružate. Sustavi za upravljanje pregledima pomažu Vam u praćenju, upravljanju i odgovaranju na Vaše mrežne recenzije – bez obzira na platformu i jezik.

10.Gubitak vjernih gostiju

Izazov: Budući da se razni hoteli neprestano ulijevaju u atraktivne ponude, gosti uglavnom nisu ograničeni na jednu robnu marku. Umjesto toga, otvoreni su za mogućnosti; pogotovo ako se ne uspijete osobno povezati s njima i pružiti nezaboravno iskustvo gostima.

Rješenje: Pokretanje programa vjernosti NAJPraktičniji je način za povećanje baze vjernih kupaca. Uključuju nuđenje pogodnosti, popusta i nagradnih bodova gostima uz članstvo. Dakle, čak i ako su prestali koristiti usluge, možete se obratiti svojim gostima i ponuditi im ponude ili paket. Istodobno, ne zaboravite razmotriti primjenu načina za povećanje broja gostiju koji se ponavljaju u Vašem hotelu.

11.Promjene u tehnologiji

Izazov: Napredak tehnologije mijenja svaki aspekt našeg svakodnevnog života. Prošla su vremena kada su gosti znali čekati satima ili danima da dobiju odgovore na bilo koji upit. Danas kupci očekuju brzi odgovor i usluge hotela. Takvim se stalnim promjenama izuzetno teško prilagoditi, što predstavlja izazov.

Rješenje: Hoteli su počeli prilagođavati iskustva gostiju s chatbotovima. Chatbotovi omogućuju hotelima da odjednom odgovore posjetiteljima, odmah odgovore na svaki upit i još mnogo toga. To dodatno povećava hotelske rezervacije i prihod.

12.Hoteli se ne temelje na podacima

Izazov: Dobro znate da se neki tamošnji hoteli ne oslanjaju na nikakve sigurne podatke za donošenje poslovnih odluka. A zbog odluka na temelju pretpostavki, mnogi su hoteli prisiljeni zatvoriti se u kratkom roku. Na primjer, odluka o poslovnoj potrošnji za promocije na OTA-ima, interijerima, cijeni sobe i tipu sobe ne donosi se na temelju stvarnih statističkih izvještaja.

Rješenje: Da biste se borili protiv jednog od istaknutih izazova u hotelijerstvu, morate koristiti softver koji će Vam pružiti sve poslovne uvide. Može Vam pomoći u donošenju informiranih poslovnih odluka i uštedjeti na ekstravagantnoj potrošnji. Korištenjem cjelovitog alata za analizu podataka možete čak primijeniti odgovarajuće strategije upravljanja prihodima kako biste ostvarili veći prihod.

13.Rast lokalnih ugostiteljskih domaćina i rastuće konkurencije

Izazov: Ovih dana sve veći broj vlasnika smještajnog objekta povremeno iznajmljuje svoju sobu ili imanje. Domovi za odmor i apartmani za odmor obećavaju autentično lokalno iskustvo, osim što su prikladni. Zahvaljujući tome, putnici radije odabiru one domove nego hotele i odmarališta. Osim toga, novi hoteli svakodnevno ulaze na tržište. Ovaj sve veći broj domaćina i konkurencija jedan je od izazova u ugostiteljstvu 2021. godine.

Rješenje: Prije svega potrebna je solidna analiza konkurencije. Morate znati kako rade Vaši konkurenti, pratiti njihove strategije, a zatim osmisliti bolje planove za Vaš smještajni objekt. Povrh toga, morate ponuditi nešto značajno kako biste privukli svoje goste. Stalne inovacije i personalizirane usluge na kraju su jedini način da se pobijedi konkurencija.

14.Obnavljanje poslovanja nakon prirodnih nesreća i krize

Izazov: Mislim da je ovo izazov odnedavno (ili bolje rečeno, BROJ) u ugostiteljstvu. Cijeli svijet zaustavio je putovanja tijekom izbijanja COVID19, zbog čega je i hotelijerstvo moralo ugasiti svoje poslovanje. Otkazane rezervacije, neodređene blokade, ugašeni hoteli; ovo su vjerojatno bila najgore vremena za turističku i ugostiteljsku industriju.

Iako je izazov preživjeti ova vremena, još je veći izazov izaći iz njih kao pobjednik. A najteže je obnoviti posao u ovim nesigurnim vremenima.

Rješenje: Da budem iskren, nitko od nas ne bi mogao zamisliti ovakvu situaciju u kojoj bi se borio za svoj opstanak. Ali u potpunosti ovisi o nama kako vidimo ove izazove, učimo od njih i izlazimo još jači nego što smo bili.

Tvrtke su iskoristile ovu priliku da se razvijaju i inoviraju i pripremaju za budućnost. Iako su sve to prirodne nesreće i nismo pod našom kontrolom, zasigurno možemo raditi na optimizaciji našeg poslovanja i osiguravanju da naše poslovanje ostane u životu usred kaosa.

Prošavši gore navedene točke, sada možete imati jasnu ideju s kojim se od izazova u hotelijerstvu suočavate. Određujući ih, možete poraditi na njihovom rješavanju.

Ako ste primijetili, bez obzira na bilo kakve hotelske probleme i rješenja, najčešće spominjani pojam je odabrati pravi hotelski softver.

Kako se nositi s uobičajenim izazovima u hotelijerstvu? [Ažurirano za 2021.] by