Kako pronaći pravi hotelski softver?

Sažetak: Softver za upravljanje hotelima pojednostavljuje sve Vaše zadatke automatiziranjem poslovanja Vašeg hotela. Hotelijeri su često zbunjeni odabirom odgovarajućeg hotelskog softvera za svoje poslovanje. Dakle, ovdje smo dali cjelovit detaljni vodič koji će im pomoći da riješe svoje probleme. Također, pružit će jasnu sliku o tome kako odabrati najbolji  PMS.

Tehnologija – Sjajni pokretač promjene.

Danas tehnologija izuzetno napreduje u ugostiteljstvu. Svakako, vođenje hotela zahtijeva mnogo više od pružanja besprijekornih usluga.

Iz tog razloga, hoteli širom svijeta raduju se usvajanju nove tehnologije, tj. hotelskog PMS-a, kako bi njihovo tekuće poslovanje bilo glatko i učinkovito. To je dovelo do toga da se novi sustavi upravljanja hotelima razvijaju svaki drugi dan.

Ali očito, ako odete na tržište kako biste pronašli i odabrali pravi hotelski softver za svoj smještajni objekt, suočit ćete se s pitanjem od milijun dolara.

KAKO to učiniti?

Znamo što je potrebno za pronalaženje idealne tehnologije za ugostiteljstvo. Dakle, ovdje smo naveli osnovne korake koji su potrebni za procjenu i odabir odgovarajućeg hotelskog sustava za Vaš smještajni objekt.

Pa prvo, krenimo s osnovama.

Što je hotelski PMS i njegove vrste?

Sustav upravljanja hotelskim svojstvom (PMS) platforma je koja omogućava hotelu ili grupi hotela upravljanje brojnim operacijama. To je sustav koji se koristi za rezervacije, raspoloživost i upravljanje zauzetošću, prijavu / odjavu, generiranje izvještaja i još mnogo toga.

Zamijenili su tradicionalne metode kojima se obično ne može upravljati. Trenutno se hotelski softver bavi mnogo više od ovih tradicionalnih procesa.

Međutim, bili su izuzetno korisni u automatizaciji svakodnevnog poslovanja i poboljšanju iskustva gostiju. Trenutno postoje dvije vrste hotelskog PMS-a, naime. on-premise ili naslijeđeni sustavi te mrežni ili cloud sustavi.

Vrste hotelskog PMS-a

Od B broja softvera dostupnih u industriji; ovdje ćemo se usredotočiti na njegove dvije glavne vrste.

Hotel PMS baziran na oblaku

Hotel PMS zasnovan na oblaku, softver je slijedeće generacije, koji se obično nudi na platformi SaaS (Softver kao usluga). To operaterima omogućuje pristup softveru s bilo kojeg uređaja ili mjesta s omogućenom internetom.

Rješenja u oblaku ili na mreži pružaju stabilan izlaz s mnogo manje zastoja. U usporedbi s lokalnim PMS-om, cloud-ovci imaju manje gnjavaže oko instalacije i IT zahtjeva.

On-premise Hotel PMS

Lokalni hotel PMS instaliran je na radnoj površini i zahtijeva softversku licencu za svaki poslužitelj i / ili krajnjeg korisnika. Općenito ih je lakše prilagoditi prema nečijim specifičnim potrebama.

Ta se rješenja nadopunjuju plaćanjem godišnjih naknada za održavanje (AMC) kako bi se osigurao nesmetan rad programa.

Ukratko, kako internetski, tako i tradicionalni hotelski PMS sustavi imaju popriličan udio prednosti i nedostataka. Dobro razmislite i odaberite onu koja u potpunosti odgovara Vašim hotelskim potrebama i olakšava Vaše poslovanje.

Kako procijeniti zahtjeve Vašeg smještajnog objekta?

Ulaganje u softver za upravljanje smještajnim objektom je važno; ali, odabir PRAVOG još je važniji. Kao što pomaže, povećavajući prihod i pojednostavljujući Vaše hotelsko poslovanje.

Za to je vrlo bitno razumjeti potrebe i zahtjeve Vašeg hotela i utvrditi kakav Vam softver treba prije nego što prijeđete na kupnju.

Što treba imati na umu prije odabira odgovarajućih sustava za upravljanje nekretninama:

Ovdje smo istaknuli nekoliko osnovnih pitanja na koja biste trebali obratiti pažnju:

1. Hoće li softver automatizirati moje svakodnevno poslovanje?

Instaliranje PMS hotelskog softvera pojednostavit će Vaše poslovanje. I zauzvrat optimizirati svaku priliku za povećanje Vašeg prihoda. Pažljivo pregledajte i testirajte sve značajke softvera.

Također, shvatite kako će i koje operacije biti korisne za Vaš hotel i mogu pomoći u njegovom nesmetanom funkcioniranju. Isto tako, mnogi pružatelji softvera nude BESPLATAN PROBNI PERIOD za svoje sustave kako bi osigurali najbolju korisničku uslugu.

Isprobajte ih prije kupnje !!

2. Kako se mogu odlučiti za nadogradnju sa svog trenutnog hotelskog PMS-a?

Jednostavno izvedite Gap Analysis !! Ovo je metoda koja uključuje usporedbu stvarne izvedbe s potencijalnom ili željenom izvedbom.

Pretpostavimo da već koristite hotelski softver, ali on Vam ne pruža odgovarajuća izvješća o dnevnim transakcijama, prijavi i odjavi itd. To će zauzvrat ometati vaše tekuće poslovanje.

Dakle, upotreba softvera koji ne ispunjava Vaše osnovne zahtjeve jasno navodi da je vrijeme da ga promijenite ili nadogradite na novi!

Kako odrediti proračun za kupnju hotelskog PMS-a?

Ovo je NAJVAŽNIJI dio koji biste trebali uzeti u obzir prilikom procjene zahtjeva smještajnom objekta.

Slučaj 1: Već koristite softver, ali ste nezadovoljni onim što vam nudi. U ovom slučaju, prva misao koja vas pogađa je prelazak na novi hotel PMS. U tu svrhu uzmite u obzir troškove i proračun koje morate imati na umu dok se odlučujete za novi.

Uvjerite se da proračun koji ste izdvojili za kupnju novog softvera NE prelazi više od 5-10% povećanja cijene koju plaćate za svoj postojeći sustav.

Slučaj 2: Trenutno ne upotrebljavate nijedan softver i stoga želite kupiti novi. U tom slučaju napravite odgovarajući proračun i isplanirajte koliko biste trebali uložiti u sustav upravljanja imovinom.

Imajte na umu svoje kapitalne potrebe i hotelske izdatke.

No, u oba slučaja, ako Vam određeni pružatelj usluga nudi svoje rješenje s malo većim ulogom s boljim značajkama u usporedbi s drugim hotelskim PMS softverom, ODLUČITE SE ZA TO !!

Savjet: Zabilježite razne troškove na kojima morate uštedjeti. ZAPAMTITE ušteđena kuna je zarađena kuna !! Ne zaboravite pregovarati s pružateljem softvera.

Koje značajke trebam uzeti u obzir za hotelski softver?

Sustav upravljanja imovinom (PMS) može biti jedna od najvećih dobara Vašeg smještajnog objekta. Iako pravi softver podiže Vaše hotelsko poslovanje na višu razinu; odabir pogrešnog PMS-a može i Vama zagorčati život!

Potražite ove osnovne značajke koje Vam svaki hotelski softver općenito nudi za olakšavanje poslovanja:

 1. Postupak prijave i odjave
 2. Rezervacije i offline rezervacije
 3. Jednostavno upravljanje stopama
 4. Organizirano održavanje hotela
 5. Pojednostavljene folio operacije
 6. Upravljanje višestrukim profilima
 7. Upravljajnje pay@hotel rezervacijama
 8. Mobilni samoposlužni portal za goste
 9. Zakazivanje e-pošte i SMS-a
 10. Sigurnost i stabilnost

Istražite još takvih značajki hotelskog softvera ovdje.

Savjet: Odlučite se za hotelski softver koji Vam pruža besplatno probno korištenje.

Koja pitanja biste trebali postaviti prije kupnje hotelskog sustava?

Provjerite je li PMS koji odaberete prilagodljiv, proširiv i skalabilan s novim tehnologijama i trendovima u hotelskoj industriji.

Prije nego što uložite svoj teško stečeni novac, pitajte svog pružatelja hotelskog softvera:

1. Zašto bih trebao investirati u softver za upravljanje hotelima?

Softver za upravljanje hotelima ima više koristi za Vaše poslovanje od troškova nastalih zbog njegovog ulaganja. Pruža Vam detaljna izvješća o učinkovitom poslovanju i pomaže Vam u donošenju boljih poslovnih odluka.

To će poboljšati učinkovitost vašeg osoblja jer troše manje vremena na ručna ažuriranja. Također, to će vam pomoći pojačati marketinške napore i povećati prihod.

Međutim, ne investiranje u hotelski softver definitivno bi kočilo Vaš poslovni razvoj.

2. Kakvo je korisničko iskustvo?

Cjelokupna svrha korištenja hotelskog softvera je pojednostaviti i ojačati Vaše poslovanje. Stoga bi, naravno, trebao biti jednostavan za upotrebu. Korisničko sučelje pomoći će Vašem osoblju da brzo nauči čak i sustav bogatim značajkama.

Osigurajte da Vam pružatelj softvera nudi PMS prilagođen mobilnim uređajima. To daje optimalno korisničko iskustvo na tabletima kao i na pametnim telefonima. Iako bi ne razmišljanje o učinkovitom korisničkom iskustvu zauzvrat utjecalo na produktivnost Vašeg osoblja.

3. Je li fleksibilno voditi moje svakodnevne operacije?

Važno je provjeriti može li se hotelski softver lako prilagoditi Vašim poslovnim zahtjevima.

Bez obzira planirate li proširiti, dodati sobe ili trčati s inovativnom idejom; sustav upravljanja hotelskom imovinom trebao bi zadovoljiti sve Vaše funkcionalne zahtjeve.

4. Može li upravljati i drugim operacijama, naime. održavanje domaćinstva, pranje rublja itd.?

Nužno je imati centralizirani sustav za upravljanje svim Vašim svakodnevnim operacijama. Ranije su prijava i odjava iz više sustava, rukovanje hrpama registara i korištenje drugih praksi ručnog upravljanja oduzimali puno vremena i truda. To je pak dovelo do pogrešaka.

Ali sada s all-inclusive hotelskim PMS-om lako možete upravljati svojim najkritičnijim zadacima s jednog mjesta. Budite organizirani i usredotočite se na goste, a ne radite za stolom. Također, hotelski PMS nudi jednu prijavu za rukovanje operacijama vaših lanaca imovine.

5. Je li otvoren za integracije trećih strana?

Odaberite hotel PMS koji nudi integraciju i s ostalim Vašim sustavima. To bi uvelike smanjilo Vaše radno opterećenje i poboljšalo točnost.

Dakle, integracija hotelskog PMS-a sa postojećim hardverskim ili softverskim alatima ključ je za pojednostavljivanje Vašeg poslovanja. Viz. PABX, sustav zaključavanja vrata, ladice za novac, pristupnici za plaćanje, skeneri za identifikaciju itd.

Na primjer, integriranje Vašeg platnog prolaza s PMS-om omogućava obradu plaćanja kreditnim / debitnim karticama izravno kroz sustav. Automatizacija takvih međusustavnih procesa također štedi puno vremena i truda.

Uz to, integriranje vašeg softvera za upravljanje hotelom s booking engine i channel managerom; pomoći će u ažuriranju inventara uživo putem različitih kanala.

6. Hoću li moći dobiti opsežna izvješća o transakcijama?

Izvještaji su sastavni dio hotelskog posla. Pomažu u analizi izvedbe hotela i prema potrebi pružaju razne vrste presudnih podataka.

Takva izvješća obično uključuju broj rezervacija, održavanje domaćinstva, podatke o gostima, upravljanje prihodima i tako dalje.

Uvijek provjerite nudi li ponuđač sustava PMS opsežan skup izvješća i ključnih podataka o izvedbi.

7. Što je sa sigurnošću podataka hotela?

Sigurnost podataka jedan je od najvažnijih aspekata koje morate znati prije odabira hotelskog softvera.

Uvijek potražite hotelski PMS koji nudi solidne sigurnosne mjere. Sustav koji ima PCI DSS certifikat, u skladu s GDPR-om, kao i da udovoljava regionalnoj sukladnosti; najbolje odgovara zaštićenom podatkovnom okruženju.

Općenito, rješenje za upravljanje imovinom zasnovano na radnoj površini (on premise PMS) pohranjuje bazu podataka na lokalni poslužitelj, dok web poslužitelj (cloud PMS) pohranjuje hotelske podatke na namjenski mrežni poslužitelj.

8. Što kažete na cijene, jesu li razumne i povoljne za proračun?

NAJVAŽNIJI KORAK je saznati po kojoj Vam cijeni nudi dobavljač softvera i kako bi to moglo pomoći u predviđanju Vašeg ROI-a.

NEMOJTE ZABORAVITI da uzmete u obzir vrijeme koje ćete uštedjeti i prihod koji će ostvariti za poboljšanje svog hotelskog poslovanja.

Pobrinite se da bi koristi mogle daleko premašiti nastale troškove i da Vam to nije teško po džepu.

9. Kako će hotelski softver pomoći u prevladavanju izazova i povećanju prihoda?

Kompletni hotelski PMS pomoći će Vam pojednostaviti Vaše poslovanje. Štoviše, svoje kvalitetno vrijeme posvetite osnovnim problemima i poboljšajte korisničku uslugu u svom hotelu.

Osim toga, automatizirana i detaljna izvješća zajedno s cjelokupnom analizom podataka dodatno će vam pomoći u strategiji budućih poslovnih planova.

Uz ovih nekoliko ovdje zabilježenih rješenja; nabrojali smo uobičajene izazove s kojima se hotelijeri poput Vas suočavaju.

Savjet: Odlučite se za davatelja softvera koji vam nudi cjelovito integrirano hotelsko rješenje.

10. Hoće li moje hotelsko osoblje trebati opsežnu obuku?

Apsolutno ne, PMS softver je vrlo jednostavan za upotrebu! Potrebno je samo osnovno znanje rada na računalu. Također možete lako dodijeliti različite uloge i odrediti razine pristupa hotelskom osoblju.

Danas vam pružatelji softvera nude cjelovitu obuku o proizvodima i demo video zapise koji su lako razumljivi. Oni također uključuju obuku Vašeg osoblja i uvijek su dostupni za rješavanje Vaših upita.

11. Je li tvrtka dobavljača PMS-a pouzdana?

Prije procjene ili odabira hotelskog softvera, uvijek imajte na umu je li tvrtka pouzdana.

Ispod je nekoliko točaka o kojima treba voditi računa:

 1. PROVJERITE iskustvo tvrtke u ugostiteljstvu.
 2. POGLEDAJTE svoju klijentelu
 3. PROVJERITE ima li značajnu i rastuću bazu kupaca.
 4. POBRINITE se da tvrtka ima dobar kredibilitet u industriji.
 5. PROČITAJTE recenzije proizvoda, mišljenja kupaca i studije slučaja.

Napomena: Ako se sve ovo čini u redu, dobro je kupiti softver !!

12. Je li sustav u bilo kojem trenutku dostupan?

Što se tiče hotelskog softvera, pobrinite se da je ažuran i nudi Vam najnoviju tehnologiju. Imati takvog dobavljača softvera ne samo da će Vam olakšati posao, već će Vas postaviti ispred konkurencije.

Odaberite hotelski PMS sustav koji je jednostavan za korištenje i na Vašem mobilnom uređaju !! To bi maksimiziralo produktivnost Vašeg hotela i olakšalo Vam poslovanje.

PMS prilagođen mobilnim uređajima pomoći će Vam da Vaše osoblje bude slobodno od recepcije i omogućiti Vam pružanje personalizirane usluge za goste.

13. Ima li podršku nakon prodaje, ako negdje zapnem?

Svi znamo da hoteli rade 24 × 7. Za to će Vam možda trebati podrška u bilo koje doba dana. Dakle, poželjno je  hotelsko rješenje koje Vam nudi nudi 24 × 7 internetsku i izvanmrežnu podršku nakon prodaje.

Uz to, osigurajte da dobavljač ima namjenski tim za tehničku podršku koji će Vam pomoći u slučaju da negdje zapnete ili Vam je potrebna bilo kakva podrška.

Savjet: provjerite recenzije postojećih klijenata; ovo će Vam pomoći da razumijete tržišnu poziciju tvrtke i podršku koju nude.

Na kraju, napravite (BESPLATNO) probne verzije hotelskog softvera

Daleko se morate dobro upoznati s pitanjima koja treba razmotriti prije kupnje hotelskog PMS-a. Sada je vrijeme da zapravo isprobate softver koji ispunjava zahtjeve vašeg hotela.

Ranije smo vidjeli osnovne značajke koje biste trebali uzeti u obzir prilikom odabira hotelskog softvera. Iako biste trebali potražiti neke napredne značajke koje smo ovdje spomenuli; koje nudi vrlo malo davatelja softvera:

 1. Mobilna aplikacija hotelskog PMS-a
 2. Statistika gostiju
 3. Planovi i paketi obroka
 4. Integracije trećih strana.
 5. Jedna prijava za hotelske lance
 6. Besplatno probno korištenje hotelskog sustava
 7. Korisnička podrška 24 * 7 * 365 dana
 8. 100% on-boarding
 9. Kompletan trening za korištenje proizvoda

Ako imate kompletan set ovih značajki u hotelskom softveru; spremni ste skočiti visoko u svom poslu.

Vrijeme je za kupnju pravog hotelskog softvera

Alat za upravljanje hotelom razlikuje se od hotela do hotela, jer svaki smještajni objekt ima svoje zahtjeve na temelju svog poslovanja. Ako ispunjava Vaše zahtjeve, tada je to najbolji softver za kupnju.

Megabooker je jedna od takvih tvrtki koja nudi on-premise, kao i internetsku hotelsku verziju, prikladnu za sve vrste nekretnina. Isprobajte ih SADA kako biste pojednostavili svoje hotelsko poslovanje.

BONUS: Megabooker cloud PMS je softver zasnovan na oblaku koji pruža sve gore navedene značajke uz 14-dnevno besplatno probno razdoblje !!

Uobičajena pitanja

Puno istražujući, došli smo do sljedećih često postavljanih pitanja koja bi hotelijeri poput vas mogli postaviti. Pogledajmo:

>Koji je najbolji softver za upravljanje hotelima?

Ne postoji takav alat kao najbolji softver za upravljanje hotelima; sve ovisi od hotela do hotela. Na temelju vaših imovinskih zahtjeva, možete se odlučiti za PMS koji se temelji na oblaku ili on-premise. Ako smatrate da je bilo koja od ovih vrsta softvera prikladna, smatrajte da je to najbolji alat za Vaš hotel.

>Kojim je vrstama hotela hotelski PMS pogodan?

Hotelski PMS pogodan je za sve vrste poslova, bilo malih, srednjih ili velikih. Hotelski softver obrađuje sve vrste smještajnih objekata, naime. Hoteli, restorani, odmarališta, hosteli, pansioni, apartmani s uslugama, kuće za goste, lanac smještajnih objekata kao i kuće za odmor

>Koliko košta hotelski softver?

Cijene ovise o broju soba koje Vaš hotel ima. Općenito, pružatelji softvera nude više pretplatničkih planova. Dakle, to u potpunosti ovisi o vrsti plana koji odaberete i prema Vašim poslovnim zahtjevima.

Da biste saznali kako Megabooker nudi svoj internetski softver za upravljanje hotelima, možete provjeriti naše cijene ovdje.

Koje su prednosti korištenja hotelskog PMS-a?

Pojednostavljuje Vaše poslovanje, krajnje zadovoljstvo gostiju, smanjuje ručne napore, pruža cjelovita izvješća o izvedbi hotela, povećava Vaš prihod i još mnogo toga.

 

Zaključak

Sustav hotelskog menadžmenta automatizira operativne procese od prijave do odjave, izvješća, održavanje domaćinstva, pranje rublja, korisničke privilegije i još mnogo toga. Usvajanje hotelskog PMS-a postalo je strateška potreba kako bi se pružile kvalitetne usluge za goste.

Utvrđivanjem potreba Vašeg smještajnog objekta i imajući na umu gornja pitanja, pomoći će Vam u odabiru pravog odgovarajućeg softvera za Vaš hotel.

Odaberite pametno!

Cjelovit vodič za odabir pravog hotelskog softvera by