Airbnb je nedavno predstavio „Business Travel Ready,” program koji je namijenjen za poslovne putnike kako bi im pružio najbolji mogući smještaj. Ovaj program i iznajmljivačima nudi široku lepezu alata za poslovne putnike.
Novi projekt Airbnb-a je osmišljen na načina da pruži sve pogodnosti pravog doma- kuhinju, udoban radni prostor, mjesto za parking te sobu za sastanke- slično onome što pružaju hoteli za poslovne putnike.

 

Projekt je lansiran prije gotovo dvije godine, ali mu je bilo potrebno vremena da se razvije.

 

Svi apartmani i vile koji žele da budu označeni kao „Business Travel Ready” ili „Prilagođen za poslovne putnike“ moraju ispunjavati određene kriterije:

  • Barem 60% recenzija trebaju biti ocijenjeni s pet zvjezdica.

  • Čitav objekt mora biti dostupan za rezervaciju, ne samo sprat ili određena soba.

  • Pušenje i ljubimci moraju biti dopušteni.

  • Objekt mora imati sadržaje slične hotelskima poput: Wi-Fi, radni prostor za laptope, glačalo, vješalice, čiste ručnike i svježu posteljinu, sušilicu za kosu i šampon.

  • Također mora imati i detektore za dim i ugljični monoksid, što Airbnb bez naplate osigura za iznajmljivače.

 

“Business Travel Ready” objekti su označeni sa značkom aktovke unutar oglasa.

[responsive]business travel ready airbnb[/responsive]

Iznajmljivači moraju odgovoriti na svaki upit u roku od 24 sata a putnici moraju biti u mogućnosti izvršiti check-in bilo kada unutar 24 sata preko mobilnih uređaja.

 

Za poslodavce, Airbnb pruža jednostavno izvještavanje i sučelje koje osigurava vidljivost i informacije o tome gdje se točno poslovni putnik nalazi, gdje su bili i točno koliko troše.

 

Poslovni putnici su obavezni dati email adresu tvrtke kako bi poslodavcima omogućili lagano i točno praćenje.

 

Program također omogućava centralizirani sustav naplate: Airbnb može tvrtki poslati račun u ime poslovnog putnika ili link za kreditnu karticu tvrtke za omogućavanje direktnog planiranja utroška.

 

Airbnb tvrdi da će iznajmljivači profitirati s ovim programom. Razlog je što poslovni putnici putuju radnim danima tako da iznajmljivači mogu popuniti dodatne datume sredinom sedmice.

 

Objekti koji sudjeluju u Business Travel Ready programu će morati nastaviti svoju prijavu i nakon perioda procjene (evaluation period) kako bi održali svoj status.

 

Da li među našim iznajmljivačima ima onih koji su se prijavili na ovakav program, kakva su iskustva? Ima li i u vašim apartmanima i vilama poslovnih putnika?

 

Novi program Airbnb-a za poslovne putnike by