Hoteli koji se oglašavaju i ističu na online portalima dodatno pogoduju u dobivanju više rezervacija i pored direktne prodaje. Ova prednost, u ugostiteljstvu, često se naziva “Billboard Effect (efekt reklame)” kroz koji hoteli prate povećanje broja izravnih rezervacija putem različitih povezanih distribucijskih kanala i hotelskih web stranica.

Ovaj učinak ne samo da povećava broj izravnih rezervacija nego i obogaćuje hotelsku online pretragu. Brojni hotelijeri diljem svijeta usvojili su ovu marketinšku tehniku kako bi privukli zapanjujuće veliki broj rezervacija putem posrednika.

Pogledajmo korak po korak što magija učinka reklame može učiniti za vaš hotelski posao

 

Budite vidljivi online kao i bilo koji drugi veći brand

 [responsive]Billboard effect[/responsive]

Moderni putnici obično surfaju dominantnim OTA web portalima prije finaliziranja njihovog plana putovanja radi usporedbe između različitih hotela, lokacija, recenzija gostiju, kao i najboljih ponuda. Na kraju, to povećava šanse putnika da posjeti vlastitu web stranicu hotela da potraži više informacija kada im se učini prihvatljivom ponuda na online portalu.

U osnovi, Billboardov učinak jeste biti prisutan posvuda, budući da se putnički i turistički divovi razbacuju ogromnom količinom novca za marketinške i reklamne oglase koji će vam na kraju pomoći izgraditi rast vašeg brenda u odnosu na veće brendove.

 

Sačuvajte se od ekstravagantnih troškova marketinga

Vodeći online portali troše veću količinu novca na online oglašavanje; to je značajno utjecalo na porast hotelskog trenda prodaje. Ubrzani porast hotelskih rezervacija preko online portala također je zbog činjenice da oni nude širok spektar hotela za rezervacije na jednom mjestu za odabir umjesto da gosti  provode dugotrajnu i iscrpljujuću individualnu hotelsku pretragu.

Iako je osoba koja želi rezervirati pronašla vaš oglas na portalu, mnogi od njih i dalje će posjetiti vašu web-lokaciju prije nego dovrše svoju rezervaciju. Jednostavno možete iskoristiti ovu priliku da privučete goste izravno dok uštedite mnogo na troškovima marketinga.

 

Pouzdanost pristupa Billboard Effect-u može biti malo neugodna

Svi smo svjesni da svaka akcija ima jednaku i suprotnu reakciju. Dakle, korištenje Billboardovog efekta je malo gorko-slatko jer veće prisutstvo i upravljanje velikim brojem distribucijskih stranica može ići malo naopako. Vrlo često stvari su izvan kontrole kada hoteli primaju ogroman broj rezervacija, ali ne mogu ažurirati svoj inventar na svim povezanim stranicama.

To može dovesti do prekomjernih rezervacija što je …. budimo iskreni, škakljiva i vrlo neugodna situacija. Osim toga, uz porast u rezervacijama putem OTA, provizija koju hotel mora platiti također se povećava.

Što bi hotelijer trebao učiniti? Kako možete iskoristiti efekt reklame bez suočavanja s negativnim utjecajem pristupa?

Ono što trebate učiniti jest cjelovita analiza trenutne situacije i primijeniti nekoliko dobro provjerenih pristupa koji privlače više direktnih rezervacija u odnosu na online putničke agencije.

 

Ponudite najkonkurentniju cijenu

Kada posjetitelji posjete vašu web stranicu, provjerite jesu li svjesni da će dobiti najbolju cijenu prilikom rezervacije direktno s vama umjesto preko online agencija.

 

Iskoristite recenzije gostiju

Pobrinite se da imate mnogo pozitivnih recenzija na portalima, kao i vašoj web stranici hotela, što će svakako pozitivno utjecati na vašu prodaju i privući nove goste da bi iskusili vašu gostoljubivost.

 

Web stranica pirlagođena svim uređajima i kreiranje sadržaja

Jedna od najočitijih metoda kako pretvoriti promatrača u klijenta koji će napraviti rezervaciju nudi jednostavno i user-friendly iskustvo s rezervacijom na vašem web site-u. Istodobno, ne zaboravite važnost sadržaja marketinga bilo putem promocija, svježe i nove serije turističkih blogova ili newslettera.

 

Zaključak

Nema sumnje da “Billboard Effect” može očaravajuće raditi u vašu korist kako bi unaprijedio vaš brend i on-line prisutnost. Dio čarobne formule je neočekivana zastupljenost na svim utjecajnim OTA portalima, potičući jačanje vašeg brenda, a ne gubeći kontrolu nad situacijom kako bi održali dobitnu kombinaciju.

 

Ovaj članak je u originalu objavljen na ezeeabsolute.com

Kako billboard effect može doprinijeti hotelskom poslovanju by