U ovom digitalnom dobu, gdje je eksponencijalni napredak u tehnologiji potpuno revolucionarizirao ugostiteljsku industriju, sada više nego ikad, hotelijeri trebaju ostati na istom nivou s najnovijim trendovima i tehnologijom za upravljanje uspješnim hotelskim poslovanjem. Osim toga, ulaganje u sveobuhvatni program za hotele mogao bi biti glavna točka za hotelijerske tvrtke kako bi se poboljšala profitabilnost.

Program za hotele izuzetno je koristan prilikom automatiziranja svakodnevnih operacija, dok gostu osigurava ugodan boravak u hotelu. Pametno rješenje za hotelsko upravljanje može pomoći hotelijeru da jednostavno upravlja rezerviranjem i trendovima rezerviranja, popunjenosti soba i ubrzava hotelske operacije kao što su čišćenje i izvješćivanje.

Osim toga, sveobuhvatni (all-in-one) hotelski property management sustav moći će pružiti hotelijeru kompletnu analizu tih informacija i pomoći vam u strategizaciji hotelskih operacija kako bi povećali rezervacije i proširili poslovanje. Iako pronalaženje najtočnijeg hotelskog softvera za vaš hotel može biti komplicirano, ali ako tražite pravo mjesto i postavljate točna pitanja, zadatak se može olakšati.

Ispod je popis nekoliko pitanja koja treba postaviti i razmotriti kada odabirete program za hotele:

Prva faza: Samoanaliziranje

Ulaganje u softver za upravljanje smještajnim objektom je važno za poboljšanje kvalitete rada i povećanje poslovanja. Stoga je od vitalnog značaja pronalaženje potreba i zahtjeva hotela i prepoznavanje vrste softvera prije kupovine rješenja. Postavljanje slijedećih pitanja pomoći će vam da prepoznate potrebe svog hotela i pomoći vam odabrati najprikladnije rješenje.

Kako će sustav pomoći u automatizaciji svakodnevnih operacija?

Instaliranje PMS sustava može vam pomoći automatizirati brojne ručne operacije, što ih čini lakšim i bržim. Pažljivo provjerite značajke softvera i shvatite kako i koje ćete operacije olakšati instaliranjem sustava za svoj smještajni objekt.

Što će biti vaša financijska mogućnost?

Imajući u vidu kapitalne potrebe i troškove hotela, formulirati proračun i razmisliti koliko biste trebali uložiti u program za hotele i izračunati brz povrat ulaganja.

Koji su ciljevi koje želite postići uz pomoć automatskog PMS-a?

Određivanje očekivanja s novim PMS-om pomoći će vam priznati kakvu vrstu property management sustava trebate- online ili na vašem računaru. Isto tako, to će vam pomoći da strategizirate brz povrat uloženog, kao i svoj budući poslovni plan.

 

Drugi korak: Što očekivati ​​od dobavljača

Do ove faze već ste odlučili kakva će vam rješenja biti potrebna za vaš smještajni objekt. Slijedeći korak je izbor najboljeg dobavljača za vaša rješenja i još jednom morate postaviti prava pitanja dobavljaču. Ispod je popis pitanja koja će vam pomoći da odaberete pravo rješenje, kao i da vam pomognu potvrditi gdje ih pronaći.

Da li PMS ispunjava sve vaše zahtjeve ili ne?

Pobrinite se da program za hotele koji kupujete zapravo uključuje i automatizira sve operacije koje trebate u vašem hotelu. Nemojte se zabuniti s žargonom industrije, provjerite jesu li usluge koje plaćate zaista potrebne za upravljanje vašeg objekta.

Kako će PMS pomoći u rješavanju izazova hotela i povećati prihode?

All inclusive PMS će smanjiti troškove poslovanja, smanjiti potrošeno vrijeme i povećati prihod po raspoloživom (RevPAR). Štoviše, automatizirana i detaljna izvješća zajedno sa cjelokupnom analizom podataka dodatno će vam pomoći u strategizaciji budućih poslovnih planova.

Koliko modula i značajki sadrži softver?

Općenito, program za hotele je ispunjen atraktivnim, ali ne i praktičnim značajkama koje vrlo malo čine za vaš smještajni objekt, ali nekako previše utječu na vaš budžet. Da biste to izbjegli, na odgovarajući način istražite ako softver nudi modularno određivanje cijena. U ovoj vrsti rješenja plaćate samo značajke i module koje vaš objekt treba i koristi.

Tko će biti odgovoran za sigurnost vaših podataka o hotelu?

Sigurnost podataka je jedna od najvažnijih funkcija koju trebate znati o odabranom rješenju. Općenito, sustavi instalirani na vašim računarima pohranjuju podatke u bazu podataka na lokalni server, a online sustav pohranjuje podatke hotela na namjenskom mrežnom serveru kojeg omogućuje pružatelj usluga.

Podržava li property management sustav integracije treće strane? Ako da, koje?

Nijedna rješenja nisu dovoljna sama po sebi, kako bi se ubrzale dnevne operacije, važno je da vaš PMS bude u mogućnosti povezati se s aplikacijom treće strane, poput računovodstvenog softvera i kartica za zaključavanje soba. Pobrinite se da rješenje na koje se prilagođavate, nudi integraciju treće strane ili su spremni uspostaviti sučelje s uslugom koju vi trebate.

Je li softver prilagođen korisnicima i hoće li hotelsko osoblje moći razumjeti napredni sustav?

Sustav upravljanja hotelima na recepciji detaljan je i sveobuhvatan, a upotreba istoga po prvi put može biti stresna. Provjerite proces osposobljavanja za korištenje sustava i raspitajte se ako oni nude trening za korištenje softvera na licu mjesta za osoblje ili besplatno online treniranje kad god je to potrebno.

Koliko je učinkovita podrška dobavljača rješenja nakon prodaje?

Vaš hotel radi 24h na dan, a možda ćete trebati podršku u bilo kojem trenutku. Provjerite je li rješenje koje odaberete nudi od 0-24 online i offline podršku nakon prodaje. Čak možete provjeriti recenzije postojećeg klijenta, što će vam pomoći da razumijete i tržišnu poziciju rješenja.

 

Kao zaljučak, pobrinite se da imate program za hotele koji služi svim vašim potrebama i svrsi. Prethodno postavljeni upiti su uobičajeni upiti koje treba razjasniti prije nabavljanja softvera. Međutim, svaki hotel ima vlastiti skup potreba i zahtjeva; možete dodati vlastita pitanja na temelju vlastitog iskustva i očekivanja hotela.

Odaberite mudro!

Parametri za odabir najboljeg hotelskog softvera za vaš smještajni objekt by