Online sadržaj: Kada je dobar, to je odlično za online marketing hotela. Kada loš, to ne čini nikome uslugu – ako ništa, odvraća goste od rezervacije. To je osobito istinito kada se radi o vizualnom sadržaju.

Hotelski profili s odličnim glavnim slikama privlače 96% svih klikova, a profili s visokokvalitetnim fotografijama u svojoj galeriji ostvaruju 63% više klikova od onih s fotografijama niske kvalitete.

 

I ne samo da privlače pažnju gostiju. Nakon cijene i lokacije, fotografije imaju najveću ulogu u utjecaju na odluku o rezervaciji gostiju.

Zašto? Zbog toga što vizualni sadržaj privlači putnika na emocionalnoj razini.

Vaše slike, bolje od bilo koje druge vrste sadržaja, dočaravaju doživljaj koji putnici mogu očekivati ako rezerviraju boravak kod Vas. Ove fotografije vašeg hotela pomažu potencijalnim gostima da zamisle kako bi bilo, primjerice, ostati u toj lijepoj sobi, spavati u tom udobnom i luksuznom krevetu, uživati u tom dekadentnom doručku u toj šarmantnoj blagovaonici …

Putnici žele da se mogu zamisliti da budu vaši gosti. Ugodite im ih dodavanjem nadmoćnog vizualnog sadržaja na online prisutnost hotela: vaše društvene medije, metasearch profile i službenu web stranicu vašeg hotela.

Kada to učinite, pozicionirate svoj hotel kao privlačan izbor smještaja za sve veću online publiku koja je potrazi za hotelom

 

Moćni vizualni sadržaji donose rezervacije

[responsive]vizalni sadržaj hotela[/responsive]

Osim što su emocionalno u mogućnosti doći do putnika, slike su također najlakše probavljiva vrsta sadržaja, koji su, u ovoj dobi bujice informacija, ključni za učinkovito hotelsko oglašavanje.

Da biste biste bili sigurni da pružate vizualni sadržaj koji neće samo privući pažnju gostiju, već ih potaknuti na rezervaciju, evo nekoliko savjeta:

  • Održavajte čistoću: Pobrinite se da je soba koju fotografirate čista i uredna. Neka ništa ne skreće pažnju od glavne svrhe i dizajna prostorije.

  • Razmislite o osvjetljenju: Prirodno osvjetljenje je najbolje, stoga izbjegavajte umjetna svjetla koja bacaju neprirodne nijanse na sobu. Neka fotografije budu snimljene kada je optimalna količina prirodnog svjetla dostupna za taj prostor.

  • Uređivanje slika: Želite izoštriti zamućene slike, ispraviti boje i poboljšati osvjetljenje. Ono što ne želite učiniti je dodati filtere ili efekte; konačna slika i dalje bi trebala izgledati prirodno.

  • Imajte veliku rezoluciju: Slike trebaju biti širine najmanje 2.000 piksela tako da se ne pojavljuju kao nejasne ili čudne na internetu.

  • Dodajte raznolikost: Istaknite različite slike kako biste ilustrirali svaku vrstu sobe i cijelu atmosferu hotela. Cilj je uhvatiti sve značajke koje vaš smještajni objekt čini jedinstvenim i mijenjate vaše slike sezonski.

  • I naravno, želite da Vaše fotografije prikazuju Vaš hotel točno onako kakav jest. Svaka slika trebala bi pojačati putnikovu želju za rezervacijom, pomažući im da donosu informiranu odluku koja ih neće razočarati kad stignu. Točnost se broji jednako koliko i estetika.

 

Utjecaj dobrih slika širi se izvan digitalne sfere

[responsive]fotografije hotela[/responsive]

Bolji vizualni sadržaj čini veću online prisutnost. A pozitivni učinci kvalitetnih fotografija hotela mogu se protezati preko interneta, kroz iskustva gostiju i prihod hotela.

Pružanjem visokokvalitetnih fotografija hotela, možete:

  • Povećati prosječno vrijeme koje putnici provode pregledavajući galeriju slika i web-lokaciju hotela: što više vremena provode uz sadržaj o vašem hotelu, to je vjerojatnije da će rezervirati.

  • Povećati cijene svojih soba: Kada putnici mogu vidjeti s fotografije kvalitetu vaših hotelskih soba, osjećat će se bolje iako plaćaju više za njih.

  • Poboljšajte online reputaciju hotela: što je veća kvaliteta mrežnih fotografija vašeg hotela, putnicima je ugodnije rezervirati.

  • Povećati prodaju svojih usluga. Ako gosti vide sliku Vašeg elegantnog bara, možda će shvatiti da je to savršeno mjesto za druženje. Ako vide sliku vašeg spa centra? Možda shvate da bi željeli masažu.

 

Sam čin kvalietnog fotografiranja može imati pozitivan učinak. Uređujući sobu kako bi slika bila savršena, možda ćete primijetiti da krevet izgleda mnogo ljepše kad se uredi na drugi način.

Fotografije mogu pružiti inspiraciju kako poboljšati izgled sobe – a time i iskustvo gostiju.

 Potaknite želju za vašim hotelom online. Osigurajte kvalitetne slike koje ilustriraju jedinstvene značajke vašeg hotela. I zapamtite da vam je cilj pričati priču hotela … Ideja je ne samo da imate prekrasne fotografije hotela, već da imate prekrasne fotografije hotela koje uistinu prenose jedinstveni karakter Vašeg objekta da bi pretvorili te kupce u goste.

Kako privući goste online sa nadmoćnim vizualnim sadržajem-MegaBooker by