Kako funkcionira Airbnb:
Kako postići najbolju poziciju na  Airbnb-u?

[responsive]kako funkcinira Airbnb[responsive]

 

Razumijevanje kako funkcionira Airbnb služi kao orjentir za što bolje pozicioniranje smještaja. Donosimo vam listu kriterija za iznajmljivanje preko Airbnb. Za ostvarenje što boljeg rankinga na portalu Airbnb ističemo 3 najvažnije kategorije  koje iznajmljivač mora zadovoljiti kako bi se istaknuo pored mnogobrojne konkurencije.

Ukoliko se još niste prijavili na Airbnb, to možete uraditi preko ovog linka.

O početcima Airbnb-a, trenutno vodeće stranice za oglašavanje privatnog smještaja smo pisali još 2015. na Megabookerovom blogu kakao se prijaviti na Airbnb.  Tada smo obradili sve od iznajmljivanja preko Airbnb,  provizije,  uvjeta otkaza rezervacije do primanja uplata od strane gosta.

Ono što nismo obradili a što za iznajmljivača danas predstavlja jedan od glavnih  izazova je kako postići najbolja mjesta na Airbnb-ovoj tražilici privatnog smještaja te točno kako funkcionira Airbnb.

Sam Airbnb je sastavio listu kriterija (poznatu kao Airbnb ranking faktori) za ostvarenje što bolje pozicije na portalu te je istaknuo 3 najvažnije kategorije  koje iznajmljivač mora zadovoljiti kako bi se istaknuo pored mnogobrojne konkurencije. Mi ćemo spomenutim kriterijima dodati još i četvrti i peti koje Airbnb nije spomenuo a koji su u uskoj korelaciji s prva 3 i imaju veliki utjecaj na stopu konverzije i iznajmljivanje preko Airbnb.

[zc4wp_za22]

Kako bi iznajmljivač ostvario najbolja mjesta na Airbnb tražilici sljedeći ranking faktori moraju biti zadovoljeni:

1.    Iznajmljivač mora oglasiti kvalitetan smještajBooki
2.    Gost mora biti u mogućnosti rezervirati smještaj u što kraćem roku
3.    Smještaj mora odgovarati preferencijama gosta
4.    Iznajmljivač mora steći povjerenje gosta
5.    Iznajmljivač mora pružiti nezaboravno iskustvo

Kao iznajmljivač, Vi imate kontrolu nad mnogima od ovih faktora stoga ćemo vam objasniti na koji način zadovoljiti svaki od kriterija i dati savjete pomoću kojih ćete se istaknuti od konkurencije.

 

1.    Airbnb iskustva iznajmljivača: Iznajmljivač mora oglasiti kvalitetan smještaj

Airbnb iskustva iznajmljivača nam govore da je način na koji ste uredili i održavate svoj objekt kao i način na koji  brinete o gostu utječu na to gdje će se vaš oglas pojaviti u odnosu na ostale rezultate pretrage.
Ako se već svrstavate u kategoriju iznajmljivača koji su pažljivi i susretljivi sa svojim gostima te ukoliko ste svoje apartmane već dotjerali i pripremili za nadolazeću sezonu  sve što preostaje je odraditi dobru prezentaciju smještaja. Kvalitetna prezentacija zahtjeva od iznajmljivača pripremu kvalitetnih fotografija, osmišljavanje primamljivog naslova i sadržaja oglasa, kao i isticanje dodatnih sadržaja u ili u neposrednoj blizini samog apartmana.

Fotografije – Ako gosti često pregledavaju (klikaju) vaš oglas vaš ranking će rasti. Fotografije visoke kvalitete koje točno prikazuju Vaš objekt mogu privući interes gostiju i za posljedicu imati veći broj klikova na oglas.

Kako doći do što kvalitetnije fotografije?
Airbnb nudi uslugu besplatnog fotografiranja apartmana za koju se možete prijaviti ovdje.

[responsive]Airbnb fotografije[/responsive]       Photo: DigitalTrends

Opis smještaja– Opis smještaja mora biti iskren i detaljan. Ukoliko svoj smještaj opišete na što više stranih jezika porast će i broj pregleda vašeg oglasa.

Kako napisati kvalitetan i primamljiv naslov oglasa?

Oglas ćete najprije napisati na engleskom jeziku i najčešća greška iznajmljivača je korištenje izlizanih epiteta koji ne govore puno o samom smještaju i ne hvataju oko gosta koji pretražuje smještaj, pokazala su Airbnb iskustva iznajmljivača.

booki-prozirniKoristite izraze poput „Spacious“,“modern“,  „with a great view“.
Težite korištenju riječi koje opisuju smještaj.  Izbjegavajte riječi poput „nice“ ili  „good“.

 

Dodatni sadržaji objekta– Ako u sadržaj apartmana spadaju uređaji poput fena, nudite li roštilj ili besplatni internet svakako to istaknite.

 

2.    Airbnb iskustva iznajmljivača: Gost mora biti u mogućnosti rezervirati smještaj u što kraćem roku

Kako funkcionira Airbnb da bi ocijenio razinu vašeg vladanja upitima i rezervacijama Airbnb mjeri sljedeće faktore:

a)    Brzina odgovora na upit

Airbnb iskustva iznajmljivača su pokazala da brzina odgovaranja na upite gostiju itekako utječe na vašu popularnost među gostima kao i na sam ranking Vašeg apartmana. Idealno vrijeme odgovora na upite gostiju je unutar jednog sata. Brzinu vaše prosječne reakcije na novopristigle upite gosti će moći iščitati i unutar samoga profila iznajmljivača.

Naravno kao i svi ostali iznajmljivači i Vi vjerovatno imate mnogo obaveza i nećete stići pregledavati upite svako sat vremena. Kako biste bili u toku i imali uvid u novopristigle poruke savjetujemo da preuzmete Airbnb aplikaciju  koja će vas obavještavati o svim Airbnb aktivnostima gdje god se nalazili.

[responsive]mobiile[/responsive]

b)    Količina prihvaćenih rezervacija za iznajmljivanje preko Airbnb
AirBnb mjeri kojom brzinom se rezervacija prihvaća te koje rezervacije iznajmljivač uzima u obzir.
Ukoliko je iznajmljivač isključiv te uzima samo rezervacije na dulji period takvo ponašanje može negativno utjecati na sam ranking.
c)    Otkazivanje – koliko često i da li se uopće otkazuje rezervacija. Otkazivanje rezervacija ruši kredibilitet objekta.
d)  Odgovaranje na poruke – Kojom brzinom iznajmljivač odgovara na poruke. Najbolje se vrednuju oni iznajmljivači koji imaju instant odgovore.
e)   Cijena objekta – Politika Airbnb-a je što jefiniji smještaj za putnike. Ukoliko je objekt jeftiniji ili u rangu s objektima u blizini onda mu to pomaže da se podigne na ljestvici.
f)    Posjeti kalendaru– Airbnb mjeri koliko često iznajmljivač pristupa kalendaru svog objekta na stranici.
Ovdje također može pomoći spomenuta mobilna aplikacija čije korištenje ne zahtjeva pristup računalu a koja omogućava upravljanje kalendarom.

[responsive][/responsive]

g)    Ažuriranje opisa objekta– Koliko često iznajmljivač uređuje podatke i opise svog smještaja.
h)    Povezanost s društvenim mrežama– Da li postoji povezanost listinga na Airbnb-u sa društvenom mrežom i da li se djeli na društvenim mrežama.
i)    Komunikacija s gostom– Koliko često iznajmljivač ocjenjuje goste i kako komuicira s njima.

[responsive]megabooker channel manager[/responsive]

3.   Airbnb iskustva iznajmljivača: Smještaj mora odgovarati preferencijama gosta

AirBnb filteri imaju posljednju riječ u pretrazi smještaja te igraju ključnu ulogu u kreiranju liste predloženih apartmana. Rezultati pretrage ovise o osobi koja pretražuje smještaj, njenim željama i pojedinostima putovanja koje unese u tražilicu. Ovo je jako bitna stavka u razumijevanju toga kako funkcionira Airbnb!

Geografska relevantnost
Ovdje iznajmljivači ne mogu mnogo toga učiniti, sve ovisi od geografske lokacije objekta i mjesta kao turističke destinacije.

[responsive]geografska udaljenost[/responsive]

Vrsta apartmana
Gost može tražiti najam čitavog objekta, privatnu sobu ili će pak tražiti zajedničku (dijeljenu) sobu.

Cijena
Gost unosi minimalnu i maksimalnu cijenu koju je spreman platiti. Najčešća greška koju iznajmljivač čini je ta da postavi jednaku cijenu smještaja za sve dane u godini.

Kako odrediti cijenu smještaja na AirBnb-u?

Airbnb iskustva iznajmljivača su pokazala da je najefikasnije formirati cijenu smještaja prema potražnji. Visoka potražnja bi trebala biti vezana uz visoku cijenu i obrnuto, kada je potražnja za smještajem niska trebali biste spustiti cijenu noćenja u svom smještaju.
Kako bi pomogao iznajmljivaču u formiranju cijene, Airbnb koristi takozvani „Pricing tool“  te „Smart pricing“  . Oba alata služe iznajmljivaču kako bi što lakše formirao cijenu.

Pricing tool
Pricing tool sam predlaže optimalne cijene smještaja za određene datume.

Kada predlaže optimalnu cijenu iznajmljivaču Airbnb uzima u obzir sljedeće faktore:

•    Tip listinga
•    Lokaciju
•    Trenutnu cijenu
•    Trenutnu raspoloživost smještaja
•    Vrijeme potencijalne rezervacije
•    Povijest aktivnosti gosta koji namjerava izvršiti rezervaciju
•    Ocjene smještaja
•    Radi li se o vrhuncu sezone, pred ili post sezoni
•    Vremensku prognozu
•    Cijene smještaja u obližnjim hotelima i apartmanima
•    Posebne evente koji se održavaju u destinaciji u to doba godine

[responsive][/responsive]

Airbnb naglašava da iznajmljivači čija se cijena nađe u njihovim zadanim cjenovnim okvirima imaju 4 puta veću šansu da će rezervaciju ostvariti.

Osim pricing tool-a, Airbnb potiče na korištenje Smart pricing-a

Smart pricing se može uključiti unutar profila iznajmljivača.  Ovaj Airbnb-ev alat sam formira cijene prema potražnji u vašoj destinaciji a unutar zadanih okvira koje mu je nametnuo iznajmljivač. Isto tako iznajmljivač može fiksirati cijene za određene datume te blokirati aplikaciju smart pricing za određeni period u sezoni. Pročitajte naš članak o Airbnb smart pricing alatu gdje smo predstavili sve mogućnosti koje nudi iznajmljivačima.

Kako uključiti smart pricing?

[responsive]airbnb-ranking-faktori[/responsive]Screenshot: Airbnb1.    Idite na Manage Listings na airbnb.com
2.    Izaberite listing koji želite editirati
3.    Pronađite Try Smart Pricing
4.    Postavite minimalni iznos cijene
5.    Postavite maksimalni iznos cijene
6.    Izaberite koliko često želite primati goste
7.    Uključite opciju

Veličina
Gost unosi broj spavaćih soba, kupaonica  i/ili kreveta

Sadržaj
WiFi, TV, kuhinja, bazen, kućni ljubimci itd.

Vrstu objekta
Objekt može biti standardni poput apartmana, kuće „bed and breakfast”, ili ne tako standardni poput dvorca, pećine, iglua itd.

Jezik kojim govore iznajmljivači
Gost može naznačiti preferirani jezik komunikacije sa iznajmljvačem (engleski, španjolski, francuski itd.)

Ključne riječi
Ukoliko turist želi nešto specifično poput pogleda na more, u blizini jezgre grada itd, on to može i naznačiti u tražilici.

 

4.    Airbnb iskustva iznajmljivača: Iznajmljivač mora steći povjerenje gosta

Za iznajmljivanje preko AirBnb bitno je znati da je on izgrađen na povjerenju svojih korisnika. Gosti putuju u nepoznato, odsjedaju kod ljudi koje nisu nikada susreli i naravno, prije dolaska u apartman žele dobiti što više informacija o iznajmljivaču, kako od samog Airbnb-a tako i od iznajmljivača ali i od drugih gostiju koji su već boravili u spomenutom smještaju.
Airbnb potiče iznajmljivača na to da svoj profil poveže sa onima na društvenim mrežama, te da doda svoje kontakte (e-mail adresu, telefon,..).
Povjerenje se ne smije podcjeniti. Gosti neće odsjesti kod iznajmljivača koji nije potvrđen od strane Airbnb-a te iznajmljivača kojem drugi putnici nisu ukazali povjerenje.

5.    Airbnb iskustva iznajmljivača: Iznajmljivač mora pružiti nezaboravno iskustvo

Gostu možemo pružiti nezaboravno iskustvo odsjedanja u našem apartmanu ako svjesno upravljamo njegovim iskustvom i prije dolaska u apartman, ako provodimo određene aktivnosti za vrijeme njegova boravka u apartmanu te učinimo li ekstra korak za njegova boravka (iznenadimo li gosta nekom sitnicom koju nije očekivao):

Kako upravljati iskustvom gosta prije njegova dolaska u apartman?

Komunikacija s gostom prije dolaska u apratman je od esencijalne važnosti.

–    Bilo bi dobro da sastavite kratak vodič za odsjedanje u apartmanu te ga pošaljete gostu koji je izvršio rezervaciju.
U vodiču možete napisati sve informacije o tome na koji način doći do smještaja, gdje parkirati automobil, gdje su najbliži restorani i supermarketi, kako doći do najbližih znamenitosti / plaže, ostaviti sve kontakte vlasnika, hitnih službi. U vodič možete ubaciti čak i mapu i fotografije. Ovaj ekstra korak će se višestruko cijeniti od strane vašeg gosta i svoriti osjećaj olakšanja putniku koji dolazi u vaš smještaj. Što se tiče iskustva već ste dobili ogroman plus i prije nego je krenuo na put.

–    Odgovarajte na pitanja gosta i postavljajte što više podpitanja. Pitajte gosta kada će doći, kako će putovati, kako će vas kontaktirati kada dođe. Otklonite mogućnost eventualnih nesporazuma i čekanja pred vratima.

Ukoliko dođe do overbooking-a upozorite gosta na vrijeme. Kako iskorisiti overbooking u svoju korist možete pročitati ovdje. 

Koje aktivnosti je važno provoditi za vrijeme gostova boravka u našem apartmanu?

Nakon što gost stigne  u apartman pustite ga da se smjesti. Objasnite mu gdje se što nalazi i pustite da se odmori. Sutra možete kontaktirati gosta (telefonski ili ga posjetite) kako biste provjerili dali je sve uredu, treba li im kakva pomoć i kako su se odmorili.

Čim ste pokazali da vam je stalo gost će se osjećati sigurnije i steći bolju sliku o vama kao iznajmljivaču.

Učinite ekstra korak i premašite očekivanja gosta

Piće dobrodošlice, keksi, sim kartica, bicikl, sve što niste naveli u oglasu a što iznenadi gosta spada pod ekstra korak. Ukoliko niste u mogućnosti dočekati gosta ostavite mu poruku dobrodošlice. Ne možete ni zamisliti kako neke malene stvari poput ove mogu učiniti veliku promjenu u raspoloženju gosta.

Zašto je iskustvo gosta od esencijalne važnosti za dobar ranking na Airbnb-u?

Iskustvo gosta se ogleda u ocjenama gostiju. Ocjene gostiju su jedan od ključnih faktora koji utječu na ranking vašeg smještaja te stopu konverzije (količinu rezervacija) koju ćete ostvariti.

Tko je Superhost?

[responsive]superhost airbnb[/responsive]

Razumijevanje kako Airbnb funkcionira, kao što smo napomenuli ranije, donosi velike prihode a to se posebno odnosi na iznajmljivače koji ulaze u kategoriju Superhost-a. Superhost su oni iznajmljivači koji imaju postotak odgovora od 90%, ugostili su najmanje 10 gostiju, ne otkazuju gostima i imaju najmanje 80% ocjena od 5 zvjezdica. Nakon što dosegnu taj nivo, iznajmljivači dobivaju oznaku Superhost..

Ovaj program je pokrenut 2009. godine kako bi prepoznao iznajmljivače koji postavljaju visoke standarde iznajmljivanja na Airbnb-u. Od tada je zajednica na Airbnb-u značajno porasla ali i danas se jako vodi račun o najboljim iznajmljivačima.

Superhost program prepoznaje iznajmljivače koji su načinili korak više kako bi učinili goste sretnima. Do sada u Airbnb zajednici postoji 40.000 Superhost iznajmljivača. Nekima od njih Aribnb godišnje donosi i milijunske prihode (Airbnb iskustva iznajmljivača).

 [responsive]megabooker channel manager[/responsive]

Zaključno o tome kako funkcionira Airbnb

 

1.    Da biste povećali ranking na Airbnb-u, brzo odgovarajte. Nema ništa što više frustrira gosta nego kad dobije odgovor nakon tjedan  dana ili da uopće ne dobije odgovor. Airbnb zarađuje kada Vi zarađujete stoga žele da budete brzi kada treba odgovoriti gostu. Iznajmljivači koji odgovore u roku od sat vremena imaju velike šanse da dospiju na vrh pretrage. Možete na svome mobilnom uređaju instalirati Airbnb app što će Vam pomoći da odgovarate na upite u bilo kojoj situaciji. Brzo odgovaranje gostima govori da Vam je stalo do njih.

2.    Težite dobijanju dobrih ocjena i odličnih komentara. Što više pozitivnih povratnih informacija od gostiju budete imali i što više izvrsnih ocjena , to će Vas Airbnb bolje pogurati u svome algoritmu. Tada Airbnb zna da ste vi zauzet iznajmljivač i da gosti vole bukirati vaš smještaj.

3.    Prikažite gdje ste smješteni. Ovdje ne možete mnogo toga uraditi ali kada gost traži neko šire geografsko područje, Airbnb će prvo prikazivati najpopularnije četvrti i ulice. Ukoliko se nalazite u njima, jasno to naznačite.

4.    Budite dodani na što više „Lista želja“. Gosti mogu lajkati Vaš objekt i staviti ga na svoju listu želja. Što češće budete na listi želja to Vas Airbnb ozbiljnije shvaća. Ovdje ne možete puno uraditi ali možete zamoliti goste koje rezerviraju kod Vas da to urade. Sigurni smo ako im kažete koliko Vam je to bitno da će to i uraditi.

5.    Poradite na cijeni. Špijunirajte Vašu konkurenciju i provjerite koliko oni naplaćuju smještaj i pobrinite se da ste konkurentni u tom pogledu. Ako vam to oduzima previše vremena koristite neke od aplikacija koje smo spomenuli ranije.

6.    Ažurirajte svoj kalendar redovno. Imati ažuriran kalendar je obaveza ukoliko hoćete da imate dobar ranking. Najbolji iznajmljivači posjećuju kalendar jednom dnevno i Airbnb to bilježi. Jednostavna posjeta Vašem kalendaru će pomoći u poboljšanju renkinga Vašeg smještaja.

7.    Ažurirajte opis Vaše smještajne jedinice. Ukoliko Vam često dolaze razna pitanja za Vaš objekt, unosite te informacije s vremena na vrijeme u opis Vašeg apartmana. Potrudite se da je uvijek ažuriran i da su u opisu sve informacije koje gosta mogu zanimati.

8.    Izgradite povjerenje  i verificirajte se. Airbnb želi da izgradi povjerljivu i sigurnu zajednicu. Stoga, ako ste novi iznajmljivač potrudite se da dodate svoj broj telefona i da budete identificirani.

9.    Preporučite svojim prijateljima da podijele Vaš Airbnb profil na društvenim mrežama. Ovakav postupak ima dosta utjecaja na ranking.

10.    Postavite malo nižu cijenu za početak, a zatim ju postepeno podižite. Ukoliko precijenite svoj smještaj nitko ga neće rezervirati. Nakon što budete imali nekoliko gostiju koji Vam ostave kometare i dobru ocjenu, onda možete da povećate cijenu. Ukoliko cijena bude dovoljno niska dobiti ćete desetak komentara i preporuka o tome kako je Vaš smještaj povoljan.

11.    Možete unajmiti profesionalnog fotografa da napravi slike Vašeg smještaja. Prije svega slike će odlično izgledati a s druge strane će ulijevati sigurnost turistima.

12.    Počnite prihvaćati zahtjeve za jednu ili dvije noći ukoliko Vam to nije bila praksa do sad. Jer najbrži način da dobijete što više pozitivnih ocjena je na osnovu kratkih boravaka. Algoritam Airbnb-a ne mari za to koliko je gost ostao kod Vas, već koliku Vam je ocjenu dao. Kada se popenjete dovoljno visoko na listi, možete odustati od ovakve vrste iznajmljivanja.

13.    Ostavite recenziju gostu što je prije moguće. Mnogi novi posjetioci Airbnb-a neće ostaviti recenziju ili će zaboraviti. Najbolji način da ih potaknete na to jeste da Vi njima prvi date recenziju. Airbnb Vam dopušta da ocjenjujete goste, tako nakon svakog gosta ocjenite ga sa iskrenom recenzijom nakon čega će on u većini slučajeva uraditi isto za Vas.

14.    Na vrhu Vašeg listinga, zamolite buduće goste da prvo pošalju upit o zauzetosti smještaja prije nego se odluče na rezervaciju. Ovo Vam omogućuje da vidite kakav je gost i da li želite da ga primite ili ne. Također možete izbjeći overbooking. Povrh toga, algoritam Airbnb-a uzima u obzir samo one rezervacije koje prihvatite. Pa ako gost prvo pošalje upit prije nego rezervira, možete ga odbiti bez da to utječe na ranking.
Iako Airbnb potiče iznajmljivače da ostave opciju instant booking-a otvorenom, ukoliko to ne uradite to neće utjecati na Vašu finalnu poziciju na tražilici. Međutim sa MegaBooker channel manager-om moguće je imati ažurne kalendare na svim portalima te time dodatno povećati broj rezervacije preko AirBnB-a.

15.    Odgovorite na SVE poruke. Ako ništa, možete napisati samo: „ Žao mi je ali apartman nije slobodan.“ Airbnb prati sve interakcije i ukoliko ne odgovarate na poruke to može postati razlog lošeg pozicioniranja smještaja. Algoritam prati poruke starosti do 3 mjeseca.

16.    Ispunite svoj profil što detaljnije možete. To znači Vašu pravu sliku i nekoliko informacija o tome tko ste. Ovo pomaže pri renkingu i govori potencijalnim gostima da ste prava osoba.

17.    Parovi=Veća zarada. Airbnb dozvoljava doplatu za extra goste.

18.    Potrudite se da popunite segment o susjedstvu. Airbnb Vam omogućava da stavaljate „tagove“ za susjedstvo, kvart ili ulicu na kojoj se nalazite.

19.    Povežite se sa Facebook-om. Također, možete svoj profil povezati sa mnogim društvenim mrežama. To će pokazati Airbnb-u da ste povjerljiva osoba.

20.    Tražite pomoć od prijatelja. Čak i ako nemate gostiju, Vaši prijatelji mogu napraviti profile i napisati preporuku za Vaš objekt. Ovako brzo možete daleko dospjeti.

21.    Ukoliko nemate fen, nabavite jedan što prije. Mnogi gosti sa Airbnb-a to traže.

22.    Pobrinite se da povjerljiv prijatelj iz susjedstva ima ključ od Vašeg objekta. Nikada ne znate kada neki hitan slučaj može izbiti i može Vam trebati njihova pomoć.

Zaključak

 

Ukoliko želite poboljšati svoj ranking kao iznajmljivač bitno je da znate da je pretraživač Airbnb-a sličan Googlovom te da koristi sličan algoritam za pretraživanje kako bi rangirao objekte. Za iznajmljivanje na Airbnb, što se Vaš smještaj više pojavljuje pri vrhu pretrage time su veće šanse da neko rezervira Vaš smještaj.
Ukoliko koristite Google vjerovatno ćete se složiti s nama da kada tražimo nešto, tražimo specifičnu informaciju o specifičnoj temi. Kada izađu rezultati , svatko će prvenstveno pogledati prvih nekoliko koji izađu pri vrhu stranice.
Pretraživanje na Airbnb-u funkcionira baš kao Google.
Kada gosti pretražuju na Airbnb-u, oni traže dosta toga u mjestu u koje žele da dođu. Kada rezultati izađu, oni će gledati na vrh te liste kako bi pronašli najbolji smještaj koji odgovara njhovim kriterijima. Kada ga nađu, provjere da li je slobodan, rezerviraju ga i nastave dalje sa životom.
To znači da što više Vaš objekt bude rangiran na vrhu Airbnb-a, to više šansi imate da se on rezervira što može značiti na desetke tisuća kuna tokom vremena.

[zc4wp_za22]

Ukoliko želite saznati kojih je 10 najboljih portala i gdje na internetu oglašavati privatni smještaj kliknite ovdje!

Izvori:

1.    https://www.airbnb.com/help/article/39/how-are-search-results-determined
2.    https://www.quora.com/Airbnb-How-does-the-search-ranking-work
3.    http://www.airbnbsecrets.com/airbnb-ranking/
4.    https://www.fastcompany.com/3043468/the-secrets-of-airbnb-superhosts
5.    http://www.airbnbguide.com/4-ways-to-improve-your-airbnb-listings-search-position-according-to-airbnb/
6.    http://lifehacker.com/5796854/how-to-use-airbnb-like-a-pro
7.    http://www.investopedia.com/articles/personal-finance/032814/pros-and-cons-using-airbnb.asp
8.    https://www.youtube.com/watch?v=MeCwmpFOm1A
9.    https://www.youtube.com/watch?v=mfieO1xElwg
10.    https://www.quora.com/Are-Airbnb-pricing-tools-effective-Which-one-works-the-best
11.    http://padlifter.com/free-hosting-tips/bookings/understanding-airbnb-host-fees-maximize-your-profits/
12.    blog.airbnb.com/using-data-to-help-set-your-price/
13.    https://www.airbnb.com/hospitality
14.    https://www.guesty.com/blog/airbnb-listing-tips-photography-edition/
15.    https://www.guesty.com/blog/get-airbnb-bookings-better-seo/
16.    http://darebnb.com/hack-the-airbnb-search-algorithm-with-calendar-updates/
17.    https://www.guesty.com/blog/get-airbnb-bookings-better-seo/
18.    http://spectrum.ieee.org/computing/software/the-secret-of-airbnbs-pricing-algorithm
19.    http://rentingyourplace.com/airbnb-101/creating-an-airbnb-listing/seo/
Airbnb ranking faktori? Iznajmljivanje preko Airbnb! by