Jedan od najnovijih trendova u hotelskom marketingu jeste generativna umjetna inteligencija. Ugostiteljska industrija neprestano se razvija, a hoteli neprestano traže nove i inovativne načine kako poboljšati svoje marketinške strategije i doseći širu publiku.

Generativna umjetna inteligencija vrsta je umjetne inteligencije koja može stvarati novi sadržaj, poput teksta, slike i videa. Djeluje tako da analizira postojeće podatke i koristi te informacije za stvaranje novog i jedinstvenog sadržaja. U kontekstu hotelskog marketinga, generativna umjetna inteligencija može se koristiti za stvaranje personaliziranog i privlačnog sadržaja za goste, kao što su prilagođeni opisi sobe, personalizirane ponude i prilagođene preporuke.

Jedna od glavnih prednosti korištenja generativne umjetne inteligencije u hotelskom marketingu je ta što može pomoći u povećanju angažmana i lojalnosti gostiju. Stvaranjem personaliziranog sadržaja hoteli mogu gostima pružiti personaliziranije i ugodnije iskustvo. Uz to, generativna umjetna inteligencija također može pomoći hotelima da dopru do šire publike stvaranjem novog i jedinstvenog sadržaja koji se može dijeliti na platformama društvenih medija.

Još jedna prednost korištenja generativne umjetne inteligencije u hotelskom marketingu je ta što može pomoći hotelima da uštede vrijeme i resurse. Uz generativnu umjetnu inteligenciju, hoteli mogu kreirati novi sadržaj brzo i jednostavno, bez potrebe za skupim i dugotrajnim ručnim radom. To može pomoći hotelima da smanje troškove i povećaju učinkovitost.

Iako je korištenje generativne umjetne inteligencije u hotelskom marketingu još uvijek u ranim fazama, jasno je da ima potencijal revolucionirati industriju. Kako tehnologija napreduje, možemo očekivati ​​da će više hotela koristiti generativnu umjetnu inteligenciju za stvaranje personaliziranog i privlačnog sadržaja za goste. Ovo je uzbudljivo vrijeme za industriju i bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati u budućnosti.

Zaključno, korištenje generativne umjetne inteligencije u hotelskom marketingu trend je za koji se očekuje da će se pojaviti u budućnosti. Može pomoći hotelima da povećaju angažman i lojalnost gostiju, dopru do šire publike i uštede vremena i resursa. To je moćan alat koji može pomoći hotelima da se istaknu na konkurentnom tržištu. Hoteli koji su usvojili ovu tehnologiju moći će gostima ponuditi personaliziranije i ugodnije iskustvo, što će dovesti do povećanog zadovoljstva i stalnih kupaca.

Osim ovog podebljanog uvoda, ovaj post je napisao ChatGPT. Koristeći generativni AI, ChatGPT je veliki jezični model koji je razvio OpenAI koji može generirati tekst nalik ljudskom.

 

Priprema: by S.O.S. English

Generativna umjetna inteligencija u hotelskom marketingu by