Jedan od najvećih portala na svijetu, HomeAway, pokrenuo je novi program osiguranja što je ujedno i prvi put da je preuzeo odgovornost za vezu koju pruža između iznajmljivača i posjetitelja.

 

Osiguranje od 1 milijun $  pruža zaštitu za vlasnike objekata u slučaju nesreća u objektu ili nanesene štete – zaokruženo je na 1 milijun dolara pokrića godišnje za svaki objekt.

 

Ova stavka također pokriva tužbe gosta protiv vlasnika objekta u slučaju nezgode ili za tužbe susjeda za štete nanesene njihovom objektu.

Prenosimo izjavu predstavnika HomeAway-a:

“Ukoliko već imate policu osiguranja za vaš smještajni objekt, onda ovo možete promatrati kao dodatno pokriće koje vam je na raspolaganju. Vršit će istu ulogu kao i vaše dosadašnje osiguranje i obje police osiguranja će doprinijeti zaštiti iznajmljivača u slučaju tužbe protiv vas.”

 

Predstavnik HomeAway-a dodaje da je program dio “nekoliko drugih usluga i proizvoda usmjerenih ka dodatnim pogodnostima za privatne iznajmljivače i upravitelje objektima.”

Dodatne pogodnosti koje je HomeAway uveo 2017. godine možete pregledati ovdje.

 

Samo iznajmljivači koji rezervacije ostvaruju preko HomeAway checkout-a online će biti osigurani.

 

HomeAway priprema teren za prošireno partnerstvo s Expedijom

[responsive]

Airbnb Homeaway Expedia

[/responsive]

Nove police osiguranja su samo uvod za evoluciju unutar ovog sektora te tranziciju ka uvezivanju HomeAway-a s Expedijom, budući da je Expedia postala većinski vlasnik HomeAway-a.

.

 

Dodavanje ove vrste povjerenja između vlasnika objekta i gosta je možda zadnji korak prije nego smještajni objekti oglašeni na HomeAway-u postanu dostupni za instant rezervacije preko ekosistema Expedije.

 

A novouvedeno osiguranje je stavka koja će svakako doprinijeti sigurnosti i povjerenju.

 

Vjerojatno se sjećate kada je 2012.godine Airbnb pokrenuo svoju policu osiguranja od milijun dolara.

 

Tada se Airbnb pokušavao probiti na tržište na velika vrata te je nastojao razuvjeriti iznajmljivače i zadobiti njihovo povjerenje. Ovo se pokazalo kao pravi pogodak za Airbnb te se smatra jednim od najboljih marketinških trikova Airbnb-a.

 

HomeAway je do sada bio jedan od najboljih i najpouzdanijih igrača na tržištu OTA portala a nove mjere sigurnosti će sigurno doprinijeti tom statusu.

Ukoliko se niste prijavili na HomeAway to možete uraditi preko sljedećeg linka.

Ako želite znati više o tome kako ostvarivati rezervacije preko HomeAway-a, u našem članku smo detaljno pisali o tome.

Oglašvate li se i vi na HomeAway-u? Kako vam se sviđaju nove mjere sigurnosti na ovom postalu? Recite nam u komentarima!

HomeAway uvodi osiguranje za iznajmljivače od milijun dolara by