Pronalazak najboljeg channel managera  ključ je uspjeha svakog iznajmljivača sa većim brojem smještajnih jedinica
*Više od 5 apartmana / soba

Dobro osmišljena online distribucija smještaja je danas ključ uspjeha za većinu hotela, apartmana, villa i drugih oblika smještaja za odmor gostiju. Uzrok tome su stalni porast cijena smještaja na online tržištu, bezbrojni novi online portali i sve naprednija tehnologija za oglašavanje smještaja.

8 načina kako channel manager poboljšava vašu online distribuciju:

 

1. Povećanje online rezervacija


Izvještaj portala Skift-a navodi da su online rezervacije sada u porastu za 7% . Pripremite se za nadolazeće trendove uz pravi alat.
Channel manager pozicionira smještajni objekt na najbolju poziciju za prihvaćanje online rezervacija preko odabranih distribucijskih kanala.

 

[responsive]popis portala[/responsive]

 

 

 

2. Možete odabrati kako će se cijene prikazivati na kojem portalu.

Channel Manager omogućava prikaz dostupnih soba i cijena u stvarnom vremenu dok u isto vrijeme promovira sve raspoložive smještajne jedinice preko onoliko portala koliko želite.

Osim toga, omogućeno vam je odabrati kako će se cijene prikazivati na kojem portalu.
Ovisno o uspješnosti portala, postotku otkazanih rezervacija I provizije možete prilagoditi cijene ili ih duplirati kako želite.

PRIMJER: Kanal A ima proviziju 15% , a kanal B uzima 3% ( no zato dize gostu cijenu za 12%). Možete jednostavno nadomjestiti jednu baznu cijenu te je podići za npr 15% za kanal A 3% za kanal B. Postavljanje cijena na obrtnut način je također moguće. PRIMJER: Cijenu kanala A postavite kao baznu a cijenu kanala B umanjite za 10%.

Komplicirano? I ne baš, važno je da definirate svoju strategiju, postavite cijene i poslije je sve automatizirano (a vi pijete kavu, sunčate se na plaži ili se naprosto družite sa gostima) .

3. Smanjenje rizika od overbooking-a

Bez channel manager-a, prisiljeni ste na podjelu inventara između portala i ostavljeni na milost i nemilost duplih rezervacija. Centraliziran inventar i automatsko ažuriranje cijena u stvarnom vremenu znači da gosti mogu rezervirati samo onaj smještaj koji je dostupan.

U ovim situacijama Channel manager za hotele ponavlja zahtjev prema portalima sve dok podatak nije pravilno ažuriran. A sve s ciljem sprječavanja overbookinga.

4. Poboljšanje imidža

Idealno, povezat ćete se sa što je više moguće portala. MegaBooker ima dvosmjernu integraciju s preko 50 online portala. Korištenje channel manger-a znači da će se portali željeti povezati s vama jer se mogu pouzdati na točnost i preciznost vaših smještajnih jedinica. Za uzvrat, oni će prikazivati vaš smještaj prema još više potencijalnih gostiju što će poboljšati vaš online imidž.

 

5. Očekujte povećanje direktnih rezervacija 

Ako je vaša smještajna jedinica rezervirana preko online portala vi ćete naravno morati platiti proviziju portala. Ali ako putnik pretražuje više objekata na određenom portalu, ovakvi gosti će provjeriti vašu web stranicu kako bi finalizirali rezervaciju što će rezultirati većim ostvarenim profitom.

 

6. Gotovo je sa dosadnim ručnim unosima cijena i podataka

Jednom kada uspijete automatski ažurirati svoj inventar na svim distribucijskim mrežama, uključujući i vašu web stranicu, tek ćete onda shvatiti koliko ste vremena gubili na ručni unos podataka.

Sada s viškom vremena, ćete biti produktivniji u drugim aspektima vašeg poslovanja. S jedinstvenim ažuriranjem možete podesiti cijene i raspoloživost smještaja na svim portalima uz pomoć samo jednog klika.

 

7. Integrirajte se jednostavno s drugim kanalima na koje biste se željeli spojiti

Megabooker omogućava spajanje sa preko 50 kanala prodaje!

[responsive]popis portala[/responsive]

NAPOMENA:

*Portali poput HomeAway, TripAdvisora, Atraveo-a  traže minimalno 5 apartmana za rad preko channel managera

8. Transformacija u moćnu poslovnu platformu

Channel Manager omogućava potpunu transparentnost podataka kroz sve sustave i kanale što znači da možete koristiti te informacije kako bi odredili koji kanali prodaje ili sobe imaju donose najveću zaradu.
Lakoća s kojom se channel manager povezuje s vašim poslovanjem znači da možete konstantno ažurirati i prilagođavati svoju poslovnu strategiju. Možete vidjeti podatke poput prihoda s portala, analizu i rezervacijske obrasce koji pokazuju kada se stvari kreću dobrom a kada u lošem smjeru.

[responsive]channel manager za iznajmljivače

 

[/responsive]

 

 

 

 

 

 

 

ZAKLJUČAK:

Načini preko kojih gosti mogu rezervirati smještaj rastu gotovo sinkronizirano broju novih putnika u svijetu.

Nije neka tajna da se broj putovanja kroz zadnjih 20 godina udvostručio i usprkos sigurnosnim problemima, ne prestaje rasti.

TRENDOVI U NAČINIMA REZERVIRANJA SMJEŠTAJA

U većini slučajeva, putovanja su postala jeftinija i lakše dostupna, ali tehnologija je ta koja ima najveći utjeca na dostupnost raznih tipova smještaja diljem svijeta.

Eksplozija opcija za online rezervacije išla je ruku pod ruku s razvojem interneta i drugih tehnologija poput mobilnih uređaja.
U SAD-u 50% putnika koji koriste digitalni pristup online rezervacijama izvršavaju rezervacije upravo preko mobilnih uređaja.

Usporedno s tim, online putničke agencije uključuju najpopularnije svjetske destinacije u svoju ponudu. Trenutno se gotovo polovina online putovanja ostvari preko online portala.

Ove godine bi se brojka smještaja rezerviranih putem online portala mogla povećati za još 50%.

PREDUVJET ZA ONLINE USPJEH U 2018.:
MIJENJANJE PRODAJNE STRATEGIJE I OPTIMIZIRANJE WEB STRANICA

Sve statistike koje smo spomenuli dovode do zaključka kako iznajmljivači (i drugi upravitelji objektima za smještaj gostiju) trebaju promijeniti svoju prodajnu strategiju da bi se prilagodili modernom tržištu. Optimiziranje web stranica za mobilne uređaje i SEO optimizacija su visoko na listi prioriteta.

[responsive]oPTIMIZIRANA WEB STRANICA[/responsive]

 

Isto tako, povezivanje sa što više online portala je također od iznimne važnosti za privlačenje rezervacija. Bez spajanja na veliki broj online kanala, nećete osigurati dovoljan broj gostiju tako da će vaši prihodi patiti.

U našem prethodnom članku pisali smo detaljno o tome zašto je dobro povezati se s većim brojem portala.

 

Pa čak ni samo povezivanje nije dovoljno. Za maksimalno povećanje broja rezervacija, iznajmljivači i drugi vlasnici turističkih smještaja trebaju upravljati svim kanalima brzo i efikasno, nešto što se može uspjeti samo uz dobar channel manager.

8 izuzetnih stvari koje za iznajmljivače radi channel manager by