Booking.com je najpopularnija online putnička agencija za oglašavanje svih tipova smještaja.
Trećina svjetskih putnika danas koristi online agencije kako bi ostvarili rezervaciju smještaja, a Booking.com ovdje prednjači pred svim drugim dostupnim portalima.

Kako bi ostvarili prvo mjesto na Google tražilici, tvrtka Booking.com troši milijune dolara godišnje na ključne fraze i riječi popularne kod pretraživanja online smještaja. To znači da kada potencijalni gost izvrši pretragu smještaja online, prva stvar koju će vidjeti je najvjerojatnije oglas Booking.com-a.

Kada potencijalni gost dođe na njihovu stranicu očekuje ga prilično jednostavan booking proces. Isti proces je prisutan na mobilnoj verziji stranice kao i na desktop uređajima što osigurava da online putovanje putnika ka rezervaciji bude što laganije i bezbolnije.

[responsive]SMS markeing za hotele[/responsive]

Ono što Booking.com čini uspješnim je proces koji slijedi nakon što je rezervacija izvršena

Gost i nakon rezervacije nastavlja primati pecijalne ponude i popuste!

Jednom kada su detalji gosta u njihovom sustavu oni im šalju popratne emailove prije, tijekom i nakon boravka. Na ovaj način su gostima uvijek na umu.

Ukoliko niste na Booking.com-u sigurno je da propuštate rezervacije.  Da biste se registrirali na njega idite na OVAJ LINK I slijedite daljne upute.

Ukoliko ga već koristite onda trebate osigurati da ga koristite u punom kapacitetu.

Postoje neki smještajni objekti koji naprave osnovni oglas na portalu i onda sve prepuste slučaju i nadaju se najboljem. Drugi se više potrude oko svog oglasa i ostvaruju znatno više rezervacija.

U nastavku donosimo top 7 savjeta za maksimalno iskorištavanje Booking.com-a i povećanje rezervacija:

 

1. Slike i opisi

Većina pametnih telefona će obaviti pošten posao slikanja (ako to želite sami uraditi). A ako želite imati profesionalnije slike, a nemate vlastiti fotoaparat i niste vični u slikanju onda možete potražiti i druge opcije.

Unajmite profesionalnog fotografa.

[responsive]vizalni sadržaj hotela[/responsive]

Smatrate da je preskup? Kontaktirajte lokalne freelancere ili studente!  Također postoje i Facebook grupe i amaterski fotografi koji mogu pružiti pristojnu uslugu uz pristojnu cijenu.

Kada su sve slike tu, trebate odabrati 6 najboljih. Glavne slike su najbitnije i donose veći broj klikova (pregleda oglasa). Potrudite se i prioritizirajte te slike kao jedinstvenu prodajnu točku svog smještajnog objekta.

 

2. Recenzije

Potrudite se pročitati sve recenzije, razmislite o njima i direktno odgovorite na njih. Baš kao što je slučaj sa TripAdvisorom, vaši odgovori na recenzije se objavljuju na javnom forumu, tako da je to jako bitna stavka.

Potrudite se direktno odgovoriti svakom gostu koji je ostavio lošu recenziju! Gost je osjetio potrebu da napiše recenziju tako da je bitno odvojiti vrijeme i odgovoriti na nju u što kraćem roku, bez obzira na to koliko vam to bilo neugodno.

Kakav god odgovor bio, gosti će cijeniti to da ste odvojili vrijeme za prigovore koje su oni imali.

Iako ponekad gost neće biti u pravu (žalit će se zato što žabe pre glasno krekeću, zato što je padala kiša ili zato što im je u sobu uletio skakavac), potrudite se ostati ljubazni, napišite da Vam je žao ako su imali neugodnosti te da činite sve što je u vašoj moći kako se spomenuta neprilika nebi ponovila. Na ovaj način ste uvažili osjećaje gosta koji se osjetio oštećen ali i natuknuli ostalim gostima da je ovaj slučaj iznimka i da ste vi dobar domaćin koji čini sve kako bi ugodio svojim gostima.

3. Postavite nepovratnu (Non-Refundable) cijenu

Ovo je jednostavan i u isto vrijeme efikasan način smanjenja broja otkazanih rezervacija u smještajnom objektu. Ovako postavljena cijena znači da će gost morati platiti unaprijed i nakon toga ne mogu otkazati rezervaciju besplatno. To vam daje zagarantiranu dobit.

Gost s ovakvom cijenom dobije povlastice poput snižene cijene koja je obično od 10-15% manja od standardne cijene.

Nepovratna cijena ide uz cijenu koju ste postavili kada ste kreirali svoj prvi oglas na Booking.om-u. Ukoliko ne znate koji su uvjeti za otkazivanje rezervacija na vašem objektu odite na postavke profila jer su se uvjeti možda promijenili.

[responsive]gdpr uredba[/responsive]

4. Postavite specijalne ponude

Specijalna ponuda može biti popust ili rana ponuda za ljude koji žele rezervirati unaprijed (mjesecima prije dolaska). Sve specijalne cijene na Booking.com-u se postavljaju jednostavno preko već pripremljenih predložaka. Također imate mogućnost postavljanja specijalnih ponuda samo Booking.com članovima. To znači da će se slati emailovi svim Booking.com klijentima što će vas odmah postaviti iznad drugih objekata u vašem području.

Kada potencijalni gost pretražuje Booking.com, na raspolaganju mu je kartica za specijalne ponude. Ovo je možda najjednostavniji način kako se vaš smještajni objekt može pojaviti ispred konkurencije. Što više se budete pojavljivali ispred drugih smještajnih objekata u vašem okruženju to je bolje za vas.

 

5. Koristi Genius programa

Značajka Booking.com-a koja se često zanemari je njihov Genius program. Ovaj program je rezerviran za regularne Booking.com korisnike. Kako bi korisnik mogao pristupiti ovom program mora rezervirati određeni broj soba na Booking.com-u kroz godinu dana. Jednom kada uđu u program, korisnici dobivaju ekskluzivne povlastice od smještajnog objekta koji je dio Genius programa.

Dobra vijest je da je ove dodatke za goste vrlo lako dodati. Sve što trebate je ulogirati se i odaberite iz već unaprijed pripremljenog menija.

Specijalne povlastice Genius programa uključuju piće dobrodošlice, radni check-in, besplatan doručak, WiFi I sl.

Od kolovoza 2017.godine Booking.com traži od objekta koji se prijavi na ovaj program 10% nižu cijenu od standardne.

 

 6. Preferirani program (Preferred Program)

Ako tražite prečicu za ulazak u prvih deset oglasa Booking.comu za vaše područje onda je Preferirani Program nešto što možete razmotriti.

Kako biste postali do Preferiranog programa trebate ispuniti određene kriterije a nakon toga razgovarati s predstavnikom Booking.com-a. Ako Vas prihvate, koristi su zaista odlične!

Postajete preporučeni smještajni objekt za najveću online putničku agenciju na svijetu. Kada neko pretražuje smještaj u vašem području, Booking.com će preporučiti baš vas! Dospijete na vrh rezultata pretrage i dobijete “palac gore” logo uz vaš oglas.

Loša strana ovog programa je to što morate plaćati čak 18% veću proviziju na sve rezervacije! Kod nekoga prevagne pozitivna strana programa, ali za većinu  je ova provizija ipak prevelika.

[responsive]Kako se oglasiti na booking.com[/responsive]

 

7. Upravitelj cijena (Rate Manager)

Ova značajka Booking.com-a je relativno nova te dolazi uz plaćanje. Ako mijenjate cijene na tjednoj bazi (ili češće), alat Rate manager bi se mogao pretvoriti u esencijalni alat za vaše poslovanje.  Jednostavno rečeno, ovaj program preuzima kontrolu nad strukturom cijena za sve vaše smještajne jedinice.

Prvo, program pregleda sve vaše rezervacije i cijene iz zadnjih nekoliko godina. Zatim, uspoređuje cijene i dostupnost soba s 10 drugih objekata u vašem okruženju. I konačno, razmatra sve nadolazeće događaje, praznike ili periode velike popunjenosti za nadolazeće tjedne i mjesece. Algoritam zatim razmatra koliko naplaćujete po noćenju i pravi preporuke koliko biste ustvari trebali naplaćivati po sobi.

Na primjer, ako naplaćujete 100 eura za dvokrevetnu sobu, sustav će vam reći da li trebate smanjiti ili povećati cijenu kako bi dobili više rezervacija. Ili još bolje, možete postaviti program na auto-pilot modul i program će sam za vas mijenjati cijenu!

Ne brinite se, sami postavljate pravila tako da program ne smanjuje ili povećava cijenu ispod limita kojeg ste mu postavili.

Ovaj alat vam možeuštedjeti sate i sate vremena kojeg inače možete potrošiti na bitnije stavke iznajmljivanja smještaja.

Ako je ovo nešto što vas interesira jednostavno pozovite Booking.com i zatražite sastanak. Oni će vas provesti kroz postupak i korake za aktivaciju rate manager-a.

 

[responsive]Najbolji portali za oglašavanje privatnog smještaja[/responsive]

Sažetak (Ovo su najvažnije stvari koje odmah trebate uraditi):

Ažurirajte / izradite svoj Booking.com račun

Napravite nepovratnu stopu.

Dodajte najmanje jednu Genius značajku.

 

Članak je preuzet sa: https://boostly.co.uk/how-to-get-the-most-out-of-booking-com/

Kako se oglašavati na Booking.com portalu (savjeti za početnike) by