Kako upravljati hotelom kada padne internetska veza?


Kako se hoteli sve više oslanjaju na internetske usluge rezervacija, prijava, zabave i više, što se događa kad padne internetska veza? Te, na koji način će hotelijeri nastaviti održavati hotel kada nestane internet?

Internetska veza u hotelima i drugim ugostiteljskim poduzećima postupno je postala osnovni alata. Gotovo ekvivalentna esencijalna značajka kao električna energija ili voda.

[responsive]Kako upravljati hotelom kada padne internetska veza? [/responsive][responsive]Kako upravljati hotelom kada padne internetska veza? [/responsive]

Rezervacijskim sustavima i e-pošti pridružile su se nove mogućnosti za zabavu utemeljene na internetu, kao IoT (Internet stvari) poput virtualnog otvaranja vrata. Većina hotela danas ima nekakav plan za rješavanje izvanrednih situacija kada pristup internetu ne uspije. Ali svaki novi val tehnologije predstavlja još jedan poziv za buđenje vlasnika da provjere svoje planove u slučaju izvanrednih stanja kako bi osigurali svoju spremnost.

Neki veliki hotelski lanci oklijevaju govoriti o svojim planovima, pozivajući se na povjerljivost i kontinuitet poslovanja, iako drugi rado dijele barem općeniti nacrt svog pristupa.

Evo nekoliko primjera: 

1. Razdvojite i duplicirajte veze

Ovo je pristup Hotela Scandic kako bi se osiguralo da su sustavi upravljanja hotelima zaštićeni.

“Proizvodna mreža Hotela Scandic odvojena je od javnog interneta”, rekao je direktor IT operative za infrastrukturu i komunikacije Philip Rauf.

To znači da su veze u proizvodnoj mreži suvišne, a svaki hotel povezan je primarnim optičkim vlaknima, a drugi spoj bakrene žice je za fizičku raznolikost. Pristup internetu za goste pruža se kroz potpuno zasebnu infrastrukturu.

2. Osigurajte da osoblje ima mobilne uređaje s podatkovnim prometom

Većina malih i srednjih hotela nema resurse za privatne mreže podataka i duplicirane fizičke veze. Obično se više oslanjaju na bežične veze kao rezervnu kopiju. Neki koriste bežične pristupne točke. Odnosno, jeftine uređaje koji se s jedne strane povezuju na 3G / 4G telefonske mreže i pružaju WiFi veze za računala, tablete i telefone.

Drugi koriste još jeftinije 3G / 4G USB stickove priključene na računalo kako bi omogućili povezivanje putem podatkovne mreže mobilnog telefona. Neki se čak vraćaju na svoje pametne telefone i tablete radi hitnog pristupa podacima o rezervacijama. Kao i e-pošti i drugim vitalnim uslugama na vanjskim poslužiteljima. Pametni telefon s mobilnom podatkovnom vezom također može postati osobni pristupni centar, a svoju internetsku vezu dijeli s računalom u blizini.

Čak i u manjim hotelima, većina vlasnika svjesna je rizika ovisnosti o internetskim vezama.

“Osobno se oslanjamo na internet da bismo učinili sve kako bismo upravljali našim hotelom”, kaže Steven Brenner, vlasnik hotela Beehive, hotela u središnjem Rimu.

Ako veza padne, svi imamo mobilne telefone s podatkovnom vezom kako bismo privremeno mogli rješavati stvari na taj način, izbjegavajući potrebu da idemo uobičajenom internetskom vezom.

[responsive][/responsive][responsive][/responsive]

3. Budite informirani gdje vaši gosti mogu pristupiti besplatnoj WiFi mreži u blizini

Poput mnogih hotela, Beehive nema rezervni plan kada se radi o pristupu internetu za goste.

“Omogućili bismo popust u iznosu korištenje interneta negdje drugdje”, kaže Brenner, iako to, s obzirom na broj kafića s besplatnim WiFi-om, nije ništa. Bilo bi dobro imati popis mjesta ili alternativa za goste u slučaju da bežična veza padne.

4. Ako ste sumnjičavi – pouzdajte se u papir 

Nisu svi uvjereni da je internetska veza neophodna. Londonski Eccleston Square Hotel, luksuzni butik hotel u Belgraviji, opremio je sobe za goste s iPadima, televizorom ravnog ekrana skrivenim u kupaonici i pametnim staklenim zidovima za tuširanje koji postaju neprovidni na dodir gumba.

Međutim, iza kulisa još uvijek uspijevaju zadržati hotel u pogonu s papirnatom sigurnosnom kopijom.

“Ispisujemo izvješća svaka tri-četiri sata, što nam daje ažuriranu sliku o tome tko je u hotelu”, kaže direktor James Byrne.

“Zatim bismo to ručno upisali pomoću olovke i papira dok je internetska veza izvan uporabe. Također imamo i papirnatu kopiju svih budućih rezervacija. „

Kako bi se dodala sigurnosna kopija, Eccleston Square Hotel također ima alternativnu internetsku vezu za pristup podacima s Opere i e-poštu s vanjskih poslužitelja.

Bez obzira na plan, bilo da je riječ o mobilnim podacima ili sigurnosnoj kopiji na papiru, svakom hotelu treba jedan. Već u 2015. godini nezamislivo je voditi poslovanje bez barem pristupa e-pošti. No kako softverska usluga kao i usluge upravljanja i paketi u oblaku postupno zamjenjuju softver instaliran izravno na hotelskim računalima, izgubljena veza može sve dovesti do stagnacije.

https://www.eyefortravel.com/mobile-and-technology/keeping-hotel-when-internet-goes-down

 

Kako upravljati hotelom kada padne internetska veza? by