Consequence or coincidence? What’s really going on with TripAdvisor?


If you work on trips, you probably don’t have time for your life. Whether you’re a hotelier, an OTA, or a web agency, I doubt you’ll remember 2020 as a year worth experiencing. As it is stated, some companies have already fought before this pandemic. But for example, what is actually going on with TripAdvisor? And was that also a consequence of COVID-19 or a mere coincidence?

It is true that all industries are affected by this apocalyptic scenario, but still, some companies will fare worse than others. And according to experts, TripAdvisor is among them.

JOB REDUCTION

Expert talks began with the obvious topic of recent layoffs. The impression gained from the respondents was that they felt that the whole operation was more a design than a coincidence. “The action was planned,” said one, “to cut so many jobs would take at least two or three years, while it all happened in just a few weeks.”


Na pitanje o stvarnom broju otpuštanja, podrazumijevali su da stvarna brojka može biti i veća: „Pozvani smo u hitni poziv i dobili su nam uobičajeno štivo: tvrtka je financijski solidna, moramo samo smanjiti troškove za nekoliko mjeseci, bla bla. Mislim, ionako već nismo putovali, tako da nije kao da smo večerali s klijentima preko Skypea. Ali nakon tjedan dana, evo još jednog hitnog poziva koji kaže da smo ušli u nešto lošiju fazu II, ali još uvijek je u redu. U osnovi smo koristili neke programe državnih subvencija i smanjili neke prodajne pozicije u odjelu Fork. Prođe jedan tjedan, a evo: faza III (što znači: nedavnih otpuštanja 900 zaposlenika, N / A). “


Iako možemo shvatiti odakle ta ogorčenost dolazi (nemojte zaboraviti da su ti ljudi dobili otkaz gotovo preko noći).

ZAPISNIK

Stručnjaci su zatim prešli na temu Kauferovog internog podsjetnika i kako su ga praktički svi glavni putopisni blogovi objavili u cijelosti.

Jedan je izjavio: “Najgori aspekt je da se neke stvari u tom zapisu mogu lako izvaditi iz konteksta, primjerice, kad se odnosi na gašenje ureda u Bostonu. Na papiru, to izgleda kao veliko smanjenje, kao što smo i mi rekli “usko sam povezan s Bostonom, ali osobno sam bio u tom uredu više puta. To je u osnovi podrum s jednim inženjerom koji radi sam. To je zapravo kao zatvaranje radnog mjesta u uredu.”

Drugi ispitanik: “Mislim da je poruka ovdje bila: dođite i kupite nas. Smanjili smo sve otpremnine, zatvorili velike urede, otpustili većinu naših zaposlenika. Sad smo jeftini za kupnju.  To ne znači da su posjekotine bile lagane, mi smo dokaz, a uredi poput one u Madridu su desetkovani, vjerojatno zato što je u Španjolskoj lako otpustiti nekoga. nego u drugim zemljama. Ali nije bilo sjajno vidjeti taj dopis na svakom blogu. Bio je oštar. I dalje jest. “

GOOGLE, TRIVAGO I OLLIE

Na pitanje jesu li  smanjenja samo na razini C, odgovorili su NE. Otpuštanja su prilično uključivala svaki odjel. Međutim, otpušteni su uglavnom šefovi prodaje, a u nekim slučajevima direktori su prebačeni u HoS.

Ako ste upoznati s tehnološkim tvrtkama, ovo zaista nije ništa novo: većina ih je prilično ležerna, uz ispaljivanje loših performansi, to je standardna praksa, samo pogledajte Expedia. U svakom slučaju, ono što se uvijek činilo čudnim jest to da je TripAdvisor tijekom godina inzistirao na zapošljavanju bivših Google-ovih zaposlenika. Ako razmislite o tome, to je paradoks: vi ste tvrtka koja pokušava povećati svoj promet, no unajmljujete tvrtku koja se nikada s tim problemom nije suočila.

NA IZVORIMA PRIHODA…

Na temelju podataka i svih izvještaja vani, tržišni udio TripAdvisor-a drastično je opao u posljednjih 15 mjeseci, a trenutno se ne vide održivi izvori prihoda. Stoga se postavlja pitanje; Može li prema njihovom mišljenju, TripAdvisor živjeti samo od platforme za upravljanje medijima, posebno sada?.Jer nakon što je započela pandemija COVID-19, sa sigurnošću se može pretpostaviti da je opseg pada dramatičan. U ovakvim trenucima, model pretplate bio bi korisniji u stvaranju novčanog toka, no, prema ispitanicima, odjel za poslovnu prednost također je smanjen.

“Ovo je tipičan TripAdvisor”, rekao je jedan ispitanik. “Skloni smo se 100% fokusirati na jednu stvar i zaboraviti na sve ostalo. Prvo je bila katastrofa trenutnog rezerviranja, zatim pristup društvenog Facebooka, a sada ta opsesija. Povijest se ponavlja: nešto funkcionira, pa smo tamo smanjili poslove jer smo toliko tvrdoglavi da mislimo da ako to uspije, nije zahvaljujući marljivim ljudima na odjelu, već unatoč njima.”

“Najbolje kolektivne odluke proizvod su neslaganja i nadmetanja, a ne konsenzusa ili kompromisa”,  citirajući autora Jamesa Surowieckog, a jedan od anketiranih nasmiješio se: “To je poput anti-mantre TripAdvisora. Kolektivne odluke su kriptonit ovdje … “

MOGUĆA AKVIZICIJA

TripAdvisor želi industriju percipirati kao tvrtku s fokusom. Agilna tvrtka, gotovo startup: manje zaposlenih, manje proizvoda. Stoga je pitanje nabave bilo od velike važnosti.

“Prošle godine”, rekao je jedan, “ušli smo u zajedničko ulaganje u Kini s prilično velikom tvrtkom, ali imali smo toliko imena tijekom godina da se na uspjeh ne bih kladio … Nisam siguran hoće li ovaj put biti drugačije , ali mislim da ćemo to saznati vrlo brzo. Sumnjam da tvrtka može trajati dulje od 6-9 mjeseci ako se stvari ne promijene. Jedino zbog čega razmišljam je da APAC-ovi uredi nisu bili tako ozbiljno smanjeni kao one na zapadu. Nisam siguran postoji li povezanost, ali zbog toga razmišljam dalje. “

Ostaje pitanje da li su najnovije odluke TripAdvisora ​​planirane kao dio veće sheme ili se tvrtka tvrdoglavo kladi na mrtvog konja.

“Mi se danas toliko bojimo Googlea da smo se fokusirali na jedini naš proizvod koji nije ovisan o Googleu, a to je prikaz”, rekao je jedan. “Ali nekada smo se plašili i Trivaga. Zato smo ušli u meta prostor, a uplašili smo se i Facebooka. Zato smo postali neka hibridna društvena mreža. Vidite li moj smisao? Nema smjera. Ako želite opišite TripAdvisor jednom riječju, to bi bilo to: sljedbenik “.

ZAKLJUČAK

Ono što su sva tri ispitanika nagovijestila jest da će u sljedećih nekoliko mjeseci postati jasno što je TripAdvisor uistinu, ali što je još važnije, što TripAdvisor nije. Prema njihovom mišljenju, tvrtka koju smo poznavali i volimo (ili mrzimo, ovisno o mjestu gdje stojite na temu) tijekom godina neće ugledati svjetlo 2021., a razlozi mogu imati malo veze sa COVID-19.

 “Prije nekoliko mjeseci jedan moj kolega i moj osobni prijatelj rekao je novinaru: volite svoju ženu, volite svoju djeca, ali ne volite ovu tvrtku. Nisam je slušao. Danas sam još uvijek oženjen. Još uvijek imam svoju djecu, ali sada sam bez posla … “

I kakvi god bili vaši osjećaji prema TripAdvisoru, ako imate srce, to je uvijek jedna loša vijest, jer kao što je napisao John Donne, svi smo mi uključeni u čovječanstvo, i kad god zvono zvoni, to djeluje na sve nas.

https://www.hospitalitynet.org/opinion/4098580.html

 

Posljedica ili slučajnost? Što se zapravo događa s TripAdvisorom? by