Koliko dobro poznajete Rentlio aplikacije, sustave i platforme namjenjene iznajmljivačima privatnog smještaja, malim agencijama, hotelima i hostelima? Mogu li iznajmljivači i hoteli  (bez utjecaja oglašivača) samostalno procijeniti vrijednost channel managera u odnosu na uloženi novac? Vjerovatno je nemoguće zaobići oglase poput Rentliovih koji vas slijede po internetu.
No čini li ga sveopća vidljivost Vašim idealnim odabirom? Saznajte u našem novom članku.

Istražili smo što nudi Rentlio:

 1. Praktična Rentlio aplikacija standardne izvedbe.

 1. Čemu služi aplikacija Rentlio aplikacija?

 • Channel manager
 • Kalendar
 • eVisitor
 • Računi, statistike, integracija
 1. Kako postati Rentlio korisnik?

 • Modeli suradnje
 • Cijene
 1. Kako funkcionira i koliko je važan Channel manager

 • Temeljne koristi i značajke channel managera
 1. Rentlio aplikacija– prepoznaje potrebu i stvara privremeno rješenje

 • Zaključak

1. Praktična Rentlio aplikacija

 

Što je uopće Rentlio? Rentlio je ponajprije aplikacija koja služi olakšavanju poslovanja, a namjenjena je iznajmljivačima apartmana i/ili soba, te hostelima i manjim hotelima. Po svojoj vrsti, Rentlio je Cloud aplikacija .

Kako mislite, “Cloud” aplikacija?

Cloud je način poslovanja u “oblaku”. To znači da se podaci i aplikacije koje su prije morali biti smješteni na računalu sada mogu nalaziti “negdje na internetu” i možete im pristupiti s bilo kojeg računala.

Što sve omogućava Rentlio aplikacija?

Na raspolaganje svojim korisnicima Rentlio daje:

a) channel manager sinkonizaciju kalendara i cijena sa online booking portalima kao što su Booking.com, Expedia ili AirBnb i brojni drugi.

b) Rentilo aplikacija nudi  mogućnost korištenja eVisitor foto prijaveonline prijavljivanje gostiju, ali i izdavanje računa, izvlačenje statističkih izvješća, profila gostiju.

treba li iznajmljivaču ured

Aplikacije poput Rentlio-a Smanjuju potrebe za kućnim uredom na način da eliminiraju administraciju a u isto vrijeme smanjuju mogućnost grešaka.  Rentlio omogućuje korisniku da se posveti i unaprijedi prodaju svojih smještajnih kapaciteta.

Naravno, Rentlio nudi proizvod koji ne mora ključno biti prilagođen ili primjenjiv na sve profile korisnika.
Odluka je na Vama samima i nitko ne može znati što je najbolje za Vas. Alati koji jednima povećaju prodaju drugima ne čine puno stoga je važno razumijeti ponudu svakog alata.

   2. Čemu služi Rentlio aplikacija

Rentliov Channel manager prvenstveno služi kako bi se spriječio overbooking. Sve rezervacije koje korisnik primi sa online booking portala (HomeAway, Flipkey, Wimdu…) automatski stižu i evidentiraju se unutar aplikacije.

Isto tako, odmah se ažuriraju raspoloživosti na svim spojenim kanalima. Zbog ove osobine (automatizam i sinkronizacija), rizik od preklapanja rezervacija se vidno smanjuje.

Rezervacije nisu jedina stavka koja se ažurira, isto je moguće učiniti i sa cijenama. Cijene se također mogu sinkronizirati sa svim spojenim online booking portalima (kanalima prodaje).

Što inače nude Channel Manager aplikacije?

Channel manager bi predstavljati puno više od toga jer u konačnici Channel manager znači „upravitelj kanalima“ što se odnosi ne samo na goste i rezervacije već u suštini predstavlja jedan jedinstveni daljinski upravljač pomoću kojeg možete pratiti pozicioniranje, prodaju i vidljivost Vašeg smještaja na svim online booking portalima na kojima se želite oglašavati.

Većina Channel managera danas nudi opciju da se sinkroniziraju i opis, cijene, slike i sadržaji te su automatski vidljivi na svim online kanalima prodaje.

Kalendar

Rentlio Vam može na korištenje ponuditi i samo jedan kalendar. Kalendar je na sreću svih korisnika jednostavan za korištenje – u samo nekoliko poteza mišom lako se označava broj dana odnosno zauzeti period za određenu smještajnu jedinicu a kalendar nakon toga započinje sa sinkronizacijom. Korisnici moraju upisati samo osnovne podatke o gostima (broj osoba, ime i prezime….).
Također aplikacija je toliko pametna  da će prepoznati gosta ukoliko je već boravio u Vašem smještaju.

Moramo imati na umu da se danas treba misliti i na enkripciju prikupljenih podataka te prikupljanje privola gostiju za buduće korištenje u marketinške svrhe.

rentlio kalendar

Obratite pozornost na opcije sinkroniziranih kalendara

Uvijek se mora raditi o automatski sinkroniziranom kalendaru sa dvosmjernom komunikacijom i to u realnom vremenu. Na raspolaganju iznajmljivačima nude se i mnoge opcije sinkroniziranih kalendara – jednosmjerna komunikacija tj. kalendar sustava prema portalu ali ne i u kontra smjeru.

Ovo je samo mali savijet kojim želimo ukazati na izuzetnu važnost pri sakupljanju informacija s ciljem pravilnog, smirenog i sigurnog donošenja odluke o  Vašem alatu / aplikaciji koju ćete koristiti za poboljšanje poslovanja iznajmljivanja smještaja.

 

E-visitor foto prijava

Značajka koja uvelike olakšava prijavu gostiju i točno vođenje njihovih podataka. Cilj je da uštedite vrijeme koje biste inače utrošili na ručni unos podataka gostiju a s ciljem prijavljivanja istih. Uz Rentlio imate mogućnost pomoću Ios ili Android aplikacije za prijavu gosta jednim klikom i u par sekundi izvršiti prijavu. Kako se koristi? Kameru usmjerite prema dokumentu a foto prijava će sve odraditi za Vas. (integrirani skener dokumenata namijenjen foto-prijavi gostiju koji su razvili u suradnji s domaćom tvrtkom MicroBLINK – aplikacije PhotoMath)

 

Računi, statistike, integracija

Statistike

Korisnici imaju mogućnost uvijek i u svakom trenutku na raspolaganju imati dostupne podatke koji su smjernice za sve eventulane marketinške aktivnosti kojima se žele baviti kako na primjer što bolje pripremili uvijete za dobru sezonu u dolasku.  Moguće je pregledno pratiti broj ostvarenih noćenja, prihode ili prosječne cijene po kojima su se ostvarivale rezervacije. I još puno toga, naravno.

Korisnici su pri unošenju podataka o gostu unutar sustava  u mogućnosti odmah kreirati i posebne detalje tj preferencije gosta kako bi mu kasnije mogli pristupiti sa posebnom i prilagođenom ponudom.

Napominjemo, kontaktirajte samo goste koji su Vam za to dali privolu. Ako želite znati više o načinima prikupljanja privole i GDPR uredbi pročitajte naš prethodni članak: OVDJE.

 

Računi

Rentlio aplikacija nudi na korištenje jedan automatizirani sustav pomoću kojeg se izdaju računi ali i računi za avansno plaćanje gostiju. Ukoliko ste obveznik PDV –a možete izdavati i račune sa uključenom boravišmo pristojbom. Ovakva mogućnost zamjenjuje paragon blokove, excel ili word dokumente. Naravno, opcija će koristiti samo određenom profilu korisnika. Račun ćete moći prilagoditi kako bi odgovarao vizualnom identitetu samog objekta kojeg oglašavate i iznajmljujete.

Integracija

Ukoliko Vam već standardna automatizacija ugrađena u Rentlio aplikaciju nije dovoljna, sustav možete dodatno automatizirati. Povežite Vaš Rentlio koristički profil (račun) sa sustavima kao što su na primjer Mailchimp ili eVisitor. Jednostavno iskoristite aplikaciju Rentlio kako biste se integrirali sa mnogim drugim dodatnim aplikacijama.

Vizualni dizajn

Ukoliko ste veliki pobornik lijepog i vizualno atraktivnog tada Rentlio može zadovoljiti tim uvijetima. Koliko „lijepo“ može biti korisno i koliko pojam „lijepo“ zaista možete iskoristiti u vlastitom poslovanju odnosno njegovom napretku – ne znamo.

Ukoliko probate svakako bi cijenili Vaše mišljenje. Javite nam!

Dekorativno i lijepo sučelje može biti izvanredan mamac. Svakako prilagođeno svojim performansama određenom profilu korisnika. Ekipi čestitamo na vizualno „oku ugodnoj“ izvedbi same aplikacije.


[box style=”1 or 2″]”Lijepe žene su stvorene za muškarce koji nemaju mašte, a pametne za one koji nemaju sreće!” Casanova[/box]

 

  3. Kako postati Rentlio korisnik

 

Dovoljno je posjetiti web lokaciju www.rentl.io

Besplatni period od 30 dana je na raspolaganju svim budućim korisnicima tijekom kojeg je moguće testirati samu aplikaciju. Nakon što popunite sva tražena polja sa podacima vezanim uz Vašu smještajnu jedinicu možete pratiti na koji način Rentlio aplikacija doprinosi boljitku Vašeg posla pružanja usluga smještaja. Napominjemo da biste trebali voditi računa o tome koji model suradnje bi Vam najbolje odgovarao s obzirom da channel manager kao funkcija nije standardna i fiksna ponuda  svih modela. Sretno!

 

Modeli suradnje

Nakon testnog perioda kreće naplata korištenja Rentlio aplikacije.

Rentlio aplikaciju početi ćete koristiti odmah po završetku testnog perioda od 30 dana! Dakle Rentli.io može biti alat kojim ćete opravdati rast Vašeg poslovanja u svim segmentima. Ukoliko Rentlio aplikacija bude Vaša opcija želimo puno uspjeha i maksimalnu realizaciju u pogledu Vaših očekivanja.

Postoje 2 osnovna modela suradnje. Svakako budite oprezni pri odabiru, jer samo napredna opcija uključuje channel manager – a to je ono što iznajmljivaču privatnog smještaja treba kako bi preuzeo 100% kontrolu i sam postavio pravila igre!

 

Što uključuje koji model?

[box style=”1 or 2″]

Osnovni model suradnje uključuje:

 • Intuitivan kalendar
 • Email predlošci
 • Foto-prijava na eVisitor
 • Priprema i izdavanje računa
 • Fiskalizacija računa
 • Mobilna verzija aplikacije
 • Hijerarhija korisnika
 • Booking engine
 • Korisnička podrška
 • Statistika

[/box]

[box style=”1 or 2″]

Napredni model suradnje

 • Uključuje sve zunačajke osnovnog modela
 • Channel manager – sinkronizacija kalendara sa online rezervacijskim portalima

[/box]

Cjenik (istaknuli smo samo onaj napredni jer bez sinkroniziranog kalendara aplikacija gubi smisao)

Cijena varira ovisno o broju jedinica i tipu objekta. Primjerice:

 1. Ako imate samo jednu smještajnu jedinicu cijena je 60kn mjesečno
 2. Ako imate samo dvije jedinice cijena je 120kn mjesečno
 3. Ako imate samo tri jedinice cijena je 180kn mjesečno
 4. Ako imate samo četiri jedinice cijena je 120kn mjesečno

*POVEĆAVA SE ZA 60KN PO JEDINICI DO 15te jedinice

Ukratko cijene su manje što je broj jedinica veći i variraju od 60 kn po jedinici do 40 kn po jedinici.

 1. Ako imate preko 50 smještajnih jedinica cijena je nepoznata i morate se obratiti Rentlio timu da Vam sastavi ponudu. 

   4. Kako funkcionira i koliko je važan channel manager

 

[box style=”1 or 2″]Channel manager omogućava korisniku da samostalno i uz 100% kontrolu i samostalnost postiže veće rezlutate u prodaji ali i aktivira kako bi radio na boljoj vidljivosti svojeg smještaja na globalnom tržištu – online booking portalima. Danas bilo kakav program, sustav ili aplikacija vezana uz iznajmljivanje privatnog smještaja a bez integriranog channel managera u samom programu jednostavno je besmislena.[/box]

Uz Channel manager korisnik može postavljati vlastita pravila i vlastite restrikcije kako bi personalizirao način na koji iznajmljuje i učinio ga sebi samom prihvatljivim. Primarni cilj channel menagera je da Vas doslovno oslobodi imaginarnih okova koje vučete za sobom u obliku raznoraznih posrednika!

Channel manager predstavlja primjer napretka tehnologije ali i dalje ostaje uvjetovan čovjekom; njegovim interesima, personaliziranim potrebama i željama. Danas gotovo i ne postoji iznajmljivač privatnog smještaja, agencija, hotel ili hostel koji ne koristi channel manager ili barem ne razmišlja o njemu.

 

Temeljne koristi i značajke koje kvalitetan channel manager mora imati:

 • Omogućiti bolju vidljivost (na minimalno 50+ online booking portala)
 • Povećati zaradu (kroz veći broj rezervacija)
 • Samo jedan automatski sinkroniziran kalendar sa svime i svima
 • On line prijava gostiju
 • Izdavanje računa (fiskalinih ukoliko postoji potreba)
 • Omogućiti korisniku da samostalno određuje prodajne cijene svojeg smještaja

(bez dodatnih provizija ili nadogradnji na cijenu od strane posrednika)

[box style=”1 or 2″]>> Ne možete promijeniti situaciju za koju niste preuzeli odgovornost. Sigmund Freud <<[/box]

 

Rentlio aplikacija – prepoznaje potrebu i stvara rješenje.

Obiteljski smještaj u Hrvatskoj čini gotovo 50% našeg turizma! Svaki iznajmljivač kao fokus ima veću prodaju i više rezervacija. Kako uštediti vrijeme, kako ostvariti bolju vidljivost na portalima, u konačnici kako manje raditi a više zaraditi?

Mlade nade oformljene u radni tim Rentlio-a pronalaze rješenje kojim će iznajmljivačima te malim hotelima omogućiti jednostavnije i preglednije poslovanje uz povećanje prihoda. Usluga kao prijedlog uskoro doživljava dobar feedback od strane krajnjih potencijalnih korisnika i Rentlio postaje sasvim solidna aplikacija na korištenje i sveopću upotrebu.

Rentlio je dostupan uz naknadu (prilagođenu broju Vaših smještajnih jedinica). Aplikacija koja odgovara određenom profilu iznajmljivača (korištenje mobitelom, pred informatičko znanje – integracije…, samostalno razumjevanje značajki channel managera).

Bitno je jasno sebi postaviti glavne ciljeve koje želimo postići korištenjem Rentlio aplikacije. Koje su zaista naše potrebe i želje? Što nam treba kako bi povećali kućni budžet? Na koji način doći do većeg broja gostiju?

Fokus iznajmljivača mora biti na veći broj rezervacija, gostiju, na produženu sezonu!

Tko Vas pita za silne integracije, foto prijave i mogućnosti spajanja i prespajanja, statistika i profilima gostiju ako Vi nemate gostiju ako ne radite dobro ili bolje i ako niste zadovoljni sezonom?

 

Zaključak

Rentlio je sustav za automatizaciju poslovanja malih objekata u turizmu. U svakom slučaju može biti vrlo korisna aplikacija ukoliko je Vaše poslovanje prilagođeno takvom načinu poslovanja odnosno ukoliko imate potrebu za dodatnim programima koje možete pronaći unutar Rentlia.

Sve više mladih i ambicioznih timova udružuju mozgove kako bi stvorili nešto domaće, kvalitetno i korisno što naravno pospješuje rast i boljitak Vašeg poslovanja.

Tržište je veliko i bogato. Ispunjeno je onime što Vam treba i netreba. Dobra reklama je onošto će Vas natjerati da kupite ono što uopće ne trebate. Zašto dopuštati tako nešto?

Vaš posao. Vaš smještaj. Vaši uvijeti. Vaš odabir i odluka.

Neka bude najbolja. Jer ste Vi to tako rekli!

 

Rentlio aplikacija. Dobro oglašena aplikacija za iznajmljivače, male hotele i hostele by