Suradnja sa lokalnom zajednicom ne samo da pomaže u pružanju toplog i jedinstvenog iskustva gostima hotela, već također pomaže u rastu vaše zajednice.

S naglaskom na održivost koji se svakim danom povećava (i za svako dobro!), hotelijeri moraju koristiti različita dostupna sredstva kako bi svojim gostima stvorili održiv i ekološki prihvatljiv boravak.

Danas gosti više ne traže samo pristojan smještaj ili mjesto za istraživanje. Današnji putnici su svjesni okoliša (vjerujte, većina njih). Planiraju svoj boravak na mjestima koja su u skladu s njihovim vrijednostima, zadovoljavaju njihove potrebe i pružaju im ispunjavajuće iskustvo – iznutra prema van.

Od uključivanja veganske hrane do recikliranja, postoji bezbroj načina na koje pružatelji usluga smještaja mogu utjecati na okoliš. Jedan takav način je suradnja s vašim lokalnim tvrtkama i zajednicom u hotelskoj industriji.

Uz to, ima i brojne prednosti koje mogu biti vaša karta za uspjeh. U ovom blogu istražit ćemo 5 najvažnijih prednosti suradnje s lokalnom zajednicom za hotele.

Ali prije toga dopustite nam da na brzinu podijelimo zašto je to važno.

 

Zašto suradnja s lokalnim poduzećima i pitanja zajednice u hotelskoj industriji?

Suradnja s lokalnim poduzećima i zajednicom nije samo trend; to je strateški potez koji može transformirati hotele i tvrtke podjednako. Udruživanjem ruku s lokalnim tvrtkama i zajednicama, hoteli koriste bogatstvo znanja, resursa i autentičnih iskustava koja se ne mogu kupiti novcem.

Lokalna suradnja unosi osjećaj mjesta i kulture u hotel, čineći ga više od običnog usputnog mjesta. Radi se o prikazivanju srca i duše destinacije. Štoviše, ova strateška partnerstva u ugostiteljskoj industriji podupiru lokalno gospodarstvo, stvarajući dobitnu situaciju i za hotel i za zajednicu.

Nadalje, ti odnosi igraju ključnu ulogu u podržavanju i jačanju lokalnog gospodarstva, stvarajući simbiotski odnos u kojem i hotel i zajednica napreduju.

Dakle, bez daljnjeg odlaganja, bacimo se na njegove prednosti—

Podržava održivost

Sudjelovanje s lokalnom zajednicom snažan je alat za promicanje održivog turizma u hotelskoj industriji. Kada se hoteli surađuju s lokalnim poduzećima i inicijativama, često pronalaze prilike za smanjenje svog utjecaja na okoliš i doprinose odgovornoj turističkoj praksi.

Lokalna suradnja može dovesti do nabave ekološki prihvatljivih proizvoda i usluga , smanjujući ovisnost hotela o udaljenim dobavljačima i smanjujući emisije ugljika povezane s prijevozom. Na primjer, hoteli bi se mogli udružiti s lokalnim poljoprivrednicima za svježu hranu lokalnog porijekla, smanjujući potrebu za dostavom hrane na duge relacije.

Dodatno, suradnja može potaknuti inicijative održivosti kao što su smanjenje otpada, energetska učinkovitost i očuvanje vode. Surađujući s lokalnim organizacijama i zajednicama, hoteli mogu pristupiti vrijednom znanju i resursima za provedbu ekološki prihvatljivih praksi.

Nadalje, gosti sve više cijene i biraju ekološki osviješten smještaj. Zajednički napori s lokalnom zajednicom šalju jasnu poruku da hotel cijeni održivost i aktivno pridonosi dobrobiti destinacije.

Autentično iskustvo za goste

Kada hoteli surađuju s lokalnim poduzećima, obrtnicima i kulturnim stručnjacima, otvaraju vrata svijet autentičnih iskustava koje novac ne može ponoviti. Gosti mogu uživati ​​u regionalnoj kuhinji izradili su ih lokalni kuhari koji dobro poznaju okuse i tradiciju tog područja. Oni mogu istražite skrivene dragulje i tajna mjesta koja preporučuju mještani, daleko od utabanih turističkih staza.

Suradnja hotela s lokalnim zajednicama omogućuje hotelima da prikažu kulturno bogatstvo zajednice kuriranjem jedinstvenih aktivnosti i događaja. Od vođenih obilazaka koje vode mještani do radionica s vještim zanatlijama, gostima se nudi prvo sjedalo do istinske biti odredišta.

Ono što ta iskustva čini doista autentičnima je osobni dodir i insajdersko znanje koje pružaju domaći ljudi. Putnici mogu komunicirati sa stanovnicima koji nisu samo domaćini, već pripovjedači priča, dijeleći povijest, tradiciju i neobičnosti svog rodnog grada. To je prilika za gosti mogu uroniti u lokalni način života, stvarajući uspomene koje traju cijeli život.

U svijetu u kojem masovni turizam često dovodi do osjećaja sličnosti, hoteli koji surađuju s lokalnom zajednicom ističu se ponudom autentičnog, duboko obogaćujućeg iskustva koje putnici žude.

Uspostavljanje snažne društvene veze

Aktivnim sudjelovanjem u lokalnoj zajednici hoteli ne otvaraju samo svoja vrata; otvaraju svoja srca. Postaju sastavni dijelovi susjedstva koje nazivaju domom, njegujući osjećaj pripadnosti i prijateljstva. Ova društvena veza nije ograničena na transakcije; radi se o izgradnji odnosa.

Lokalne suradnje u hotelskoj industriji često dovode do partnerstva s obližnjim dobrotvornim organizacijama, neprofitnim organizacijama i društvenim inicijativama. Hoteli se mogu udružiti s tim organizacijama kako bi pozitivno utjecali na zajednicu, bilo da se radi o podršci lokalnim školama, doprinosu zaštiti okoliša ili pomoći pojedincima u nepovoljnom položaju.

Štoviše, hoteli koji surađuju s lokalnim poduzećima postaju središta u kojima se spajaju stanovnici i putnici. Ovi prostori postaju mjesta za kulturnu razmjenu, gdje se dijele priče, sklapaju prijateljstva i cvjeta osjećaj zajedništva. Nije neobično da hotel ugošćuje događaje, radionice ili okupljanja ljudi.

Ovaj naglasak na društvenoj povezanosti nije samo poslovna strategija; to je odraz predanosti hotela dobrobiti zajednice. Radi se o prepoznavanju da je uspjeh hotela isprepleten s prosperitetom i srećom njegove okoline.

Podržite lokalne zanatlije i zanate

Kada hoteli odabiru nabavu dekora, namještaja i pogodnosti od lokalnih obrtnika, oni ne samo da pokazuju iznimnu umijeće u regiji, već i podupiru život ovih talentiranih pojedinaca. Ova suradnja potiče lokalna gospodarstva i pomaže u očuvanju prastarih tradicija koje bi inače mogle nestati pred robom masovne proizvodnje.

Gostima koji odsjedaju u hotelima koji daju prednost lokalnim obrtnicima pruža se impresivno iskustvo u kojem svaki komad umjetnosti, namještaja ili ručno izrađenih predmeta priča priču. Bilo da se radi o ručno tkanom tekstilu koji ukrašava sobe, keramici koju su izradili obližnji lončari ili slikama koje su izradili lokalni umjetnici, svaki komad utjelovljuje bit zajednice.

Nadalje, hoteli mogu ići dalje od pukog prikazivanja lokalnih rukotvorina nudeći gostima priliku za izravni kontakt s obrtnicima. To može uključivati ​​radionice na kojima gosti mogu naučiti tradicionalne tehnike, upoznati kreatore ili čak kupiti jedinstvene suvenire izravno od izvora.

Podržavajući lokalne zanatlije i zanate, hoteli postaju zagovornici očuvanja kulture. Oni pomažu osigurati da ovi vješti obrtnici nastave napredovati i da kulturna baština zajednice ostane živa i živahna. To je situacija u kojoj svi dobivaju i gosti i obrtnici imaju koristi od bogate tapiserije lokalne kreativnosti.

Dakle, sljedeći put kada se prijavite u hotel koji ponosno prikazuje radove lokalnih obrtnika, znajte da ne ostajete samo u sobi – uranjate u dušu destinacije, podržavate lokalne talente i nosite se kući dio svoje bogate kulturne baštine.

Marketing i izgradnja brenda

Suradnja s lokalnim tvrtkama, obrtnicima i kulturnim inicijativama pruža hotelima uvjerljive priče za ispričati. Ta partnerstva često dovode do mogućnosti unakrsne promocije , gdje i hotel i lokalni suradnici međusobno promoviraju ponudu. To je situacija u kojoj svi dobivaju i koja proširuje doseg i vidljivost hotela.

Autentična suradnja čini uvjerljiv sadržaj društvenih medija . Putnici vole vidjeti kako hoteli aktivno sudjeluju u lokalnoj sceni, bilo da se radi o dijeljenju snimaka partnerstava s obližnjim zanatlijama ili predstavljanju društvenih događanja koja se održavaju u prostorijama hotela.

Partnerstvo hotelske industrije s lokalnom zajednicom može postati jedinstvena prodajna ponuda hotela. To ih izdvaja na prepunom tržištu. Kada putnici vide da hotel aktivno doprinosi i podržava zajednicu, to postaje uvjerljiv razlog da odaberu taj hotel u odnosu na druge.

Iznimna suradnja često dovodi do oduševljenih gostiju koji će vjerojatnije ostaviti pozitivne recenzije i preporučiti hotel prijateljima i obitelji. Usmena predaja moćno je marketinško oruđe, a ove istinske preporuke mogu značajno utjecati na reputaciju hotela.

Stvaranje pozitivnog društvenog utjecaja

Suradnja s lokalnom zajednicom je pristupnik stvaranju efekta valova društvenog utjecaja koji se proteže daleko izvan zidova hotela. Jedan od najizravnijih načina na koji hoteli doprinose zajednici je otvaranje radnih mjesta. Sinergija hotela i lokalnog poslovanja često dovodi do povećanih potreba za osobljem, a hoteli su u dobroj poziciji za zapošljavanje iz susjedstva. To ne samo da povećava stope zaposlenosti, već i poboljšava ukupnu gospodarsku dobrobit područja.

Možete sponzorirati događaje, podržati lokalne dobrotvorne organizacije i ulagati u inicijative koje koriste općem dobru. Ovo ulaganje nadilazi financijsku potporu; to označava predanost dobrobiti zajednice.

Hoteli mogu aktivno sudjelovati u kulturnim događanjima, festivalima i izložbama, čuvajući nasljeđe zajednice za buduće generacije. Hoteli koji podržavaju i slave lokalnu zajednicu ulijevaju osjećaj ponosa među stanovnicima. Ovaj pozitivan osjećaj može se proširiti cijelom zajednicom, potičući jači osjećaj identiteta i jedinstva.

Suradnja između hotela i lokalne zajednice ne odnosi se samo na poslovne transakcije; radi se o stvaranju simbiotske veze koja podiže cijelo susjedstvo. Hoteli koji prihvate ovaj pristup postaju katalizatori pozitivnog društvenog utjecaja, ostavljajući nasljeđe osnaživanja, očuvanja kulture i dobrobiti zajednice u godinama koje dolaze.

Zaključak

 

Suradnja s lokalnim tvrtkama i zajednicom često se može činiti kao težak posao s minimalnim prednostima, ali vjerujte mi da to nije istina. Ako se implementira na pravi način, ovo može biti vaš adut za uspjeh.

Uz prihod od kovanja za vaše poslovanje, lokalne suradnje vaš su način da postanete zeleniji i sačuvate okoliš.

Dok provjeravamo svijet suradnje između hotela i lokalnih zajednica, upamtimo da se najznamenitija putovanja ne tiču ​​mjesta koja posjećujemo; oni su o ljudima koje upoznajemo i pričama koje stvaramo zajedno.

 

Podržite lokalno!😎

 

Priprema: by S.O.S. English

 

 

Suradnja sa lokalnom zajednicom za bolji uspjeh hotela by