Pravilan odabir channel manager a sada direktno će utjecati na rast ili stagnaciju Vašeg posla iznajmljivanja kasnije – bilo da ste iznajmljivač obiteljskog smještaja, booking manager, agencija ili mali hotel.

[responsive]channel manager [/responsive]

 

 

Donosimo Vam top 10 channel manager -a sa njihovim osnovnim značajkama (valja imati na umu kako nije svaki prilagođen Vama i smjeru u kojem se želite razvijati). Saznajte tko najbolje puni apartmane među njima!

Što ćete pročitati:

 1. Channel manager – neizbježan napredak.
 • Zašto koristiti channel manager?
 1. Top 10 channel manager -a!
 • Kigo
 • Siteminder
 • MegaBooker
 • Xotelia
 • Rentals united
 • Beds24
 • RateTiger
 • co.au
 • Lodgify
 • BookingSync
 1. Kako odabrati channel manager i ne progriješiti?
 • 5 osnovnih smjernica

 

Igra koja je pred nama sasvim je nova igra. Ne plašite se promjena ni brzine. Mijenjajte više nego što smo mi mijenjali i činite to brže od nas. Kojeg li zadovoljstva za one koji u tome uživaju! Kojeg li užasa za one koji na to nisu spremni.
Jack Welch

 

1. Channel manager-– neizbježan napredak

Zašto koristiti channel manager za stranice za oglašavanje apartmana?

Nekoliko se osnovnih faktora postavlja kao imperativni odgovor na gore postavljeno pitanje.

Vrijeme

Ne, neću početi sa većom zaradom. Novac dolazi i odlazi. Vrijeme samo odlazi. Time zasluženo dobija prvo mjesto na listi prioriteta i privilegija koje channel manager sa sobom nosi. Poklonite si i omogućite sebi i onima koje volite više vremena. Kad je ljeto, i Vam je ljeto.

Priuštite si vrijeme za plivanje, sunčanje, kavicu i čakulu! Vrijeme posvećeno onome što volite će Vam donijeti osobno zadovoljstvo i automatski postajete bolji domaćin! Imate osmjeh na licu. Odjednom imate strpljenja i za najiritantnijeg gosta kojeg ste ikad vidjeli (da, znamo da postoje).

Vaše vrijeme, nosi mir, Vaš mir i pristup prema gostu nosi – veću ocjenu na online booking portalu. Veća ocjena nosi – više rezervacija i bolji ranking Vašeg smještaja.

Zaključak: ako se budete dovoljno odmarali dovoljno ćete i zaraditi. Rekao bi netko apsurd zar ne, ali razumijete li kako jedno vuče drugo?

 

 Sinkronizacija

Super riječ. Volimo kad su stvari sinkronizirane – usklađene, posložene. Kad je nešto posloženo znači da je uredno, a ako je uredno znači da je pregledno, a ako je pregledno znači i da je točno (u neredu se pogreška teže pronađe!).

Overbooking i sinkornizacija su kao Štrumfovi i Gargamel. Kompletna suprotnost i uvijek na ratnoj nozi. Zašto živjeti u strahu?

[responsive]magnet megabooker[/responsive]

Channel manager će Vam omogućiti da Vaši apartmani budu dostupni cijelom svijetu 24h na dan a Vi ćete se u potpunosti opustiti svijesni da Vaš kalendar ispravno radi, bilježi, sinkornizira sve rezervacije koje se ostvare u bilo kojem trenutku i na bilo kojoj strani svijeta.

Jednako tako i Vi vrlo lako (ovo se ne rimuje namjerno) moći ćete odaslati signal na sve online booking portale (120+) iz Vašeg dnevnog boravka! Upisati ćete rezervaciju koju ste samostalno (direktno) primili samo jednom i samo na jedno mjesto – u Vaš channel manager kalendar i termin će se zatvoriti (postati nedostupan za daljnje rezervacije) svim potencijalnim gostima!

I ne samo to. Kad koristite channel manager informacije o Vašem smještaju unosite samo jednom, i samo na jednom mjestu. To je baza iz koje se sve informacije odašilju prema portalima. Velika većina online booking portala čak je i po pitanju podataka o Vašem apartmanu sinkronizirana sa channel managerom – dakle, bilo koju izmjenu dovoljno je upisati u bazu. Preslikati će se automatski na sve portale!

 Bolja vidljivost

Volite li se voziti kroz Gorski Kotar u vrijeme magle, mećave i konstantno prljavog stakla od soli i pijeska? Koliko daleko ispred sebe vidite? Ne mnogo. Uključite brisače i poboljšajte vidljivost! Vaš je apartman trenutno u magli (ma koliko god Vi mislili da se dobro oglašavate – uvijek može bolje, uvijek postoji mogućnost napretka!).

[responsive]channel manageri[/responsive]

[box style=”1 or 2″]

Pa evo činjenica:

 • prema istraživanjima porast direktnih rezervacija je negdje između 7.5% do 26% kada postavite objekt na online portale i stranice za oglašavanje apartmana.
 • Online portali pokrivaju preko 50% osvarenih rezervacija svake godine.
 • Ukoliko Vaš smještaj postavite na veći broj online booking portala i stranice za oglašavanje apartmana gdje se posjećenost potencijalnih gostiju mjeri u milijunima – svjesno povećavate mogućnost da gost ne samo upozna već odluči direktno bukirati Vaš smještaj.

[/box]

Rezervacije i Vaš profit

Gore navedeno upućuje samo na jedno – povećanje Vašeg kućnog budžeta! Vrlo je jednostavno: veći broj rezervacija donosi i veću zaradu.

Ako eliminirate posrednike i putem channel manager -a direktno postavite Vaše cijene prema krajnjem korisniku – uvjeravamo Vas da ćete profitirati! Vi postavljate sve uvjete. U mogućnosti ste uskladiti cijenu za svaki pojedini portal sa visinom provizije prema kojoj taj portal posluje. U svakom se slučaju možete zaštititi od dodatne neralne i previsoke provizije ili sulude nadogradnje na Vaše cijene a opet prodavati Vaš smještaj po cijeni za koju Vi odlučite da je ispravna!

Samo jedno mjesto – za sve!

Channel manager omogućava Vam praktičnost, brzinu i preglednost u svakom trenutku i to samo iz samo jednog mjesta.

 

2. Popis vodećih channel manager -a na svjetskom tržištu

 

1.Kigo.net

[responsive]Kigo[/responsive]
Kigo je u početnoj verziji prvi put izašao na tržište 2008.godine. Stvoren od strane vlasnika više smještajnih jedinica koji je uvidio potrebu za stvaranjem sustava koji bi sveobuhvatno pojednostavio njegovo poslovanje ali i povećao dobit od samog iznajmljivanja. 2014. Događa se spajanje sa RealPage koje omogućuje odličnu fuziju svih značajki Kiga i InstaManagera! U tom trenutku Kigo.net počinje brzo rasti u jednog od vodećih softvera takvog tipa na svijetu. Kigo urede pronaći ćete u Barceloni, Manilli…podrška na 6 jezika očekuje Vas ( u visoko platnim modelima suradnje).

Kigo.net obiluje standardnim i praktičnim značajkama za lakše i brže upravljanje smještajnim jedinicama: sustav rezervacija, channel manager (upravitelj kanalima), web hosting, sinkronizirani kalendar, automatizacija mailova, analize i statistička izvješća, tehnička podrška korisnicima (ograničena u skladu sa platnim razredom tj vrstom modela kojeg koristite).

 

[responsive]kigo cjenik[/responsive]

Neke od navedenih značajki dostupne su samo u određenoj platnoj ponudi stoga valja imati na umu zašto i sa kojom svrhom trebate Kigo.net. Cilj softvera je omogućiti uštedu vremena, lakše upravljanje kanalima prodaje, distribuciju na stranice za oglašavanje apartmana i prihodima. Kigo.net je zapravo i platforma koja omogućava kreativnim i naprednim sustavima razvijanje novih aplikacija i programa sa direktnom integracijom unutar Kigo.net

Plaćanje se vrši na način da se Vaš račun tereti početkom svakog mjeseca za tekući mjesec. Pri potpisivanju ugovora vodite računa kako će isti potrajati minimalno 12 mjeseci.

[teaser img=”” url=””]

Sažetak:

 • Osnovan 2008.
 • Poslovnice u Europi i SAD
 • Preuzima ga Realpage
 • Sustav za upravljanje prihodima
 • Sinkronizirani kalendar
 • Vrhunska tehnologija
 • Nedovoljno jednostavno i pregledno sučelje za korisnike
 • Centar podrške – engleski jezik*

[/teaser]

*korisnici se često žale na podršku. Vrlo sporo i neefikasno rješavanje tekuće problematike.

Saznajte više: http://kigo.net/

2.Siteminder

[responsive]site minder[/responsive]
Omogućava kompletno upravljanje poslovanjem iz samo jednog mjesta! Ručno unošenje bilo kakvih izmjena postaje prošlost – razvijen je kompletno automatiziran sustav koji se ažurira u realnom vremenu sa svime i svima.  Cilj za svakog korisnika je povećati globalni i lokalni doseg a u skladu sa tim i broj rezervacija.

Kroz samo jedno „nadzorno“ sučelje u svakom trenutku možete uživati u transparentnim i preglednim rezultatima; broj rezervacija, trenutna popunjenost određene smještajne jedinice, izvješća i statistika za svaki pojedini online booking portal i stranice za oglašavanje apartmana.S obzirom na kompletnu sinkronizaciju apsolutno je umanjena mogućnost za overbookingom unatoč činjenici da Vaš smještaj može biti postavljen direktno na preko +300 online booking portala uz naravno, dvosmjernu komunikaciju.

[responsive]siteminder cjenik[/responsive]

Kao korisnik koristiti ćete mnoge privilegije koje Vam omogućava integracija sa 120+ svjetskih PMSova, CRSova i RMSa. Siteminder Vam u svakom trenutku omogućava diretno poboljšanje prodaje: promovirajte svoje slobodne smještajne jedinice na svim online booking portalima te na stranice za cijelo vrijeme. Aktivno ćete sudjelovati u svakom segmentu razvoja i uspjeha Vaše naredne sezone.

Ono što trebate imati na umu kod Siteminder channel manager-a je da kada koristite samo njega bez dodatnog PMS-a, morat ćete ručno raditi otkazivanja rezervacija koje dolaze od nekih portala kao što su one od Expedia portala. To svakako , kod velikog broja rezervacija i malo vremena iziskujue puno vremene te smanjuje vaše prihode.

[teaser img=”” url=””]
Sažetak:

 • Nudi mogućnost kreiranja Vlastite internetske stranice za direktne rezervacije
 • Jednostavan za korištenje (navodno nisu potrebne nikakve prethodnp stječene informatičke vještine i znanja)
 • Stranica se sinkronizira sa kalendarima i svim kanalima prodaje
 • Mogućnost kartične naplate
 • Brine da Vaš kalendar, slike i opisi smještaja budu sinrkonizirani sa svim kanalima prodaje (online booking portalima)

[/teaser]

Saznajte više: http://www.siteminder.com/pricing/

3. MegaBooker

[responsive]booking manager[/responsive]
Sustav je namjenjen iznajmljivačima, property managerima, agencijama i hotelima koje žele više rezervacija, veću zaradu i općenito bolju prodaju, potpunu kontrolu i više slobodnog vremena. MegaBooker je all-in-one riješenje koje nudi kompletno riješenje u sektoru hospitality industrije a što uključuje: channel manager program, booking engine, yield manager, reputation management program, property management program, restoranski program, te cloud i on premise riješenje za sve tipove i veličine klijenata.

 

Kvalitetu channel manager program-a Booking.com ocijenjuje sa kvalitetom od 93% , a Expedia ga stvrstava kao #3, te je također Agodin i Airbnb prerefered partner. Brzina sinkronizacije između portala je jedna od najboljih na tržištu te iznosi oko 2 do 4s , dok je industrijski standard oko 2 minute.

Kroz program channel manager-a moguće je raditi direktno promocije sa Booking.com-om i Airbnb-om bez potrebe da se ide na extranet tih portala. Također moguće je podizanjem i spušanjem multiplikatora cijena namjestiti različite cijena po portalima.  Tako npr. možete namjestiti jednu cijenu u programu od npr 100 €  koja se šalje na Booking.com, a na Airbnb će se slati 90 €  . Airbnb će potom na tu cijenu staviti svoj service fee od 10-12% i tako ćete imati istu cijenu na ta dva portala i jednak paritet cijena.

 

Korisnici preuzimaju 100% kontrolu u svoje ruke – moguće je iz jednog mjesta voditi sve : rezervacije, cijena, kalendare, podatke kreditnih kartica gostiju, podatke gostiju za preko 130+ online booking portala a sve rezervacije vode iz jednog mjesta. Na korištenje imaju kalendar koji se automatski sinkronizira u realnom vremenu na taj način izbjegavajući mogućnost za overbookingom. Trošak godišnjeg korištenja MegaBooker tehnologije možete isplatiti već sa nekoliko rezervacijatijekom godine. MegaBooker nije samo channel manager, ističe se po svojim aktivnostima vezanim uz kvalitetnu i stručnu edukaciju svojih klijenata.

[responsive]cijena channel manager programa

[/responsive]

 

Od 2014. preko 10.000 profesionalnih iznajmljivača, agencija i hotela prijavili su se u MegaBooker zajednicu kako bi se koristeći samo jedan jednostavan i efikasan „ekosustav“ borili protiv veliki sustava (previsokih provizija, suludih nadogradnji na cijene od strane posrednika),  po svojim uvijetima i pravilima! Njima nitko ne govori što, kako i kada nešto moraju. NAMORALI SU SE ONI.

Cijena programa ovisi o modulu koje klijent uzima, a postoji opcija rada na proviziju od 2% ili  fiksna mjesečna cijena koja se kreće se od 300kn + PDV mjesečno za do 10 jedinica (apartmana, vila , soba..). Dodatni moduli kao što su booking engine, PMS sustav, reputator program mogu se dodatno naručiti i integrirati po potrebi klijenta.

Zatraži ponudu!

[teaser img=”” url=””]
Saželi smo:

 • Mogućnost korištenja 130+ online booking portala
 • Sučelje jednostavno i praktično za korištenje
 • Samo jedan automatski sinkroniziran kalendar
 • Online  foto prijava gostiju (eVisitor) uz opciju PMS-a
 • Mogućnost kartičnog poslovanja – sa ili bez POS uređaja*
 • Više rezervacija
 • Bolju vidljivost
 • Veću zaradu
 • Podršku na hrvatskom jeziku
 • Mogućnost postavljanja prilagođenih cijena za svaki online booking portal – usklađenost sa provizijama portala!
 • Izdavanje fiskaliziranih računa
 • Analize, izvješća…
 • Stalnu nadogradnju sa novim cool značajkama*

*bez dodatne naplate[/teaser]

Saznajte više: www.megabooker.hr

4. Xotelia

[responsive]xhotelia[/responsive]
Sve u jedan PMS rješenje za vlasnike pansiona, kuća za odmor, apartmana. Korisniku je omogućena automatska sinkornizacija cijena i slobodih kao i zauzetih termina na sve online booking i stranice za oglašavanje apartmana. Xotelia će Vam definitivno omogućiti uštedu vremena; iz samo jednosg korisničkog sučelja možete mijenjati Vašu raspoloživost termina, cijene i podatke o Vašem smještaju a iste će se automatski sinkornizirati online.

Mrežu partnera čini 40 online booking portala na koje možete postaviti Vaš smještaj i na taj način povećati vidljivost i dostupnost potencijalnim gostima. Uz automatski sinkroniziran kalendar (bez ikakvog ručnog unošenja) potpuno je umanjena mogućnost za overbookingom. Cool opcija dolazi u obliku mogućnosti korištenja Vašeg Facebook profila – integrirana „bukiraj opcija“ može uvelike omogućiti veći broj direktnih rezervacija ali i stvaranje sljedbenika i ljubitelja Vašeg smještaja. Kroz sučenje Xotelie u svakom trenutku možete jasno i pregledno pratiti statistički točne informacije o uspješnosti suradnje sa pojedinim portalom, potrebom za modifikacijom cijena…

[responsive]xhotelia cjenik[/responsive]

Xotelia omogućiti će Vam sustav za rezervacije i na Vašoj web stranici što za Vas znači 0% provizije i direktnu rezervaciju. Podrška je omogućena (booking manager za Vaš račun i pomoć pri implementaciji Vaše strategije odabira određenih online booking portala za stranice za oglašavanje apartmana) na engleskom jeziku.

[teaser img=”” url=””]Sažetak:

 • Mreža od 40 online booking portala
 • Solidna podrška na engleskom jeziku
 • Mogućnost korištenja Google analytics unutar sustava – točne informacije o konverziji rezervacija i uspješnosti prodaje. [/teaser]

Saznajte više: https://www.xotelia.com/

5. Rentals United

[responsive]rentals united[/responsive]
Channel manager koji Vam može olakšati posao iznajmljivanja i to ponajprije kroz automatsku sinkronizaciju podataka o Vašem smještaju na online booking portale i stranice za oglašavanje apartmana.

Sa ovakvim načinom rada maksimalno je umanjena mogućnost za overbookingom i dodatnim gubitkom vremena. Korištenje Rentals Uniteda omogućiti će Vam jednostavniji pristup poslovanju ali i uspjeh kao posljedicu spajanja na veliki broj dostupnih online booking portala koji čine mrežu partnera Rentals Uniteda. Ponuditi će Vam i spajanje Vaših već postojećih računa u svoj sustav a na pojedinim booking manager portalima moguće je da kreiraju račun za Vas.

Možete birati između direktnog korištenja API-a Rentals Uniteda ili pak možete krenuti u suradnju kroz jedan od ovlaštenih PMS sustava. Odlična značajka vrijedna isticanja je i opcija jednostavnog postavljanja cijena (ovisno o broju osoba, minimalnom boravku….). Rentals United nudi i mogućnost naplate putem kreditne kartice od gosta (iako nemate pos uređaj) i to putem njihove partnerske opcije Mango pay, Ukoliko već koristite channel manager a spremni ste preći u Rentals United tehnički se nude kao dobra opcija i uvjeravaju kako ne postoji mogućnost od gubitka potencijalnih gostiju i rezervacija tijekom faze prelaska tj tranzicije. Podrška je dostupna no prilično neažurna i to samo na engleskom jeziku.

[teaser img=”” url=””]Sažetak:

 • Upravljanje cijenama i dostupnošću kroz automatsku sinkronizaciju sa online booking portalima u realnom vremenu
 • Mogućnost samostalnog korištenja Rentals Uniteda ili putem ovlašetnog partnerskog PMSa
 • Naplata putem kreditnih kartica
 • Verzija vlastite web stranice
 • Cijena: provizija od 2,8% na ostvarene rezervacije. [/teaser]

Saznajte više: http://rentalsunited.com/en/

6. Beds24

Unutar svoje ponude ima online rezervacijski sustav, channel manager i PMS sustav. Fokusiran na kuće za odmor, pansione, hotele, hostele. Glavno sučelje nudi sve “alate” potrebne kako biste mogli kvalitetno upravljati rezervacijama, cijenama, inventarom i gostima koji su u sustavu. Pristupiti softveru možete sa bilo kojeg mjesta putem računala, pametnog telefona ili tableta.  Na raspolaganju Vam online booking portali i stranice za oglašavanje apartmana na koje se možete spojiti i oglasiti Vaš smještaj kako biste povećali vidljivost i dostupnost. Zahvaljujući automatskoj sinkronizaciji vrlo lako biste trebali izbjeći mogućnost za overbookingom. Uz beds24 svim kanalima možete upravljati iz samo jednog mjesta.

[responsive]beds24 cjenik[/responsive]

Online rezervacijski sustav omogućiti će Vam da u svakom trenutku pokažete dostupnost određenih termina te omogućiti gostima da direktno izvrše rezervaciju. S obzirom da se sustav kao takav može integrirati na Vašu web stranicu rezervacije koje primate sa iste naravno, primate bez dodatnih provizija, Optimizacija od strane Beds24 prilagođava cijene na temelju trenutne dostupnosti I na taj način povećava mogućnost za više ostvarenih rezervacija. Automatski unaprijed definirane radnje korinsik može samostalno promijeniti I prilagoditi sebi I svojem načinu poslovanja.

[teaser img=”” url=””]Sažetak:

 • Mogućnost pristupa aplikaciji putem računala, tableta, pametnog telefona
 • Idealan za hostele
 • Mogućnost naplate putem kreditnih kartica – PayPal
 • Mreža od oko 50 online booking portal.[/teaser]

Saznajte više: https://www.beds24.com/

7. Rate Tiger

[responsive]rate tiger[/responsive]
Osnovan 2001., eRevMax posluje sa 9000+ hotela u više od 100 + zemalja  i 2000 + gradova diljem svijeta. eRevMax je ISO 27001: globalni je softver. Kombinira tehnologiju, znanje i stručnost pri povezivanju i konekcijama. Pospješuje i unapređuje prodaju vezanu uz ugostiteljske i turističke djelatnosti.  Tvrtka ima urede i baze za  istraživanje i razvoj u SAD-u, Velikoj Britaniji i Indiji, s predstavnicima u Španjolskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Singapuru, Brazilu, Meksiku, Kanadi, Italiji, Slovačkoj i Južnoj Africi.

Nude svoj premium hotelski ali i prilagođeni menadžment kanal – RateTiger. Tvrtka nudi svoj premium hotelski menadžment kanal proizvoda RateTiger, mogućnost povezivanja u realnom vremenu sa Gateway – RTConnect i OS, single sign-on rješenje za hotelijerstvo i turizam. Brzo i učinkovito upravljanje cijenama smještajnih jedinica, dostupnosti  i ograničenjima na stranice za oglašavanje apartmana i hotela.

Sustav karakterizira ogromna mreža touroperatora, specijaliziranih online putničkih agencija, e-trgovina…

Nadzorna ploča upravitelja kanala omogućava povećanje prihoda kroz mogućnost izmjene cijena u svakom trenutku – shodno trenutnim potrebama na tržištu. Uz ovakav sustav preuzimate kompletnu kontrolu kako troškova tako i prihoda. Jasno možete pratiti promet po pojedinom kanalu prodaje, raditi na povećanju broja rezervacija statistički uspoređujući najbolji kanal prodaje…

Osnovna obilježja su dvosmjerna XML komunikacija sa online booking partnerima, brzina pri sinkronizaciji cijena i raspoloživosti pojedinih termina kroz određene dane, tipologiju soba….ista brzina učinkovitosti pri sinkronizaciji u realnom vremenu sa svim online booking portalima a sve kroz samo jedno sučelje.

[teaser img=”” url=””]Sažetak:

 • Osnovan 2001.
 • Posluje sa 9000+ hotela u više od 100 + zemalja  i 2000 + gradova diljem svijeta.
 • eRevMax je ISO 27001: globalni je softver.
 • Poslovnice: po cijelom svijetu
 • U ponudi imaju hotelski i prilagođeni channel booking manager
 • Sustav čini velika mreža touroperatora, e-trgovina, putničkih agencija
 • Mogučnost izmjene cijena u svakom trenutku
 • Sinkronizacija kalendara i podataka o smještaju sa online booking portalima
 • Jednostavno praćenje prometam statistike, obračuni, analize….[/teaser]

Cijena: nije javno dostupna. Zatražite svoju ponudu!

Saznajte više: http://www.erevmax.com/ratetiger/ratetiger.html

 

8. Channelmanager.co.au

ChannelManager je razvijen u Australiji u početku kao jedan baznih sustava za lakše upravljanje smještajem i to 90-ih. Uskoro evoluira u prvi channel manager na svijetu kao integrirani sustav za upravljanje smještajem sa opcijom automatskog ažuriranja i rezervacijskim sustavom. Channelmanager’s Booking Site Updater – opcija koja automatski sinkronizira sve pristigle rezervacije sa svih online booking portala i stranice za oglašavanje apartmana. Povećava Vašu vidljivost na portalima i mogućnost za overbookingom svodi na minimum.

[responsive]chgannelmanager eu cjenik[/responsive]

Prilično jednostavno možete upravljati svojim rezervacijama, vršiti izmjene cijena na pojedinim portalima kako bi odgovarale trenutnoj potražnji na određenom tržištu. Ovaj sustav dozvoljava vam spajanje na neograničeni broj portala kako biste unaprijedili svoju prodaju. Ulogirati se u svoj račun i upravljati smještajem možete sa bilo kojeg mjesta ili smartphone-a sa bilo kojeg mjesta na svijetu. Moguće je voditi više smještajnih jedinica kroz jedan sustav.

Fora značajka je da korisnici imaju opciju korištenja virtualnog bankarstva – naplate putem kreditnih karica iako nemate fizički pos uređaj. Naplatu možete izvršiti direktno putem aplikacije (sustava) samo jednim klikom. Naknada za korištenje je 3.3% po naplaćenom iznosu.

[teaser img=”” url=””]Sažetak:

 • automatski sinkronizira sve pristigle rezervacije sa svih kanala
 • Povećava vidljivost na portalima
 • Sinkroniziran kalendar sa svim online booking portalima
 • Jednostavno upravljanje rezervacijama
 • Spajanje na neograničen broj portala
 • Pristup sustavu iz bilo kojeg mjesta
 • Mogučnost korištenja virtualnog bankarstva – kartično naPOS uređaja.plačivanje Naknada za korištenje je 3.3% po naplaćenom iznosu.[/teaser]

Saznajte više: http://www.channelmanager.com.au/

9. Lodgify

[responsive]lodgify[/responsive]
Ponuditi će Vam cijeli niz mogućnosti i značajki od web dizajna Vaše postojeće stranice, izrade nove web stranice, rezervacijskog sustava i channel manager -a. Lodgify profesionalno može odraditi optimizaciju Vaše web stranice neovisno koliko smještajnih jedinica imate u vlasništvu a sve sa ciljem povećanja globalnog dosega i broja rezervacija. Sustav omogućava i onima sa vrlo malo prethodnog informatičkog znanja jednostavno uređivanje stranice; potiču ideju o činjenici da je Vaš smještaj jedinstven i kao takvi se morate prezentirati (istaknite svoj logo, prilagodite temu i boje Vašem smještaju u samo nekoliko klikova mišem…). Koristiti možete svoju vlastitu domenu ili otvoriti besplatnu kroz Lodgify. Predlošci stranica na raspolaganju prilagođeni su na 22 jezika.

[responsive]lodgify cjenik[/responsive]

Što se pak opcije channel manager tiče ona nudi sinkronizaciju i ažuriranje Vaših podataka sa svim online booking portalima. Automatski sinkronizirajte svoju zauzetost i rezervacije iz jednog mjesta na svim online booking portalima. Lodgify Vam pomaže upravljati sa svim oglasima i rezervacijama u realnom vremenu bez dodantih komplikacija. Lodgify automatski importira rezervacije koje ste primili sa online booking portala u Lodgify rezervacijski sustav.

Lodgify će Vam omogućiti da pojednostavite i komunikaciju sa gostima sa kojima možete komunicirati direktno iz sustava  i CRM opcije unutar koje možete u svakom trenutku pregledati i doći do svih podataka o gostu i rezervaciji. Auto-reply moguće je slati kako bi se ubrzala sama komunikacija kod rezervacije, ili kako biste mogli jednostavno podsjetiti gosta na nadolazeće posebne cijene ili zahvalili što je boravio kod Vas. Isto tako dinamičnost možete postići sa cijelim nizom već pripremljenih e-mail predložaka (brže odgovaranje gostima, odgovori na česta pitanja, upute za dolazak…)

[teaser img=”” url=””]Sažetak:

 • Jednostavno i moderno sučelje za korisnike
 • Brojne integracije sa online booking portalima
 • E-mail marketing
 • Automatizacija komunikacije (sa gostima, zaposlenicima…) unaprijed pripremljeni e-mailovi ili sms poruke…
 • Dostupan kao zasebno programsko sučelje ili kao plug-in za Vašu već postojeću internetsku stranicu.[/teaser]

Saznajte više: https://www.lodgify.com/

10. BookingSync

[responsive]booking sync[/responsive]
BookingSync nastaje kao cloud aplikacija (platforma) za upravljanje smještajnim kapacitetima. Cilj im je uštedjeti vrijeme vlasniku smještajnih jedinica bilo da se radi o upravljanju rezervacijama, generiranju računa, platnom prometu ili pak izdavanju ugovora i sklapanju novih poslovanja. BookingSync odlikuje se jednostavnošću korištenja intiutivnos softvera koji predstvlja najboljeg partnera svakog vlasnika smještaja, property manager ili agencije.

[responsive]bookingsync cjenik[/responsive]

Omogućiti će Vam povezivanje sa 100 online booking portala širom svijeta. Ističu kao prednost i partnerstvo sa 4 vodeća portala. Uz BookingSync korisnicima je omogućen pristup novim tržištima te jednostavn upravljanje prodajom na portalima uz samo jednog mjesta – modernog i tehnološki naprednog APIa. Korisnička podrška trebala bi biti proaktivna i dostupna je na engleskom jeziku. Opisi, fotografije i kompletan sadržaj uskladiti će se automatski sa online booking portalima. Na raspolagnju korisnici i dobivaju i svoje kalendare na svim online booking portalima kako bi izbjegli overbooking.

[teaser img=”” url=””]Sažetak:

 • Prijateljski I direktan odnos programa (sustava) sa korsnicima
 • Mogučnost automatske sinkronizacije smještajnih jedinica sa portalima za oglašavanje
 • Mogučnost kreiranja profesionalnih web stranica u skladu sa željama korisnika
 • Jednostavan za korištenje
 • Podrška – na engleskom jeziku[/teaser]

Saželi smo: https://www.bookingsync.com//

 

3. Kako odabrati odgovarajući channel manager?

Ok. Kao što svega na tržištu ima puno i previše, kako se možete odlučiti za channel manager i biti sigurni da ste donijeli pravilnu odluku? Tko najbolje puni apartmane? Vi najbolje znate što Vam je potrebno!

Sastavite jednostavan popis svega što želite postići u Vašem poslu iznajmljivanja. Imate li jasno definiran cilj? Što Vam je potrebno, koje značajke su Vam ekstra važne a bez kojih biste mogli.

5 smjernica o kojima trebate voditi računa:

 1. Poslovni model i fokus channel booking managera –.na kojem se tipu smještajnih objekata bazira poslovanje sustava? Da li su to vile, hoteli, hosteli. Ne želite se koristiti alatom koji uopće nije namjenjen za korisnike poput Vas.
 1. Broj online booking portala – svakako se informirajte ima li channel manager o kojem razmišljate dovoljno jaku mrežu online booking portala. Cilj je da se iz jednog mjesta postavite i postanete vidljivi na što većem broju portala te na stranice za oglašavanje apartmana a da na taj način povećate i broj rezervacija i gostiju.
 1. Odlična korisnička podrška – prvi koraci uvijek su najteži. Ako krećete u nešto novo, ako nikada prije niste koristili channel manager da li Vam je važno imati dobru tehničku podršku?? Naravno da je. Gledajte da bude na hrvatskom jeziku. Ili jako se jako dobro naučite služiti engleskim jezikom.
 1. Lakoća korištenja – channel manager uskoro će postati Vaš najbolji prijatelj. Mora biti jednostavan i pregledan za korištenje. Odlučite na temelju svojih informatičkih predznanja i vještina. Imajte na umu da se sve može naučiti i da za učenje nikad nije kasno – ali sve ima svoje granice. (cilj je da ne morate postati Bill Gates)
 2. Cijena – naravno. Izuzetno važan faktor. Omjer cijene i kvalitete mora biti izuzetan. Upravo zbog bogate ponude i raskošnog izbora channel manager -a. Zato je jako važno imati jasno definirane želje i potrebe (zašto plaćati za neku značajku koju nikada nećete niti koristiti)

 

Zaključak

Zašto Vaše vrijeme i novac ulažete u nesigurne investicije? Koji Vam od Vaših trenutnih posrednika može garantirati da ćete uspjeti, da ćete imati više rezervacije i veću zaradu? Koji od njih bi se ovog trenutka zakleo životom da čini sve kako bi Vaš posao iznajmljivanja donio veće i bolje rezultate i da je u potpunosti posvećen Vama i Vašim apartmanima? Nitko. Ali ne bi bilo u redu od Vas niti da to očekujete.

Posrednik ima svoju poslovnu strategiju koja obuhvaća veliki broj iznajmljivača i smještajnih kapaciteta. Sve i da želi, Vi i Vaš apartman mu ne možete biti jedini fokus. U protivnom bi sutra zatvorio ured. Zbog toga je channel manager idealno rješenje. Za domaće channel managere i kako Vam mogu pomoći pročitajte naš tekst o Channel manager Hrvatska i Rentlio aplikacija za iznajmljivače.

Pitam Vas, kome ste prepušteni i tko je jedina osoba koja će zaista učiniti sve kako bi Vas dovela do cilja? Ta osoba ste Vi.

Treba Vam samo jedan dobar navigator (da se ne izgubite jer put prema gore krije mnoge prečice koje želite izbjeći) i jedan moćan magnet koji će privući sve ono što želite ravno k Vama!

Top 10 channel manager-a! Tko najbolje puni apartmane među njima? by