TripAdvisor je pridobio još jedan globalni hotelski lanac da se priključi na njihovu instant booking uslugu. Sada je i InterContinental Hotels Group dio TripAdvisor instant bookinga.

Od sada će svi hotelski brendovi pod ovom grupacijom biti dostupni na TripAdvisor platformi, što omogućava korisnicima pretragu i odabir hotela te opciju instant booking-a na TripAdvisor-u.

Brendovi pod okriljem ove grupacije uključuju: InterContinental, Kimpton, Crowne Plaza, Holiday Inn and Staybridge Suites.

IHG ima 5200 hotela u preko 100 zemalja svijeta. Dodavanje IHG-a dolazi 4 mjeseca nakon uključenja Hilton lanca u ovaj program.

Popis drugih hotelskih lanaca na TripAdvisor-u uključuje hotelske lance: Marriott, Accor, Best Western and Wyndham Worldwide.

IHG je bio jedna od hotelskih grupacija koja prvenstveno nije željela biti dio ovog instant booking vala.

TripAdvisor je potpisao jako bitan ugovor sa Expedijom u prosincu prošle godine kako bi omogućio opciju instant bookinga za svoje smještajne kapacitete.

TripAdvisor, koji je dugo godina na čekanju kada je u pitanju svijet hotelskog ugostiteljstva, sada se nada da će uključivanjem velikih hotelskih lanaca označiti prekretnicu u svom razvoju. Nadaju se da će ova nova akvizicija povratiti financijsku neovisnost (koja je poljuljana nedostatkom instant bookinga).

Potpredsjednik marketinškog razvoja TripAdvisora, Robin Ingle, kazao je:

 

“Provjereni hoteli, poput hotela unutar IHG porodice brendova, ulijevaju povjerenje gostima da će imati bolje booking iskustvo kroz TripAdvisor jer će imati širok izbor smještaja, sadržaja a sada i najbolje cijene koje možemo ponuditi.”

 

TripAdvisor se preko instant bookinga širi na hotelsko tržište by