Starija verzija hotelskog softwera naspram Cloud PMS

Ugostiteljska industrija se razvija više nego ikada. Zamjenjujući ručno upravljanje s raznovrsnom automatiziranom softverskom tehnologijom jedna je od najvažnijih promjena na tržištu. Posebice, za učinkovito upravljanje objektima, tehnologija razvoja donijela je dvije vrste rješenja za upravljanje hotelima. Starija verzija je široko prihvaćena i lokalno instalirano rješenje za upravljanje hotelom sa desktop bazom, dok druga rješenja istražuju snagu SaaS-a i cloud computing-a (računalstva u ‘oblaku’) odnosno PMS sa web bazom. Stoga, hotelijeri više nisu vezani za jednu vrstu sustava upravljanja, oni imaju priliku analizirati vlastite zahtjeve i odabrati najprikladnije za svoj hotel.

Iako su oba rješenja pokazala svoju učinkovitost i prednosti, nisu svi  pravi za sve tipove hotela i odabir najkorisnijeg PMS-a može biti zastrašujući zadatak. Kako bi pomogli ugostiteljima da odaberu točan softver, istražili smo nekoliko glavnih zahtjeva s gledišta hotela kako bi ppokazali prednosti i nedostatke property management softwera sa server bazom i on-line bazom.

 

Održavanje i posebni zahtjevi

[responsive]property management system[/responsive]

Property management sustav na desktop računalu zahtjeva opsežnu i detaljnu infrastrukturu poput hardware opreme, lokalnih servera i različitih licenci za svaki uređaj. S druge strane, ovakvi sustavi ne ovise o brzini interneta pa tako mogu biti bolja solucija za područja gdje je slaba pokrivenost internetom.

Jedna od prednosti online property management sustava jeste da ne zahtjeva nikakve specijalne instalacije i preuzimanja. Sve što vam treba je preglednik i internet konekcija. Pošto se ovakvom hotelskom sustavu može pristupiti od bilo kud, hotelijeri mogu upravljati rezervacijama i recepcijom čak i kada nestane struje uz pomoć laptopa, tableta ili pametnog telefona. Također, pošto je čitav sustav pohranjen online ne treba vam nikakva dodatna oprema kao ni dodatno IT osoblje za održavanje.

 

Jednostavna dostupnost – bilo kada, bilo gdje

Straiji sustav ima prednost da se lokalno instalira i ne oslanja na udaljeni server, stoga su sve funkcije čvrste čak i tijekom prekida rada. U skladu s tim, povezuje korisnika s određenim računarom i potpuno se isključuje tijekom prekida struje.

Kao što je ranije rečeno, hotelski menadžment sustav sa web bazom ne zahtijeva posebna preuzimanja i može mu se pristupiti bilo kada i bilo gdje, koristeći bilo koju vrstu uređaja kao desktop, tablet ili mobitel. Kao rezultat toga, možete ga koristiti s udaljenog mjesta tijekom putovanja ili u slučaju višestrukih objekata, gdje možete povući izvješća i druge podatke od bilo kojeg vašeg smještajnog objekta dok ste na putu.

 

Povoljna financijska procjena

Većina instaliranog recepcijskog sustava ima vrlo veliki broj detaljnih i složenih značajki što čini rješenje znatno skupljim od cloud rješenja. Štoviše, redovito održavanje, nadogradnje i zahtjevi IT osoblja mogu dodatno povećati troškove.

Cloud PMS nudi značajno smanjenje kapitalnih ulaganja, uglavnom zbog svoje niske cijene tehnologije i strategiju plaćanja na pretplatu. Dodatna prednost, većina mrežnih hotelskih sustava je čvrsta i ne zahtijeva preuzimanje, instalaciju, bez servisiranja i IT osoblja. Međutim, dugoročno, troškovi ponekad mogu biti ekvivalentni ili više u usporedbi s troškovima starijeg sustava.

 

Izvedivost i stručnost

[responsive][/responsive]

Desktop PMS je nevjerojatno složen i iznimno detaljan, nudeći bezbroj integriranih rješenja treće strane. Uvijek je dostupan zbog lokalne instalacije i može bez napora upravljati bilo kojom vrstom objekta, uključujući hotele s punim uslugama.

Alternativno, online  rješenja za upravljanje smještajnim objektima mogu se lako nadograditi i biti u tijeku s najnovijim trendovima na tržištu. Kao rezultat toga, oni se lako integriraju s raznim drugim rješenjima poput channel managera i booking engine-a što dovodi do poboljšane online vidljivosti i prisutstva.

Kada je riječ o odabiru ispravnog PMS za vaš hotel, sve ovisi o vrsti operacija koje ste pokrenuli. Cloud tehnologija je prešla dugačak put u automatizaciji različitih vremenski zahtjevnih ručnih zadataka. Uvođenje ove revolucionarne tehnologije promijenilo je sliku hotelskog menadžmenta, a mnogi objekti migriraju iz starijih PMS-a u cloud PMS. Ako posjedujete mali, nezavisni hotel ili mali B & B, cloud softver trebao bi biti savršen za vas. Međutim, ako je vaša nekretnina velika i zahtijeva detaljnije funkcije, složena ali sofisticirana tehnološka infrastruktura lokalno instaliranog rješenja za hotelski menadžment je isto provjeren način.

Što je bolje: PMS sustav na cloudu ili na računalu? by