Kako da gosti budu sretni prilikom dolaska?

 

Gostima ne možete ništa novo ponuditi oko dolaska ukoliko cjelokupno iskustvo nije magično za goste. To je ono čemu težite i što je svakako dio vašeg posla. Od trenutka kada dobijete potvrdu rezervacije pa sve do odlaska gosta, trebate konstantno biti na vrhovima prstiju kako bi ispunili sva očekivanja.

I doista, ispravna dobrodošlica za gosta je neizostavan dio cjelokupnog utiska kojeg ćete ostaviti na gosta. Kako bi nadmašili konkurenciju, trebate dovesti uslugu hotela na nivo gosta kako bi ostavili nezaboravno iskustvo.

Sve to počinje s rezervacijom i dolaskom na čemu se zasniva čitavo iskustvo gosta. Zbog toga smo i napisali ovaj članak kako bismo Vam prikazali što sve možete učiniti kako bi gosti bili sretni i zadovoljni.

 

Evo nekoliko ideja kako možete poboljšati iskustvo gostiju prilikom dolaska:

 

1.  Jednostavan proces rezervacije s popustom

[responsive]lagodno booking iskustvo za goste hotela[/responsive]Vaši potencijalni gosti pretražuju vaš hotel online. Lista svih hotela koji se nalaze na željenoj destinaciji je ispred njih. Kako bi vas gosti što lakše pronašli trebate imati web stranicu, oglase na portalima, meta search i GDS kanalima prodaje. Također trebate biti spremni za rezervacije preko telefona.

Sigurno radite sve kako biste povećali direktne rezervacije. Za to Vam treba nešto što vaši konkurenti ne nude. Poput smišljanja atraktivnih paketa i ponuda na takav način da privuče posjetitelje da izvrše rezervaciju i pojednostavi process donošenja odluke.

 

2.  Razumijevanje gostiju

[responsive]b and b[/responsive]

Imperativ ovdje je razumjeti goste i svrhu njihove posjete; bez obzira na to da li su došli radi užitka ili poslovno. Na osnovu želja gostiju kreirate svoju ponudu, poput vrste hrane, pogleda, vremena check-in/check-out vremena i sl. Ovisno o svrsi posjete gostima možete ponuditi posebne vouchere za posjete muzejima, razgledavanje grada ili rent-a-car usluge.

 

 

3.  Ponudite dodatne usluge hotela za poboljšano iskustvo i dodatne prihode

Slanje email poruke dan prije dolaska može značajno poboljšati iskustvo gostiju ali i donijeti dodatne prihode. Možete gostima ponuditi korištenje dodatnih sadržaja hotela po dolasku. Nešto poput spa, wellness usluge pomoću koje se mogu osvježiti nakon putovanja. Piće dobrodošlice je svakako norma ovih dana.

 

4.  Emailovi prije dolaska

[responsive]praćenje emailova[/responsive]

Za dugotrajan utisak, obavezno je poslati email dobrodošlice prije dolaska gosta. Lokacija vašeg hotela također može biti uključena u email što će ubrzati i olakšati dolazak gostiju. Na ovakav način se ostvaruje veza između hotelskog osoblja i gostiju. Dobra veza s gostima pokazuje da ste iskreni i da ćete dostaviti usluge koje očekuju.

Čekanje na check-in može biti vrlo naporno za goste jer su upravo stigli s dugog putovanja tako da opcija brzog check-in iskustva može ostaviti dobar utisak na gosta.

 

5.  Usluge prijevoza

Kada znate točno vrijeme dolaska gosta, trebate i provjeriti da li mu treba prijevoz do Vašeg hotela. Na taj način ne samo da pomažete gostu nego će Vam biti zahvalan na gesti.

 

6.  Sustav za samostalni check-in

Ukoliko nudite usluge samostalnog check-ina za goste, to će dodatno pojednostaviti check-in gosta i dolazak.

Kada koristite portal ili program za check-in, vi možete potvrditi check-in, pripremiti registracijsku karticu za goste koristeći informacije koje je gost unio i poslati gostima smjernice za sobu koju su odabrali.

 

Check-in koji je prije trajao 10-15 minuta sada traje nekoliko sekundi.

 

Pored toga, gosti mogu zatražiti promjenu u rezervaciji, urediti svoj profil, dobiti kartu do vašeg hotela, ostaviti recenzije, upravljati grupnim rezervacijama, pregledati račun, ili čak zatražiti dodatne usluge u Vašem hotelu poput rekreativnih aktivnosti ili prijevoza. Tehnološki orijentirani gosti imaju dostupne sve usluge koje nudite u hotelu na jednome mjestu za nevjerojatno iskustvo.

Preko gore navedenih strategija, možete odlučiti koje od navedenih usluga su dostupne u Vašem hotelu. Najvažnije je pružiti jedinstveno iskustvo za goste koje će Vam sigurno donijeti veće prihode i odane goste za budućnost.

 

Kako gostima pružiti najbolje iskustvo i prije samog dolaska by