Budućnost vjernosti hotelima: Više od samog boravka


Budućnost vjernosti hotelima više nije samo zarađivanje bodova za hotelski boravak. Danas brendovi koji razmišljaju unaprijed, kao što je Hyatt, šire vjernost „izvan boravka“ kroz pametnu mješavinu strateških saveza, jedinstvena iskustva i nove mogućnosti zarade od svakodnevnog trošenja. – Hyatt.

Nedavno je objavljena godišnja prognoza trendova u turističkoj industriji, Skift Megatrends 2020.  Jedne od megatrendova možete pogledati ovdje 

Programi vjernosti za ugostiteljstvo su usred dramatične uzdrmanosti. Prioriteti putnika se razvijaju kada potrošači traže raznovrsnije opcije kako bi zaradili i iskoristili nagrade izvan boravka. I hoteli prilagođavaju svoju ponudu vjernosti, nudeći nove vrste nagrada i traže načine kako uslužiti kupce,pam ne samo dok su u objektu , već kao dio njihova svakodnevnog života.

Kako će hoteli nastaviti razvijati vjernost nakon boravka? 

Amy Weinberg – starija potpredsjednica za  Hyatt program vjernosti, predstavlja World of Hyatt, u nastavku saznajte njezino stajalište. 

       1. World of Hyatt pokrenut je prije gotovo tri godine. Kako se to razvijalo od tada?

  • Amy Weinberg: World of Hyatt zasnovan je na pristupu slušanja i kontinuirano se razvija dok nastojimo razumjeti što je najvažnije za naše goste. Znamo da ćemo, kada bolje upoznamo svoje članove, lakše pružiti personaliziraniju njegu i prilagođeni sadržaj na temelju njihovih potreba i sklonosti.

Od pokretanja, World of Hyatt vodio je putem sa značajnim prednostima i iskustvima koja dodaju veću vrijednost životima članova. Ova različita ponuda izgrađena je na konkurentnim prednostima poput potvrđenih nadogradnji apartmana u vrijeme rezervacija i nagrada Free Night.

Uključili smo se u Hyatt-ovu svrhu – brinemo o ljudima kako bi oni bili najbolji – stvoriti nove pogodnosti poput Guest of Honor-a, omogućavajući članovima Globalista da svoj boravak u hotelu prošire na voljenu osobu u nagradnom boravku.

Nastavljamo razvijati se na temelju izravnih povratnih informacija članova, zbog čega smo uveli Milestone Rewards, koji članove češće prepoznaje kada rade prema sljedećem elitnom rangu.

Nedavna prekretnica bila je uvođenje četiri nove marke: Thompson Hotels, Alila, Joie de Vivre i Destination. To nam je omogućilo da dođemo do novih putnika, povećamo svoj trag na 20 novih tržišta i pružimo većim članovima više mogućnosti da odaberu Hyatt.


    2. Čini se da se u World of Hyatt sve više usredotočuje na razvoj strateške suradnje koja se odvija izvan hotela Hyatt. Kakvo je mišljenje iza ove promjene?

Weinberg: Briga se proteže i nakon što su naši članovi u našim hotelima. Naš strateški savez odraz je dinamike koju vodi i naša posvećenost poboljšanju načina života i putovanja. Vidimo ogromnu vrijednost u tome gdje članovi žele biti kao i posvećenost dizajniranju iskustava, te koristi za njih.

[responsive]Budućnost vjernosti hotelima: Više od samog boravka[/responsive]

Kroz našu novu suradnju American Airlinesa, elitni članovi imaju više načina za zarađivanje milja, bodova i statusa tijekom letenja Amerikanaca ili boravka u Hyatt nekretninama, te mogu uživati ​​u ekskluzivnim prednostima u oba programa. Uz to, naš odnos s Lindblad Expeditions, globalnim pružateljem ekspedicijskih krstarenja i avanturističkim putovanjima, pruža članovima pristup transformacijskim iskustvima na teško dostupnim mjestima širom svijeta, a istovremeno su nagrađeni.

Drugi način za koji skrbimo o članovima je naš savez s Malim luksuznim hotelima svijeta, koji članovima omogućuje zarađivanje i otkup bodova i uživanje u blagodatima na imanju u više od 250 hotela koji sudjeluju, uključujući nove lokacije diljem Europe i Azije.


    3. Postoji li prilika da World of Hyatt svoju privlačnost osim putnika proširi na novu publiku (na primjer, lokalne stanovnike) ili da ispuni nove vrste potreba?

Weinberg: Svjesni smo toga, da bismo poboljšali vjernost i iskoristili našu ljestvicu u svoju korist, moramo ostati oštri i usredotočiti se na pružanje personalizirane skrbi i jedinstvenih iskustava koja dotiču naše članove u svim aspektima njihovog života – i izvan hotela.

Jedan takav primjer je za članove koji imaju kreditnu karticu World of Hyatt. Ona nudi ubrzano zarađivanje na brojnim svakodnevnim aktivnostima, uključujući fitness članstvo, ručak i prijevoz. To znači da kako članovi prolaze kroz svoj dan, mogu zaraditi dva boda za dolar potrošen u teretani, pijući kavu s prijateljem i putujući na posao. Kroz karticu članovi mogu zaraditi i četiri boda za dolar potrošen na Hyatt boravke i iskustva. Dakle, vidimo kako budućnost vjernosti hotelima ima poprilične pozitivne, popratne nuspojave.


    4. Čini se da je wellness sve veći fokus za putnike i unutar gostoprimstva. Koji su neki načini integriranja wellnessa u svijet Hyatta?

Weinberg: Naša predanost dobrobiti usklađena je s našom svrhom skrbi i našom orijentacijom:

  • Osjećaj (emocionalno i mentalno blagostanje),
  • Gorivo (nutrijenti – uključujući stvari poput hrane i sna) i
  • Funkcija (kako se krećete i funkcionirate u poslu, životu i igri).

[responsive]Budućnost vjernosti hotelima: Više od samog boravka[/responsive][responsive]Budućnost vjernosti hotelima: Više od samog boravka[/responsive]

Znamo da nas članovi biraju iz više razloga. Neki možda putuju kako bi  uronili u odredište i ponovo napunili baterije. Dok drugi žele jednostavno održavati svoju rutinu dok su na poslovnom putovanju, a neki žele doživjeti nešto novo dok poboljšavaju svoj um. i tijelo.

Jedan primjer je naša FIND platforma koja je ugrađena u našu orijentaciju na dobrobiti. Platforma nudi preko 200  iskustava samo za članove širom svijeta, gdje članovi mogu zaraditi i iskoristiti bodove za ta iskustva bilo da ostanu s nama ili istražuju svoj rodni grad.


Zaključno možemo primijetiti da slijedi zanimljiva budućnost za vjerne korisnike hotela i ostale članove. Iako znamo da nas očekuje još mnogo promjena, važno je osigurati najbolje iskustvo bez obzira na neprestani razvoj i trendove. Gosti su zlato svih hotela, a te resurse je potrebno neprestano njegovati i glorificirati.

 

The Future of Hotel Loyalty: Recognizing More Than the Stay

 

Budućnost vjernosti hotelima: Više od samog boravka by