Neka travel influencer promovira vaš hotel BESPLATNO!

Utjecajni marketing segment je u procvatu i svi hotelijeri pokušavaju se osloniti na isti. Ali čekaj! Što ako biste mogli dobiti besplatnu preporuku za hotel od travel influencera ili blogera? Da, moguće je! Postoje trenuci kada influenceri i blogeri slučajno rezerviraju vaš hotel i tada možete zgrabiti priliku.
U ovom blogu ću vas uputiti kako možete navesti osobe koje putuju da podrže vaš smještajni objekt.

Uspon turističkih blogera i influencera

Godine 2022. globalno tržište utjecajnog marketinga procijenjeno je na rekordnih 16,4 milijarde američkih dolara.

Ova jedina statistika sažima koliko je utjecajni marketing danas istaknut. Ne radi se više o slavnim osobama i zvijezdama; svatko s vjerodostojnim sadržajem i velikom publikom može postati iznimno popularan i utjecati na ljude.

Tijekom posljednjih nekoliko godina značajno se povećalo vrijeme provedeno pred ekranom u svim demografskim i dobnim skupinama. Vrijeme provedeno na internetu, posebice na društvenim mrežama, pomoglo je kreatorima sadržaja za putovanja da dosegnu i privuku veću publiku.

Tvrtke društvenih medija također pokreću razne alate i tržišta kako bi pomogle utjecajnim osobama da zarade. Što djeluje kao katalizator u jačanju industrije utjecaja.

Danas je broj vjerodostojnih utjecajnih osoba na putovanjima toliko velik da hoteli svih oblika i veličina ulažu pozamašne iznose u marketing utjecajnih osoba kako bi promovirali svoje smještajne objekte .

Sada, usred svega ovoga, dolaze razna pitanja vjerodostojnosti.

Isplati li se influencerski marketing za to? Rade li zapravo influenceri ono što govore? I, što da ne! Prema izvoru , oko 21,8% turističkih blogera su veterani, blogiraju 5 ili više godina, što je znak vjerodostojnosti.

Prilika za besplatnu kilometražu

Na primjer, dobro poznati putnički influencer s milijun pretplatnika na YouTubeu posjeti vaš smještajni objekt. Osoblje vaše recepcije obavještava vas da se upravo prijavio i da će odsjesti tjedan dana.

Ne zvuči li to kao prilika da dobijete besplatnu potvrdu hotela?
Dok drugi hoteli ulažu stotine i tisuće dolara u promociju, vi u svom hotelu imate popularnu ličnost koja vam radije plaća.
Ako uspijete odigrati svoje karte kako treba, veće su šanse da dobijete promociju.

Da ne spominjemo, ova vrsta promocije obično se temelji na osobnom iskustvu influencera. Što znači, publika dobiva iskrenu kritiku.

Vjerovali ili ne, usmena predaja je najbolji oblik marketinga. Kada isporučujete vrijednost i povezujete se sa svojim gostima na emocionalnoj valnoj duljini, oni vas hvale u javnosti.

Kako ponuditi sjajno iskustvo blogerima i influencerima koji putuju?

Ponuda izvrsnog iskustva ionako je jedina svrha hotela; međutim, taktika se može promijeniti kada je potrebno utjecati na putovanje.

Evo nekoliko stvari koje trebate zadržati na popisu dok radite isto:

1. Upoznajte se i pozdravite osobno

Prva i najvažnija stvar koju morate učiniti jest osobno upoznati influencera i poželjeti mu dobrodošlicu u svoj smještajni objekt.

Također možete ponuditi buket ako želite nadopuniti stvari.

Cijela poanta ovog osobnog sastanka je da ćete se moći bolje povezati s njima. Možete im reći sve o svom smještajnom objektu i uvjeriti ih da ste tu u slučaju da im zatreba bilo kakva pomoć.

#ProSavjet: kada vodite taj osobni razgovor, nemojte uvijek biti usredotočeni samo na sebe i svoju smještajni objekt; pitajte ih i o njihovom životu. Razgovor ne bi trebao biti takav da pokušavate nešto izvući. Trebao bi biti iskren kada pokušavate upoznati drugu osobu i obrnuto.

2. Iskoristite društvene medije što prije

Sada kada ste upoznali tog popularnog travel blogera  i pozdravili ga/ju, kako bi bilo da zatražite fotografiju?

Da, zašto ne?

Siguran sam da ste svi već vidjeli objave na društvenim mrežama u kojima hoteli objavljuju fotografije kad god je netko poznat u njihovom smještajnom objektu.

To je dobra praksa i trebali biste ju slijediti. (Ne zaboravite označiti!)

Recite im da želite objaviti njihovu fotografiju na društvenim mrežama sa svog poslovnog računa i siguran sam da to neće odbiti.

3. Ponudite nešto besplatno

Sljedeće, možete ponuditi nešto besplatno svom posebnom gostu s velikim dosegom na društvenim mrežama.

Što kažete na bombonjeru? Besplatan obrok?

Ili jednostavno možete staviti poklon dobrodošlice i poruku u sobu prije nego što se prijave.

Samo se uvjerite da ste uložili malo truda u ukrašavanje. Nikad se ne zna, mogli bi kliknuti fotografiju i objaviti je na Instagramu, označivši vaš hotel.

4. Neka vaše operacije budu što učinkovitije

Održavanje učinkovitosti hotelskih operacija ionako je ključno za pružanje izvrsnog iskustva gostima. Ali kada netko popularan odsjedne u vašem smještajnom objektu, morate biti posebno oprezni.

Travel influenceri i blogeri vrlo su izbirljivi u pogledu hotelskih usluga; žele da sve bude brzo i bez grešaka.

Dakle, pobrinite se da imate čvrstu proceduru za obavljanje svakog pojedinog zadatka. Odgovorite na upite s najvećom iskrenošću i isporučite najbolje rješenje.

Predlažem da uključite sveobuhvatan sustav hotelskog upravljanja kako biste automatizirali i pojednostavili operacije u svom objektu.

5. Uvjerite se da je sve na svom mjestu

Čistoća je još jedan aspekt o kojem morate voditi računa.

Ovaj influencer koji je posjetio vaš smještajni objekt ima dobar doseg i visoku razinu angažmana. Što znači, ako on/ona objavi fotografiju tog prljavog sudopera, sigurno će steći negativnu reputaciju.

Uredno informirajte svoj odjel za domaćinstvo i pobrinite se da provjeravaju svaki kutak hotela kako bi osigurali čistoću.

6. Pokušajte ne pretjerivati ​​ni u čemu

Iako je važno učiniti sve što je moguće i privući pozornost tog gosta, predlažem da ni u čemu ne pretjerujete.

Pod tim mislim da se trebate potruditi samo do određene mjere.

Ako se previše trudite, to bi moglo iritirati gosta i to mu se možda neće svidjeti.

Upoznali ste tog travel influencera, lijepo razgovarali, ponudili besplatne stvari i dali sve od sebe da pružite sjajno iskustvo. Sada, na njemu/njoj je hoće li promovirati vaš hotel ili ne.

Upamtite, čak i ako želite da vas netko pohvali, morate shvatiti da je ta osoba ovdje zbog odmora. 

Čak i ako uspijete dobiti objavu s lokacijom vašeg hotela, smatrajte da je vaš cilj postignut. Uostalom, niste uložili veliku svotu u neku marketinšku kampanju influencera.

7. NEMOJTE zanemarivati ​​druge goste. Bez obzira!

Ovo je VAŽNO.

(Znam da ne postoji riječ važnije, ali shvaćate naglasak, zar ne?)

Hotelijer nikada ne bi trebao imati bilo kakvu pristranost prema svom gostu.

Bez obzira radi li se o popularnom putopiscu, filmskoj zvijezdi, poslovnom čovjeku ili običnom čovjeku, vaša usluga mora biti jednaka za sve.

Sada, razlog zbog kojeg ovo spominjem je taj što većina hotela ima tendenciju da bude sklona posebnom gostu i kao rezultat toga, to utječe na iskustva drugih gostiju.

Ovo ne bi trebao biti slučaj.

Iako pokušavate ugoditi posebnom gostu, osigurajte da drugi ljudi koji borave u vašem objektu ne ostanu uskraćeni za vaše usluge.

Što kažete na sklapanje marketinškog posla s utjecajnim osobama?

Učinili ste sve što ste mogli kako biste svom posebnom gostu pružili sjajno iskustvo s nadom da ćete dobiti besplatnu potvrdu hotela.

Međutim, nakon vašeg istraživanja o influenceru na putovanjima, također planirate zaključiti ugovor o marketingu influencera s tom osobom. Imate proračun i gost se pokazao kao odličan za vaš ciljni segment gostiju.

Sada, umjesto da gađate strijele u mraku, možete jednostavno razgovarati sa svojim šefom hotelskog marketinga i zamoliti ga da dogovori sastanak kako bi ponudio ponudu.

Dopustite mi da vam otkrijem malu tajnu ovdje:

Baš kao što hoteli pokušavaju impresionirati influencere tijekom svog boravka, influenceri također pokušavaju impresionirati hotel. Pod ovim mislim da se čak i vaš posebni gost može nadati da će dobiti ugovor o marketinškoj kampanji s vašim hotelom.

Dakle, uvijek se isplati pokušati i voditi pravi poslovni razgovor.

 

Zaključak

Marketing influencer u ugostiteljstvu danas je velika stvar. Hoteli s pravim marketinškim postavkama i proračunom puno ulažu u ovu strategiju. Dok neki izvlače maksimum iz toga, neki se bore da vide bilo kakav značajniji rezultat.

Osim toga, mnogi hoteli ne troše nikakve svote na ovu marketinšku strategiju. Umjesto toga, privlače influencere da ih posjete i dobivaju besplatnu podršku hotela. Bilo kroz njihovu izvrsnu uslugu i iskustvo, ili marketinške taktike.

Kako bih malo pomogla hotelijerima s tim istim scenarijem, pripremila sam ovaj blog sa svim pojedinostima koje su vam potrebne da biste dobili besplatnu reklamu hotela. Ali opet, ovisno o vašem objektu i vrsti influencera koji posjećuju vaš hotel, morate napraviti nekoliko pokušaja i pogrešaka.

Nadam se da vam je ovo pomoglo. Obavijestite nas ako imate nešto na umu.

Sretno hotelijerstvo!

Pripremljeno: by S.O.S. English

Da li je teško dobiti besplatnu promociju hotela od travel influencera? by