Expedia sada ima novi alat pomoću kojeg pomaže hotelima da pomoću recenzija poboljšaju poslovanje

Programi Expedije sada analiziraju recenzije gostiju, nakon što su uveli specijalni program lojalnosti za hotele.  Možda u budućnosti budu koristili slične programe te na osnovu recenzija budu prikazivali i opise hotela na svojim tražilicama.

Iako zvuči kao testno matematičko pitanje u osnovnoj školi ali što ako 8 gostiju hotela kaže da im se sviđa doručak, 9 kaže da je užasan a 14 kaže da je negdje između. Što gosti, u prosjeku, pokušavaju reći upravitelju hotela o doručku koji se poslužuje u njegovom hotelu?

Kako bi odgovorili na ovakva i slična pitanja, Expedia je prije nekoliko mjeseci predstavila alat koja usmjerava upravitelje hotelima prema koracima koje trebaju poduzeti kako bi poboljšali ocjene gostiju- a na kraju i ostvarili veći broj rezervacija.

Alat se zove “Guest Review Insights” i on sakuplja recenzije gostiju na engleskom jeziku kroz godinu dana.

 

Kako funkcionira Guest Review Insights?

vrijeme je za recenziju

Mnogi upravitelji hotelima imaju problema oko toga što im gosti u globalu pokušavaju reći preko recenzija. Također, ponekad može biti teško primijetiti uzorak i ponovljene probleme jer mogu pregledati samo jednu po jednu recenziju a ne mogu je usporediti s prijašnjim recenzijama.

Ovaj alat Expedije sabire iskustva gostiju i dijeli ih na hotelske sadržaje i “atribute” poput doručka, uslužnosti, teretane, saune, čistoće itd.

Ukratko rečeno, kompjuterski program će vam sugerirati na primjer da trebate promijeniti kvalitetu kave uz doručka itd.

Ovaj alat Expedije će samo analizirati recenzije na engleskom jeziku za sada i moći će ga koristiti hoteli koji su omogućili ostavljanje i analizu recenzija na engleskom jeziku. Program temelji ukupnu analizu i skor koji je klijent izrazio u tekstu recenzije. Generalno govoreći, Expedia ne dozvoljava gostima da ostave zasebne ocjene za recimo čistoću, uslužnost, hranu i slično nego te ocjene gosti mogu ostaviti u pisanim recenzijama.

 

Hoteli na primjer mogu usporediti svoje rezultate s konkurencijom, sa čak 20 različitih hotela.

Svjedoci smo sve većeg upliva tehnologije, pogotovo u hotelskom turističkom sektoru. Budućnost hotelijerstva svakim danom izgleda sve zanimljivija. Pogledajte kako bi hoteli mogli izgledati u budućnosti.

Expedia sada ima novi alat pomoću kojeg pomaže hotelima da pomoću recenzija poboljšaju poslovanje by