Facebook se priključuje svijetu putovanja s novom značajkom koja omogućava korisnicima da pronalaze i rezerviraju hotele, ture, evente i restorane. Zove se Vodiči za gradove i predstavlja najnovije napore Facebook-a da omogući korisnicima planiranje putovanja preko društvenih mreža.

Ova nova Facebook značajka je dostupna samo odabranim korisnicima, ali u međuvremenu evo što turistički djelatnici trebaju znati kako bi ostali u toku s novim trendovima u oglašavanju preko društvenih mreža:

Facebook City Guides

Vodič po gradovima je nova značajka koja predlaže korisnicima što mogu vidjeti u mnogim gradovima diljem svijeta. Ove sugestije većinom dolaze od ljudi s kojima su korisnici povezani i s mjesta na kojima su oni bili. Ove informacije najvjerojatnije dolaze s check-in Facebook opcije.

Kad dođete na City Guides (koji se trenutno nalazi pod “više” ikonom kod odabranih korisnika) vidjet ćete listu prijatelja koji su posjetili određeni grad. Kliknite na profil I City Guides će Vam pokazati određena mjesta na kojima su bili te koje ocjene ta mjesta imaju.

Ova slika preuzeta s TechCrunch odlično vizualno prikazuje kako to izgleda:

[responsive]facebook city guides[/responsive]

City Guides će također pokazati i “mjesta na koja lokalni stanovnici idu” za određene izlete, događaje ili popularne destinacije.

City Guides ima ‘Rezerviraj sada’ gumb za poslovne stranice koje ih već koriste na svojim stranicama, zajedno s opcijama poziva i slanja poruka.

Slično je Google Trips-u, osim što imate preporuku prijatelja i mogućnost direktnog bukinga. Kao što vidite, Facebook želi da otkrijete, planirate i rezervirate putovanja a da ne morate ni izlaziti s njihove aplikacije.

Hoće li  se Facebook korisnici priključiti? Za to moramo sačekati i vidjeti. Ali u međuvremenu, postoji nekoliko jednostavnih koraka koji Vam mogu biti od pomoći da se pojavite na Vodičima za gradove ili u najmanju ruku poboljšati Facebook marketinške rezultate.

Pametni Facebook marketing koraci u turizmu

[responsive]facebook vodič za gradove[/responsive]

  1. Ostvarite više check-inova od gostiju.

Ako niste do sad pročitali naš članak o Facebook oglašavanju smještaja, u njemu detaljno objašnjavamo kako check-in može doprinijeti Vašim marketinškim nastojanjima. A sada znate i da će check-in na Facebook-u pomoći agencijama i hotelima da se pojave na Vodičima za gradove.

  1. Dobijte više Facebook recenzija

Najnovije statistike pokazuju kako 90% osoba online tvrdi da je pozitivna recenzija utjecala na njihovu odluku da kupe nešto. Iako je do sada TripAdvisor (pogledajte ovdje zašto) bio taj gdje se ulagao trud oko 5 zvjezdica, sada se trebate potruditi da to ostvarite i na Facebook-u. Ako ne znate gdje početi pročitajte ovdje kako možete do pozitivnih recenzija.

  1. Optimizirajte Vašu Facebook poslovnu stranicu

Najbitniji korak ovdje je da imate “Book now” gumb ako to ima smisla tako da se rezervacije mogu izvršiti i preko Vodiča za gradove. Također pobrinite se da su slike, informacije o Vama, adresa i broj telefona ažurirani i točni.

 

Držaćemo budno oko na Facebook City Guides da vidimo kako će utjecati na turizam. Do tada, slijedite korake koje smo naveli iznad kako biste po uključenju ove Facebook novosti ostvarili trenutni uspjeh.

 

Facebook City Guides: Najnovija Facebook aplikacija i kako je iskoristiti by