background
Pregled funkcionalnosti programa Minimax
E-Računi

Sukladno zakonodavstvu, izdavanje i zaprimanje e-računa, obvezno je za sve obveznike javne nabave što će pridonijeti značajnim uštedama u poslovanju javne uprave i tvrtki. Minimax program omogućava jednostavno zaprimanje i slanje e-računa.

 

NOVOST: Slanje e-računa putem informacijskog posrednika FINA

 

Omogućili smo ispostavljanje i zaprimanje e-računa putem FINE.

Odabirom posrednika FINA na postavkama organizacije otvara se dodatno polje za unos digitalnog osobnog aplikacijskog certifikata koji imate od FINE. Digitalni aplikacijski certifikat koji ste dobili od FINE uvezete klikom na Izaberite datoteku, lozinku koju Vam je FINA dala uz certifikat upišete u predviđeno polje i certifikat uvezete.

Certifikat za fiskalizaciju ili certifikat koji imate za ePoreznu nisu certifikati koji se mogu koristiti za slanje e-računa preko FINE. Više o dokumentaciji za izdavanje certifikata možete pročitati OVDJE.

 

Slanje e-računa putem servisa ePoslovanje

 

Omogućili smo ispostavljanje i zaprimanje e-računa putem servisa ePoslovanje (Pondi d.o.o.).

ePoslovanje servis je za posredovanje kod slanja eRačuna za B2B i B2G koji umjesto Vas obavlja kompleksne zadaće osiguranja vjerodostojnosti i nepromijenjenosti dokumenta, kao i sigurnu dostavu do primatelja.

ePoslovanje omogućuje bržu, efikasniju, točniju i jeftiniju razmjenu dokumenata (eRačuna, eOdobrenja itd.). Servis je službeno odobren od strane Ministarstva gospodarstva kao “informacijski posrednik” te je u potpunosti sukladan sa svim EU normama (EN 16931) i zakonskom regulativom Republike Hrvatske. Svoju uslugu nude bez vremenski uvjetovane ugovorne obveze.

 

Registracija na portalu ePoslovanje

 

Prije samog izdavanja i zaprimanja e-računa u Minimaxu preko ovog posrednika, potrebno se registrirati na ovoj stranici. Nakon uspješne registracije, Vaš korisnički račun bit će aktiviran, zaprimit ćete korisničko ime i lozinku kojima ćete se inače moći prijaviti na portal. Te iste prijavne podatke potrebno je upisati u Minimax kako bi se program povezao s uslugom ePoslovanje.

Cijena po eRačunu naplaćuje se po standardnom cjeniku od 0,50kn + PDV, a s posrednikom se sklapa ugovor o korištenju njihovih usluga.

Za detaljnije informacije o paketima i uslugama potrebno je kontaktirati posrednika Pondi.

 

Slanje e-računa putem servisa Moj-eRačun

 

Izdavanje računa: 

Servis Moj-eRačun je portal za razmjenu elektroničkih računa i ostalih eDokumenata između dobavljača i kupca te korisnicima omogućava bespapirno poslovanje s partnerima, bez instalacije dodatne programske opreme. Integracija s Minimaxom omogućava jednostavno slanje e-računa i time omogućava bolji nadzor nad poslovanjem. Više o portalu Moj-eRačun.

Za korištenje servisa Moj-eRačun plaća se dodatna naknada integratoru Elektronički računi d.o.o. s kojim se sklapa ugovor o korištenju njihovih usluga.

 

Slanje e-poštom

E-račun se jednostavno može poslati na email adresu kupca. U emailu možemo uređivati i sadržaj poruke koja će se poslati. E-račun kupac može uvesti u svoj ERP sustav, staviti na plaćanje ili ga samo ispisati.

 

Automatsko zaprimanje e-računa

Program omogućava automatsko zaprimanje e-računa te se oni pojavljuju u Ulaznim računima kao zaprimljeni (nepreuzeti) e-računi. Zaprimljeni računi mogu se pripremiti i u tom slučaju će se automatski pripremiti predlošci na popisu ulaznih računa. Program automatski upisuje zaglavlje ulaznog računa i predlaže rashod koji je unesen kod dobavljača na ulaznom računu. U slučaju da se radi o prvom ulaznom računu od određenog dobavljača tada program ispisuje samo zaglavlje računa, a rashod se dodaje ručno.

Uvoz e-računa u Ulazne račune

Ulazni račun koji je preuzet putem e-maila, portala Moj eRačun ili ePoslovanje može se ručno uvesti u Minimax. Račune možemo označiti i pripremiti i tada se oni pojavljuju u predlošcima ulaznih računa.

 

E-računi besplatno su uključeni u sve pakete programa Minimax. 

Back to top of page