iskustva gostiju

Nema ništa novo u upravljanju dolaskom gostiju ako svojim gostima ne pružate čarobno hotelsko iskustvo. To je ono što nastojite raditi kao dio svog rutinskog posla u hotelu. Od trenutka kada dobijete potvrdu rezervacije do dolaska gosta i do njegovog odlaska, morate biti stalno na nogama kako biste ispunili njihova očekivanja.

Uistinu, ugostiteljstvo je jedno od najljubaznijih zanimanja, a poželjna dobrodošlica gostima neizostavan je dio izvanrednog dolaska gostiju. Da biste odgovarali konkurenciji, ovih dana vam je potrebno da hotelske usluge prilagodite vrijednostima i preferencijama gostiju kako biste pružili nezaboravno iskustvo gostu hotela.

A sve počinje s rezervacijama i dolascima; na kojem se temelji cijelo iskustvo boravka gosta. Dakle, evo male vizualizacije onoga što se može učiniti kako bi se poboljšalo iskustvo gosta.

Evo nekoliko ideja za poboljšanje hotelskog iskustva gostiju od dolaska:

1. Jednostavan postupak rezervacije s popustom

Vaš potencijalni gost pretražuje hotelsku sobu na mreži. Prikazuje se popis svih hotela na željenom mjestu koje on traži. Ako imate web lokaciju hotela, koji se nalazi na OTA-ima, meta-pretraživačima i GDS-u, gost će vas lako pronaći. Morate biti dostupni i za telefonske rezervacije ili upite.

Sigurno već radite na povećanju izravnih rezervacija. Za to morate ponuditi nešto što vaši konkurenti nisu. Sklapanje atraktivnih ponuda i paketa jedan je od takvih načina privlačenja gostiju i pojednostavljivanja postupka donošenja odluka.

2. Upoznajte svoje goste

Nužno je opažati svoje goste i razumjeti svrhu njihovog posjeta; jesu li u poslovnom posjetu ili u slobodnom posjetu; kako bi se odlučilo o njihovom izboru, sklonostima prehrani i alergičnosti na bilo što u vrijeme potvrde rezervacije.

Na temelju svrhe posjeta gostiju, možete im ponuditi bonove u muzej ili slučajno razgledavanje grada ili rent-a-car za dugu vožnju.

3. Ponudite hotelske pogodnosti kako biste poboljšali hotelsko iskustvo i stekli dodatni prihod

Slanje obavijesti e-poštom samo dan prije dolaska može biti poticaj za iskustvo gostiju i prihod vašeg hotela. Možete zamoliti gosta da iskoristi hotelske pogodnosti. Poput spa ili parne kupelji kako bi se vaši gosti osjećali podmlađeno nakon dugog užurbanog putovanja.

Opskrba pićem dobrodošlice pri dolasku ovih je dana nužna. Također možete zatražiti poziv za jutarnje buđenje i doručak koji će osvježiti vašeg gosta za taj dan.

4. E-pošta prije dolaska

Za trajni prvi dojam trebali biste poslati e-poštu prije dolaska kako biste pozdravili svog gosta. Lokacija vašeg hotela može se dodati u e-poruci, što pomaže vašem gostu da lako dođe do vašeg hotela. Na ovaj se način razvija odnos između menadžera odnosa s gostima i gosta. Dobar odnos čini gosta dovoljno iskrenim da koristi usluge koje su im potrebne. Upravo u ovom trenutku, gost vas također može obavijestiti o posebnom sadržaju koji bi željeli u vašem hotelu.

Čekanje prijave može biti vrlo bolno za vaše goste jer su stigli nakon jednodnevnog herculeovskog putovanja, a to bi moglo imati negativan utjecaj na ocjenu zadovoljstva gostiju.

5. Upravljanje ranom prijavom

Razmotrimo, primite poziv od gosta prije njegova dolaska spominjući ranu prijavu. A s druge strane je gost koji vas s portala za goste obavještava o svom ranom dolasku za 2 sata.

Što ćete učiniti u takvom slučaju? Možete li zamoliti svoje umorne goste da pričekaju u predvorju? Ili biste ih zamolili da iniciraju ranu prijavu? Prva opcija može stvoriti loš dojam o vašem hotelu, dok će druga vjerojatnost biti manja jer će vas već unaprijed obavijestiti. Ovdje je najbolja opcija rana prijava bez dodatnih troškova.

Dakle, vaše osoblje za održavanje priprema se i odlazi u hotelsku sobu s popisom provjere je li sve u redu. Krevet, klima uređaj, svjetla, portafon funkcioniraju ili ne. I, nakon što osoblje klimne glavom da je sve u redu, spremni ste predati sobu svom gostu.

6. Usluga preuzimanja

Sad kad ste dobro upoznati s danom i vremenom dolaska vašeg gosta, samo trebate provjeriti je li gost zatražio usluge prijevoza. Ako ne, možete ih nazvati i pitati trebaju li ; i radite na poboljšanju njihovog iskustva s vama.

7. Objekti za samostalnu prijavu

Ako gostima pružate samoposlužni portal ili kiosk za samoprijavu, to će pojednostaviti prijavu i dolazak vašeg gosta.

U slučaju hotelskog portala za goste, možete odobriti prijavu, pripremiti karticu za registraciju gostiju koristeći unaprijed ispunjene podatke u profilu gostiju i voditi ih prema njihovoj sobi.

Na ovaj način postupak prijave gostiju koji je trajao 10-15 minuta prije obavlja se za nekoliko sekundi sada.

Osim toga, vaš gost može zatražiti promjenu svoje rezervacije, izgraditi njegov profil, dobiti kartu rute vašeg posjeda, dati recenzije, upravljati grupnim rezervacijama, biti ažuriran hotelskim računom, pa čak i zatražiti da uz hotel iskoriste usluge rekreacije i prijevoza koristeci portal hotela.

Dakle, ovdje se radilo samo o tome kako možete popraviti iskustvo gostiju prilikom dolaska. Nabrojali smo i 17 jednostavnih načina za poboljšanje iskustva gostiju prije dolaska, po dolasku, tijekom boravka, na odlasku i nakon odlaska. Te strategije možete istražiti ovdje, a svojim gostima možete pružiti sveukupno nevjerojatno iskustvo.

Zaključak

Nakon što ste prošli gore navedene strategije, možete odlučiti koje od sljedećih hotelskih usluga ispunjavaju uvjete u vašem posjedu, prema vrsti gostiju koji opslužujete u bilo kojoj vrsti posjeda u vašem vlasništvu. Najvažnije je da ako uspijete pružiti vrhunsko hotelsko iskustvo svom gostu, vidjet ćete krivulju prema gore [porast priljeva gostiju] na vašem grafikonu prihoda hotela.

 

Najbolje hotelsko iskustvo gostiju: Kako poboljšati iskustvo gostiju prilikom dolaska by