8 izuzetnih stvari koje za vas radi channel manager

  • 7
    Shares

Pronalazak najboljeg channel manager je ključno za uspjeh vaše distribucijske strategije. Online distribucija smještaja je danas bitnija nego ikad prije a sutra će biti još više. Uzrok tome su stalni porast cijena smještaja na online tržištu, mnogi online portali i napredna hotelska tehnologija.

Načini preko kojih gosti mogu rezervirati smještaj rastu gotovo jednako kao i broj putnika u svijetu. Nije neka tajna da se broj putovanja udvostručio od 1995.godine i usprkos sigurnosnim problemima, ne prestaje rasti.

U većini slučajeva, putovanja su postala jeftinija i lakše dostupna, ali tehnologija je ta koja ima najveći utjecaj.

Eksplozija opcija za online rezervacije išla je ruku pod ruku s razvojem interneta i drugih tehnologija poput mobilnih uređaja. U SAD-u 50% putnika koji koriste digitalni pristup online rezervacijama izvršavaju rezervacije preko mobilnih uređaja.

Usporedno s tim, online putničke agencije uključuju najpopularnije svjetske destinacije u svoju ponudu. Trenutno, gotovo polovina online putovanja se ostvari preko online portala. Ove godine bi se ta brojka mogla povećati za još 50%.

Sve navedeno dovodi do zaključka kako hoteli i upravitelji objektima trebaju promijeniti strategiju kako bi se prilagodili modernom tržištu. Optimiziranje web stranica za mobilne uređaje i SEO optimizacija su visoko na listi prioriteta ali povezivanje s online portalima je također od iznimne važnosti za privlačenje rezervacija.

Bez konekcije na veliki broj online kanala, nećete osigurati dovoljan broj gostiju tako da će vaši prihodi patiti.

U našem članku pisali smo detaljno o tome zašto se trebate povezati s većim brojem portala.

A čak i samo povezivanje nije dovoljno. Za maksimalno povećanje rezervacije, hoteli trebaju upravljati ovim kanalima efektivno i efikasno, nešto što se može uspjeti samo uz hotel channel manager.

 

Evo 8 načina kako channel manager poboljšava vašu online distribuciju:

 

1. Povećanje online rezervacija


Izvještaj Skift-a navodi da su rezervacije preko telefona smanjene za 8% dok su online rezervacije u porastu za 7% tako da je lako zaključiti koja od ovih metoda će biti još dominantnija u budućnosti. Channel manager pozicionira smještajni objekt na najbolju poziciju za prihvaćanje online rezervacija preko odabranih distribucijskih kanala.

 

2. Povećanje prihoda

Channel Manager omogućava prikaz inventara i cijena u stvarnom vremenu dok u isto vrijeme promovira sve raspoložive smještajne jedinice preko onoliko portala koliko želite. To znači da rezervacije možete prihvaćati brže nego bez njega. Također možete odabrati kako će se cijene prikazivati na kojem portalu. Ovisno o uspješnosti portala, postotku otkazanih rezervacija I provizije možete prilagoditi cijene ili ih duplirati kako želite.

 

3. Smanjenje rizika od overbooking-a

Bez channel manager-a, prisiljeni ste na podjelu inventara između portala i ostavljeni na milost i nemilost duplih rezervacija. Centraliziran inventar i automatsko ažuriranje cijena u stvarnom vremenu znači da gosti mogu rezervirati samo onaj smještaj koji je dostupan.

 

4. Poboljšanje imidža

Idealno, povezat ćete se sa što je više moguće portala. MegaBooker ima dvosmjernu integraciju s preko 100 online portala. Korištenje channel manger-a znači da će se portali željeti povezati s vama jer se mogu pouzdati na točnost i preciznost vaših smještajnih jedinica. Za uzvrat, oni će prikazivati vaš hotel prema još više potencijalnih gostiju što će povećati vaš online imidž.

 

5. Povećanje direktnih rezervacija

Ako je vaša smještajna jedinica rezervirana preko online portala vi ćete naravno morati platiti proviziju portala. Ali ako putnik pretražuje više objekata na određenom portalu, ovakvi gosti će provjeriti vašu web stranicu kako bi finalizirali rezervaciju što će rezultirati većim profitom za vas.

 

6. Uklonite ručne procese

Jednom kada mognete automatski ažurirati svoj inventar na svim distribucijskim mrežama, uključujući i vašu web stranicu, tek ćete onda shvatiti koliko ste vremena gubili na ručni unos podataka. Sada s viškom vremena, bit ćete produktivniji u drugim aspektima vašeg poslovanja. S jedinstvenim ažuriranjem možete podesiti cijene i raspoloživost smještaja na svim portalima preko jednog klika.

 

7. Integrira se s drugim sustavima koje koristite

Umjesto da morate ažurirati informacije preko više ekstranet sistema, channel manager se može integrirati s vašim property management sustavom kojeg koristite, centralnim rezervacijski sustavom, revenue management sustavom ili nekim drugim što vam daje kontrolu nad svim sustavima koje koristite. I ovom slučaju, značajno ćete uštedjeti vrijeme i smanjiti potrošnju.

 

8. Transformacija u moćnu poslovnu platformu

Channel Manager omogućava potpunu transparentnost podataka kroz sve sustave i kanale što znači da možete koristiti te informacije kako bi odredili koji kanali prodaje ili sobe imaju donose najveću zaradu.
Lakoća s kojom se channel manager povezuje s vašim poslovanjem znači da možete konstantno ažurirati i prilagođavati svoju poslovnu strategiju. Možete vidjeti podatke poput prihoda s portala, analizu i rezervacijske paterne koji pokazuju kada se stvari kreću dobrom a kada u lošem smjeru.

 

8 izuzetnih stvari koje za vas radi channel manager by

  • 7
    Shares
oglašavanje na 50 portala