Ugostiteljstvo i turizam u 2019.godini: Što možemo očekivati i za što se trebamo pripremiti?

Mi u MegaBooker-u smo proveli ovaj post-blagdanski period razmišljajući o izazovima i prigodama koje nas očekuju na obzorju nove 2019.godine. Dosta toga se promijenilo u prošloj godini, vidjeli smo online portale koji pokreću hotelske brendove, pojavu sve jače prisutnosti metasearch portala i mnogo toga drugog.

Jedna stvar koja prevladava u svim predviđanjima za 2019.godinu je hotelska tehnologija koja bi trebala igrati sve veću ulogu u svim aspektima poslovanja jednog hotela.

Što hotele očekuje u novoj godini? Što možete uraditi kako bi spremni dočekali nove izazove? Ispod smo sastavili popis najbitnijih trendova koje možemo očekivati u 2019.godini, koja će, po svemu sudeći, donijeti nekoliko bitnih promjena.

 

2019.godina je godina pametnih izbora za online portale

 [responsive]direktne rezervacije vs portali[/responsive]

U svijetu gdje je su kanali distribucije hotela postali međusobno povezani tako da je linija koja razdvaja zasebne kanale sve tanja. Kao za primjer uzmimo rezervaciju koju ste dobili preko online portala koje se oglašava na TripAdvisor-u, ali TripAdvisor je radio plaćene oglase na Google-u kako bi došao do tog klijenta, kome ćete onda dodijeliti tu rezervaciju i ostvarene prihode? Vrijeme je da hoteli točno znaju u koju košaricu pametno uložiti budžet. Kako online portali sve brže mijenjaju svoje taktike oglašavanja, a Google se također uključio u bitku, sve vezano za online putovanje zahtjeva dosta promjena na koje se treba naviknuti.

Ukoliko ne pratite koliki Vam je trošak i zarada po određenom kanalu prodaje, vrijeme je da to počnete raditi.

Pored znanja od kud vaši najunosniji gosti dolaze i rezerviraju smještaj, potrebno je pametno pristupiti tim podacima kako bi se izbjeglo (ako je moguće) da plaćate više nego što biste trebali za gosta. Mi vjerujemo kako je baš ovo način preko kojeg se hoteli i iznajmljivači mogu izboriti sa svojim online partnerima. Taj način je razvijanje zdravih direktnih načina distribucije, kao što MegaBooker i sam pokušava preko svog Booking engine modula.

 

“Boom” kineskih turista

[responsive]kako privući azijske turiste[/responsive]

Kada govorimo o cjelovitim strategijama za 2019.godinu, nezaobilazna tema su i nikada veći broj kineskih turista.

U proteklih 20 godina, Kina je postala najveće svjetsko “outbound” tržište. Sa zapanjujućim predviđanjem da će oko 400 milijuna Kineza otići na neko putovanje do 2030.godine, postoji velika prilika za hotele koji žele zaraditi u ovoj najezdi.

Azijsko tržište će biti u glavnom fokusu turizma i ugostiteljstva sljedećih nekoliko godina. Međutim, to ne znači da će se azijski turisti jednog dana samo pojaviti u vašem objektu. Potrebno je puno truda i malo ulaganja kako bi ste postali prisutni na online mjestima gdje turisti iz Azije dolaze. Dodatno, trebate prilagoditi svoju strategiju i stvarno se pripremiti za njihov dolazak.

 

Pročitajte više i u našem članku gdje se detaljnije osvrćemo na temu kineskih turista i kako ih možete privući u svoj smještajni objekt.

 

Širenje uporabe novih tehnologija

[responsive][/responsive]

Novi trendovi u modernoj tehnologiji, gdje tvrtke proizvode programe koji su specijalizirani i sofisticirani kao nikada do sada, donose promjene i u tržište ugostiteljstva. Ovakva raširenost hotelske tehnologije sa sobom donosi i prihvatljive cijene i dostupnost za sve.

To znači da će proizvodi treće strane poput channel manager-a morati biti povezani s property management sustavom kako bi gostima ali i osoblju značajno olakšali posao. Tako će gosti lakše vršiti rezervacije a osoblje hotela efikasnije koristiti svoje vrijeme.

Ovako se i mali, neovisni hoteli konačno mogu okoristiti sučeljima koji su do nedavno bili dostupni samo velikim igračima na tržištu. I oni sada mogu prijavljivati goste, voditi održavanje, upravljati rezervacijama, recenzijama te voditi cjelokupno poslovanje iz jednog mjesta. Implementacija ovih alata povećava zadovoljstvo gosta i pospješuje komunikaciju i efikasnost raznih djelatnika unutar jednog objekta.

 

Porast mobilnih i direktnih rezervacija

 [responsive][/responsive]

Mobilni uređaji su već prisutni u svim mikro-trenucima rezervacije: od pretrage do planiranja, od boravka gosta do dijeljenja utisaka i recenzija, gosti potpuno ovise o mobilnim uređajima.

Ono što će obilježiti 2019.godinu je oslanjanje gostiju na telefone za sugestije kod rezervacija. Već postoje slični program poput Google’s Travel Assistant koji sakuplja sve podatke putnika, od prošlih do budućih rezervacija, te na osnovu toga pravi preporuke kod boravka, hrane i popularnih destinacija. Sve što gost treba je preuzeti aplikaciju.

Što Vi možete uraditi po ovom pitanju?

Pobrinite se da je Vaša web stranica prilagođena mobilnim uređajima kako bi što bolje odgovarala rezervacijama preko mobitela. Također, postavite booking engine koji je preko kojeg gosti mogu direktno izvršiti rezervaciju na web stranici preko mobitela.

Ukoliko imate mogućnosti možete i napraviti i vlastitu aplikaciju za Vaš hotel. Više o tome ovdje.

 

Iznajmljivači obiteljskog smještaja i njihovi portali postaju sve zastupljeniji

 [responsive]channel manager[/responsive]

Trend koji je počeo prošle godine, ove godine će biti sve zastupljeniji.

Airbnb već ima 2 milijuna oglasa smještaja, a iznajmljivači će se sve više natjecati s hotelima u ovom polju, pogotovo cjenovno. Mnogi gosti već sada preferiraju Airbnb i HomeAway koji su tradicionalno naklonjeni privatnim iznajmljivačima.

Iako je u nekim gradovima u svijetu, poput New York-a ili San Franciska, zabranjeno oglašavati hotele na ovakvim portalima, kod nas to još nije slučaj. Mi u MegaBooker-u smo već veliki broj malih hotela i hostela spojili s Airbnb-om odakle im pristiže sve veći broj grupnih rezervacija.

Jeste li znali? Jedna od 3 grupne rezervacije izvršavaju se van hotela.

Kada hoteli rade u tandem s Airbnb-om, povećavaju mogućnost grupnih rezervacija ali i fleksibilnost na tržištu. U ovoj godini možemo očekivati više balansiranu distribuciju hotela koja će se okrenuti Airbnb-u i sličnim portalima (dok još mogu) kako bi ugrabili što više pojedinačnih i grupnih rezervacija.

U našem članku iz prošle godine pisali smo o mogućnosti da iznajmljivači do 2020.godine preteknu hotele po broju rezervacija. Pročitajte više

 

 Pametne sobe

Tehnologija mijenja svijet. Mnogi gosti vole i znaju koristiti modernu tehnologiju te žele boraviti u hotelima s takvom atmosferom. Ne kažemo da će tehnologija u potpunosti zamijeniti ljudski faktor (barem ne u skorijoj budućnosti) ali će se ovaj trend još više istaknuti u 2019.godini.

Hoteli diljem svijeta već razmišljaju o raznim uređajima i igrama poput tableta, glasovnog asistenta, automatskog podešavanja svjetala i temperature itd. Ova oprema je već dostupna i postajat će sve jeftinija i jeftinija.

Najveći hotelski brendovi (Hilton, Marriott, Wynn) već koriste ovakvu tehnologiju, a ona će se ove godine proširiti i na manje lance, dok bi kroz nekoliko godina trebala biti zastupljena i na tržištu kod nas.

Možda Vam ovo izgleda kao neki sci-fi roman, ali dok završite s čitanjem ovog teksta, 200 soba u Hiltonu će biti otključano digitalnim ključem. Opcija koja, uz put da spomenemo, već postoji unutar MegaBooker on-premise rješenja za hotele

 

Milenijalci donose sve bitne odluke

[responsive]gosti[/responsive]

Kada govorimo o nadolazećim trendovima u svijetu turizma, trendovi milenijalaca su definitivno najzanimljiviji.  Poznavanje njihovih interesa i predviđanje ponašanja ove skupine gostiju može otvoriti vrata za velike prilike.

Socijalno osjetljivi, uglavnom ekološki osviješteni, globalno orijentirani te informatički pismeni, milenijalce diljem svijeta odlikuje visoka razina tolerancije i etnička raznovrsnost. Statistike ih prikazuju kao dobro obrazovane, buntovne i rijetko sklone politici.

Kod milenijalaca su lajkovi više cijenjeni od usmene preporuke,a viralnost društvenih mreža popularnija od tračanja uz kavu, stoga je važno poznavati i prilagoditi se očekivanjima gostiju novoga doba.

 

Prema istraživanju kojeg je sproveo Hipmunk, 72% milenijalaca je putovalo prošle godine više nego ikada prije. Dodatno, 55% njih kaže da bi produžilo poslovno putovanje kako bi malo odmorili. Oni također traže zanimanja i poslove koji će im omogućiti putovanja jer čak 38% njih redovno ide na poslovna putovanja.

 

Kako bi saznali više o milenijalcima i tome kako se prilagoditi njihovim potrebama pročitajte naš članak o tome.

 

Vrhunac se još ne vidi

Hotelijeri se sada pitaju da li će se ova potražnja za smještajem kojoj svjedočimo zadnjih nekoliko godina nastaviti rasti. Odgovor je odlučno “Da”! Ostaje pitanje kako ostati u koraku s novim zahtjevima tržišta? Kako povećati prihode? A zašto ne pokušati s MegaBooker-om?

Što su Vaši prioriteti za 2019.? Gdje se vidite za godinu dana? Pišite nam u komentarima ili na email: kenan.porobic@megabooker.hr

 

Izvori:

  1. https://businessblog.trivago.com/top-hotel-industry-trends-2019/
  2. https://www.socialtables.com/blog/hospitality/future-hospitality-trends/
  3. https://www.hotelnewsresource.com/article102650.html
  4. https://www.phocuswire.com/Five-hospitality-trends-to-keep-an-eye-on-in-2018

 

Ugostiteljstvo i turizam u 2019.godini by