Mislim da je do sada svima jasno da je tehnologija bez sumnje pravo rješenje za povećanje obima poslovanja hotela o čemu smo već pisali. Razvoj tehnologije u suvremenom dobu sa sobom donosi neminovan napredak, a hotelsko turističko tržište nije izuzetak. Postoji mnogo razloga zbog kojih hoteli počnu koristiti hotelski rezervacijski sustav.

Već dugo vremena, veliki hotelski lanci upotrebljavaju rezervacijske sustave i primjenjuju ih u svom poslovanju. Međutim, hotelski rezervacijski sustav nije samo za velike lance hotela a praksa pokazuje kako se mali hoteli itekako mogu njime okoristiti te na taj način optimizirati prihode. Rezervacijski sustav malim hotelima može pomoći u upravljanju mnogim distribucijskim kanalima (channel manager) poput online portala ili im može pomoći u ostvarivanju direktnih rezervacija preko vlastite web stranice hotela.

Ako želite povećati broj rezervacija i prodavati sobe u punom kapacitetu, integrirani hotelski rezervacijski sustav će vam pomoći u analizi napretka hotela a svakako vam može pomoći i u natjecanju s ostalim modernim hotelima. Ovdje vam donosimo razloge zbog kojih vašem hotelu definitivno treba rezervacijski sustav.

 

Što je hotelski rezervacijski sustav?

[responsive]hotelski rezervacijski sustav[/responsive]

Hotelski rezervacijski sustav je ustvari sustav kojim rukovodite rezervacijama koje se događaju u vašem hotelu. Njegova osnovna svrha je optimiziranje prihoda i povećanje broja rezervacija sa svih distribucijskih kanala. Sustav daje hotelu alate za efikasno vođenje cijena i inventara te povezuje vaš hotel sa svim distribucijskim kanalima.

Hotelski rezervacijski sustav ima niz funkcionalnosti pomoću kojih oglašavate hotel na višestrukim kanalima uključujući online portale i hotelsku web stranicu. Preko ovog sustava također možete automatski slati emailove gostima prije, u toku i nakon boravka. Možete generirati predloške za emilove i personalizirati ih onako kako odgovara vama i osobnosti vašeg hotela. Stoga, hotelski rezervacijski sustav hotelima pored opcije direktnog bookinga omogućava mnogobrojne pogodnosti koje samo moderna tehnologija može pružiti.

Kako hotelski rezervacijski sustav funkcionira?

Hotelski rezervacijski sustav garantira sigurne online rezervacije od strane goste preko hotelske web stranice. Zatim, ti podaci se prosljeđuju u sučelje hotela unutar sustava. Kasnije hoteli mogu pristupiti sustavu kako bi rukovodili tom rezervacijom. Hotelski sustav se također može sinkronizirati s booking sustavom i spojiti na channel manager.

Daje upraviteljima hotela priliku za oglašavanje i distribuiranje svoga branda i ponude, ažuriranje dostupnosti u stvarnom vremenu prema čitavoj mreži suradnika i online portala za oglašavanje.

Sustav zatim sprema, analizira i predviđa učinak hotela u odabranom vremenskom okviru. Neke tvrtke prave takve sustave koji se mogu koristiti na raznim uređajima što ih čini pristupačnim i laganim za korištenje. Hotelski rezervacijski sustav će također spremiti sve pristigle cijene rezervacija.

Koliko je važan rezervacijski sustav malim hotelima?

Neophodno je za male hotele da imaju svoj vlastiti integrirani hotelski sustav. Tehnologija je ključna za hotele koji žele proširiti i unaprijediti svoje poslovanje. U današnjoj modernoj turističkoj industriji, hoteli se natječu i privlače globalne klijente a sve to kroz uporabu tehnologije.

Tako se može reći da je korištenje integriranog hotelskog sustava obavezno za male hotele. Postoji mnogo suvremenih klijenata koji ovise o uporabi tehnologije. Na primjer, ne nose više novac sa sobom nego koriste kreditne kartice. To je jednostavnije i lakše. Isto vrijedi i za online rezervacije. Što moderniji hotelski rezervacijski sustav veće su šanse za poboljšanje poslovanja.

Putnici u današnjem vremenu izvršavaju rezervacije smještaja preko online portal jer im to olakšava putovanje.

Bez mogućnosti prilagodbe na ove globalne promjene u uporabi tehnologije veće su šanse za negativan ishod poslovanja i smanjen broj hotela u vašem hotelu. Posjedovanje hotelskog sustava možete steći prednost nad konkurencijom. Trenutno, moderna hotelska industrija je u stalnom porastu kao nikad do sada. Međutim, ne koriste svi hoteli integriran hotelski rezervacijski sustav. I dalje postoje hoteli koji vode hotel na staromodan način. Vi možete u svom hotelu iskoristiti ove prigode kako biste vremenom povećali broj rezervacija upravo uporabom hotelskog rezervacijskog sustava.

Ne samo da dobivate prednost nad konkurencijom već ćete učiniti poslovanje hotela efikasnim. Sustav će ažurirati sve promjene s pristiglih rezervacija, na svim kanalima prodaje. To u krajnjem ishodu čini vrijeme, trud i administrativne zadatke koje izvršavate efikasnijim. Korištenje rezervacijskog sustava efikasnije ćete koristiti vrijeme preko jednostavne raspodjele zadataka među osobljem. Također, svesti ćete mogućnost overbooking-a na minimum u svome hotelu.

Zaključak

Potreba za hotelskim rezervacijskim sustavom može biti škakljiva tema. Međutim, modern doba zahtjeva od nas da se lakše i brže prilagođavamo tehnologiji. Ako mali hoteli ne budu pratili ritam velikih hotela u smislu integriranog hotelskog sustava to vrlo lako može biti boomerang efekt. Upravo zbog toga mnoge IT tvrtke i konzultanti nude takve sustave koje se zasnivaju na next-generation programima i online trgovini. Ove tvrtke nude malim hotelima tehnologiju za distribuciju na kanale prodaje. Ta tehnologija je često prilagođena ili namijenjena baš malim hotelima. Mali hoteli stoga trebaju primijeniti hotelski rezervacijski sustav kako bi se natjecali i bili konkurentni na današnjem modernom tržištu.

 

 

Zašto svakom hotelu treba hotelski rezervacijski sustav by