Digitalni marketing se bez sumnje neprestano mijenja. Ali ovdje napravite stanku. Ako pomno pogledate iza sve te promjenjive tektonike, postoji nekoliko temeljnih principa koji čine temelje svake marketinške kampanje.

Autentična, ljudska veza konačna je meta svake marketinške kampanje. Vaš pristup i komunikacijski medij mogu se promijeniti s vremenom i tehnološkim poboljšanjem, ali cilj ostaje konstantan. Vaša publika je ljudska, ipak vođena emocijama. Ako ne uspijete izazvati njihove emocije, velike su šanse da vaše marketinške strategije neće raditi.

Usklađivanje vaših strategija s vašim marketinškim ciljevima ovdje je veliki čimbenik. S obzirom na to, evo osam digitalnih marketinških trendova koje ćete još uvijek moći koristiti u 2022. Najbolji dio je to da djeluju bez obzira na vaš marketinški cilj i poslovnu vertikalu.

  1. Email marketing će i dalje biti najprofitabilniji kanal

Na ovu temu smo prije nekoliko dana objavili vrlo koristan članak koji savjetujemo za detaljnije čitanje o ovoj temi.

Kako izraditi neodoljiv hotelski newsletter?

Postoji dobar razlog zašto se email marketing vraća iz godine u godinu.

Vrlo je profitabilan i pokazuje potencijal od 36X povrata ulaganja. Međutim, shvaćanje moći ovog kanala postaje sve izazovnije. Iznenadni skok usvajanja koji e-mail marketing doživljava globalno čini kanal zasićenim brže nego ikad.

Danas, ako morate iskoristiti prednosti e-mail marketinga, potrebno vam je puno više od generičkih e-poruka jedne veličine za sve. Da bismo vam dali bolju ideju, evo nekoliko primjera predložaka e-pošte za lansiranje proizvoda s visokom konverzijom koji mogu uspostaviti vaš način razmišljanja za uspjeh.

Ali ovdje je pitanje kako izraditi ove okvire e-mail-a za svoju tvrtku?

Uđite u marketing koji se temelji na računu jedan na jedan. Integrirajući ovu strategiju u svoje e-poruke, možete isporučiti iskustvo robne marke koje može zadržati svoju publiku.

Optimizacija vaše e-pošte za personalizaciju i prilagodbu stoga ovdje postaje ključni faktor uspjeha.

Da biste to učinili ispravno, uzmite u obzir svaki detalj, mali i veliki. Od kopiranja, dizajna, CTA-a, ponude proizvoda, konteksta i vremena, svaki element doprinosi konačnom cilju konverzije.

  1. Popularnost TikToka nastavit će rasti

Ako još niste počeli koristiti TikTok, vrijeme je 2022.

TikTok je tu da ostane. S preko 1 milijarde aktivnih korisnika diljem svijeta i sve više, ovo je mjesto gdje borave vaši budući kupci.

Ako ga sada usvojite, zasigurno ćete dobiti konkurentsku prednost u odnosu na vaše konkurente.

Međutim, za održavanje istog, trebat će vam više od optimizirane profilne slike i biografije. Pojednostavljujući vaše TikTok putovanje, UNUM, kompanija osiguranja, preporučuje neke napredne strategije za implementaciju 2022. godine.

Na kraju dana, srž pobjede u igri TikTok i dalje je ista kao i svake druge platforme. Pravi sadržaj, smješten u pravi kontekst, pojačan intenzivnim angažmanom, rezultira čudima ove platforme društvenih medija.

Za više o ovoj temi pogledajte: Izvor

  1. Omnichannel marketing i dalje će biti neophodan

‘Distribuiraj i vladaj’ — kada biste radili slogan za period od 2021. do 2022., to bi bio ovaj.

Dok vas je globalni pokret digitalizacije vodio u lakšem pronalaženju svoje publike, stvorio je čvršću konkurenciju. Niti jedan kanal ne može koristiti za vaš put do vrha i zadržati vas tamo na duge staze.

Naravno, postoji mnogo strategija digitalnog marketinga za male tvrtke koje možete primijeniti. Međutim, bez raznolikog marketinškog distribucijskog kanala, sve ove strategije možda neće biti tako učinkovite kao što očekujete. Ali to ne znači da morate biti prisutni na svim platformama društvenih medija.

Razmišljajte strateški.

Prvo počnite sa vašom publikom. Razvijte profil svoje idealne publike. Ipak, svi nisu ciljana publika vašeg brenda.

Na temelju ovog profila odaberite kanale na kojima se vaša publika već druži i budite prisutni samo tamo. To će proširiti vaš marketinški spektar, a istovremeno pružati sveobuhvatno iskustvo brenda vaše publike.

Za više o temi savjetujemo da pročitate ovaj članak kao i ovaj koristan članak:
https://megabooker.hr/marketing-samoodrzivosti-za-hotele-trendovski-nacin-da-poboljsate-svoju-prodaju/

  1. Iskustvo kupaca nastavit će dominirati tržištem

Vaši kupci ne žele ništa više od vrhunskog iskustva kupovine.

Nema sumnje zašto je marketing vođen iskustvom jedan od ključnih zahtjeva 2021. To je ono zbog čega se vaši proizvodi prodaju. Zabavno je to što će se isto proširiti i kroz 2022. godinu.

Pitanje je kako to prezentirati?

U jednoj rečenici morate osmisliti svoje korisničko iskustvo. Više čimbenika može poboljšati iskustvo brenda vaših kupaca.

Od svoje prve kopije oglasa kojoj izlažete svoju publiku ili naknadnih ponuda za remarketing, svaka od interakcija stvara momenat za konverziju.

Ali vaše iskustvo projektiranja ne završava konverzijom. Spušta se do kraja odnosa koji vaš kupac ima s vašim brendom.

Vaša korisnička podrška ovdje igra ozbiljnu ulogu. Kako biste bolje pripremili svoje poslovanje, evo nekoliko moćnih trendova u službi za korisnike koje treba slijediti za 2022. Sada kada znate temelje, evo profesionalnog savjeta.

Najoptimalniji dizajn korisničkog iskustva i dalje će dolaziti od vas. Vi ste najkvalificiranija osoba za osmišljavanje korisničkog iskustva brenda.

Nitko ne poznaje vašu publiku bolje od vas.

Naravno, trendovi će vas usmjeriti na pravi način razmišljanja. No, zadovoljstvo kupaca će se dogoditi kada svoju publiku stavite u središte svake odluke koju donesete u svom poslovanju.

  1. Pretraživanje će i dalje biti relevantno

Google obrađuje gotovo 5,6 milijardi upita za pretraživanje dnevno. To je puno.

Dobra vijest je da ne pokazuje nikakve znakove usporavanja 2022. Samo će rasti.

Ako ste bili dominantni samo na društvenim mrežama, sada je vrijeme da poboljšate svoju igru ​​pretraživanja. Međutim, pobrinite se da ovdje imate dobro osmišljen plan.

Postoje dva pristupa koja ovdje možete integrirati. SEO (marketing na tražilicama) i SEM (marketing na tražilicama). Iako obje ove strategije djeluju na istoj temeljnoj metodi, SEO je organski, a SEM se plaća.

Stoga je optimizacija i izrada taktičke strategije ključnih riječi temelj uspjeha.

Ako to ne učinite, mogli biste izgubiti više ekonomskih resursa za plaćeni marketing nego što ćete dobiti kupce.

Profesionalni savjet ovdje bi bio da obavezno provjerite namjeru pretraživanja svojih ključnih riječi prije nego što razvijete svoj sadržaj.

Na temu SEO-a za hotele pisali smo više puta:

SEO za hotele: Ključne stvari koje trebate znati

SEO za hotele: Cjelovit vodič za 2021. godinu

  1. Živa riječ (od usta do usta) će i dalje prevladavati

Marketing ‘od usta do usta’ je najefektivniji:

Zbog toga 90% korisnika kažu da su kupovne odluke pod utjecajem komentara drugih osoba, ali samo 1/3 tvrtki aktivno traže i prikupljaju kritike kupaca, premda, ‘živa riječ’ generira 2x više prodaje u naspram plaćenih reklama sa 37% višom stopom zadržavanja kupaca)

Postoji dobar razlog zašto se email marketing vraća iz godine u godinu.

Vrlo je profitabilan i pokazuje potencijal od 36X povrata ulaganja. Međutim, shvaćanje moći ovog kanala postaje sve izazovnije.

Iznenadni skok usvajanja koji e-mail marketing doživljava globalno čini kanal zasićenijim brže nego ikad.

Danas, ako morate iskoristiti prednosti e-mail marketinga, potrebno vam je puno više od generičkih e-poruka jedne veličine za sve. Da bismo vam dali bolju ideju, evo nekoliko primjera predložaka e-pošte za lansiranje proizvoda s visokom konverzijom koji mogu postaviti vaš način razmišljanja za uspjeh.

Ali ovdje je pitanje kako izraditi ove okvire e-pošte za svoju tvrtku?

Uđite u marketing koji se temelji na računu jedan na jedan. Integrirajući ovu strategiju u svoje e-poruke, možete isporučiti iskustvo brenda.

Ako postoji jedan marketinški kanal koji se svakog dana može natjecati s marketingom putem e-pošte, to je marketing od usta do usta.

Ne postoji ništa moćnije od toga da se vaši postojeći kupci udvostruče kao sljedbenici vaše robne marke. Ali ako još uvijek sumnjate u njegovu moć, evo studije o vrijednosti marketinga žive riječi za hotelsko poslovanje.

Najbolji dio je što to možete koristiti i učinite isto za svoj brend. Ali veliko je pitanje kako?

Postoji nekoliko načina da steknete lojalnost svojih kupaca.

Od uspostavljanja programa vjernosti, preporuka, kampanja popusta do besplatnih darivanja, možete isprobati razne tehnike. Ali u srži, da bi sve ovo funkcioniralo, vaš proizvod mora biti nešto što ljudi žele.

Više o temi možete pročitati ovdje.

  1. Privatnost će i dalje biti glavni prioritet

U digitalnom svijetu koji je osjetljiv na prijetnje, privatnost potrošača je glavni prioritet.

Prema izvješću Statista, gotovo 90% globalnih online potrošača pokazalo je barem jednu zabrinutost zbog privatnosti svojih podataka.

Ono što je ključno za napomenuti je da će vaši potrošači biti osjetljiviji na to kako koristite njihove podatke u 2022.

Ako ste zanemarili mjere privatnosti podataka svoje web-stranice, sada morate povisiti razinu. Bez uspostavljanja sigurnog okruženja za vašu publiku za pregledavanje vaše web stranice, zadobivanje povjerenja vaše publike bit će gotovo nemoguće.

Najgore je što ćete riskirati svoju priliku da ih pretvorite u kupce. Međutim, još uvijek možete okrenuti stolove.

Budite kreativni ovdje. Pridržavajte se globalnih pravila o privatnosti podataka kao što su GDPR i CCPA i zatražite dopuštenje svog korisnika za snimanje njihovih osobnih podataka.

Iako su vaši korisnici ovih dana skeptični u pogledu dijeljenja svojih podataka, oni će biti više nego sretni ako mogu učiniti isto pod uvjetom da im pružite personalizirano iskustvo brenda.

Ovdje smo pisali o kompletnom GDPR vodiču za hotele i iznajmljivače privatnog smještaja.

  1. Interaktivni sadržaj će i dalje dobivati ​​na snazi

U digitalnom svijetu sve je u sadržaju. To znači da bez obzira na to koliko je vaš sadržaj dobar, osmišljen je tako da u nekom trenutku postane zasićen.

Mark Schaefer je na ovu pojavu ukazao kao na sadržajni šok.

Pronalaženje kreativnih načina za održavanje svježeg sadržaja stoga je ključni zahtjev.

Učiniti vaš sadržaj zanimljivijim je lakše nego što mislite.

Od kratkog upitnika, interaktivnih gumba do integracije chatbota, postoji više ideja za igru.

Dok eksperimentirate s ovim testiranim strategijama, zapamtite da se najbolja interakcija događa kada svoju publiku uključite u proces.

Stoga je sukreacija moćna strategija. Jedini element kojeg ovdje morate zapamtiti je osigurati da nagradite svoju publiku za njihov trud.

Više o temi pročitajte ovdje:

What is content shock?

8 trendova digitalnog marketinga koji će i dalje biti aktualni u 2022Zaključak

Imati sveobuhvatnu ideju o trendovima uvijek je dobra praksa u industriji koja se uvijek mijenja. Međutim, evo savjeta.

Ovisno isključivo o trendovima, može se dugoročno pokazati opasnom igrom. Trendovi mogu biti veliki poticaj za početak, ali publika svakog poduzeća je jedinstvena, kao i njihove potrebe.

Ako samo slijedite trend, velika je vjerojatnost da propuštate vidjeti prilike i praznine u kojima možete ispuniti zahtjeve svojih kupaca jedinstvene za vaše poslovanje. Ali možete lako navigirati kroz ovaj izazov.

Sve što trebate učiniti je integrirati eksperimentiranje i kulturu povratnih informacija u svoj marketinški ekosustav.

Izvor teksta

https://insights.ehotelier.com/insights/2022/01/17/8-digital-marketing-trends-that-will-still-be-relevant-in-2022/?goal=0_e17a7bf7c4-56afe8e7cb-326726005&mc_cid=56afe8e7cb&mc_eid=f0549149f0

Preveo S.O.S English

 

8 trendova digitalnog marketinga koji će i dalje biti aktualni u 2022 by