Google uzdiže privatni smještaj u pretragama


Google je napravio slijedeći korak u vlastitom poslovanju za iznajmljivanje smještaja i apartmana. Naime Google podiže najam smještaja sa hotelskim tretiranjem na pretraživanju s četverostrukim prikazom cijena, fotografija, recenzija i mapa. Kao i plasmanom iznad organskih rezultata drugih turističkih tvrtki.

Google prati svoju strategiju za hotele dajući prednost vlastitim smještajima i apartmanima na Google pretraživanju. Budući da regulatori politike nepovjerenja proučavaju Googleove postupke, i ako je putovanje dio recenzije, ovaj će zaokret biti uvelike na dnevnom redu.
– Dennis Schaal

S alternativnim sektorom smještaja, jednim od najbrže rastućih segmenata putovanja diljem svijeta, Googleov potez predstavlja tvrdnju da će to biti glavna sila.

Prije toga su popisi izgledali kao bilo koji drugi rezultati u Google pretraživanju ili su bili ubačeni u pretragu hotela unutar nove Googleove trgovačke platforme na jednom mjestu, Google Trips.

No, sada, na Google pretraživanju na stolnom i mobilnom uređaju, ako, primjerice, tražite smještaj za odmor u Chicagu, Singapuru, Mexico Cityju ili Londonu, ključne riječi pokrenut će četiri rezultata u okviru dobavljača, uključujući Vrbo, Agoda, Red Awning, Hotels.com, Expedia, Vacasa, Rentals United i druge.

Airbnb je na popisu sudionika Google-ovog godišnjeg odmora koji nedostaje u akciji.

Premda pretraga turističkih smještaja u Googleu prikazuje prikaz popisa vrlo sličnih načinu na koji Google tretira svoje hotelsko poslovanje, za sada postoji važna razlika. Kada korisnik klikne ili dodirne najam smještaj za odmor i prijeđe na sljedeću stranicu na Google Trips-u, ne postoji aukcija među konkurentnim tvrtkama koje iznajmljuju smještaj za odmor, kao što je to slučaj s hotelima. Umjesto toga, za svaki apartman ili stan za odmor korisnici vide unos samo jedne tvrtke.

Rukovoditelji Googlea rekli su na forumima Skift-a da žele unaprijediti korisničko iskustvo prije nego što unovče svoje poslovanje za iznajmljivanje i apartmane.

Pretragom smještaja za odmor u Chicagu dobivate četiri paketa popisa kao na ovoj slici:

[responsive]Google podiže najam smještaja za odmor sa hotelskim tretiranjem na pretraživanju [/responsive]

U ovom primjeru ovi popisi potječu iz Vrba i Vacase. Važno je napomenuti da Google tvrdi da su ovi popisi organski generirani i da nisu plaćeni za njih. Međutim, neki bi to smatrali semantikom, jer je 4 paketa popisa s ovim preferencijalnim tretmanom ulaz u Google-ovo vlastito putovanje. Gdje dobiva naknadu kad korisnici kliknu za rezerviranje kod tvrtki kao što su Vrbo, Vacasa, Hotels.com ili Agoda.

I na primjeru Chicaga, pravi organski popisi. To znači da se rezultati pretraživanja prikazuju besplatno – od tvrtki, uključujući HomeToGo, Vrbo, Expedia i Booking.com, pojavljuju ispod „preklopa“. Uglavnom se ne vide na prvoj stranici ili zaslonu. Ovo je posebno izraženo na mobilnim uređajima gdje bi korisnik trebao nastaviti pomicati i pomicati da vidi neplaćeni rezultat.

Nicola Simionato, direktor poslovnog razvoja tvrtke Travel u Googleu, predstavio je novu Googleovu inicijativu za iznajmljivanje godišnjih odmora na Svjetskom samitu o iznajmljivanju smještaja za odmor na jezeru Como, Italija.

Andrew McConnell, izvršni direktor kompanije Rented za upravljanje iznajmljivanjem smještaja za odmor, tweetao je o prezentaciji. Rekao je da prisutnost na Googleovoj novoj tražilici za iznajmljivanje smještaja za odmor povećava promet deset puta, navodi Simionato.

[responsive]Google podiže najam smještaja za odmor sa hotelskim tretiranjem na pretraživanju [/responsive]

Kada korisnici kliknu na popis Sonder iz Vrba na četverodjelnom zaslonu Chicaga, navigiraju se do Google Trips. Tamo mogu pregledati fotografije, odabrati datume i broj gostiju. Mogu pročitati recenzije, pregledati cijenu i odabrati Rezerviraj za navigaciju do Vrba da bi dovršili rezervaciju.

ZAKLJUČNO..

Za sada, početna stranica Google Trips sadrži gumbe za hotele, letove, istraživanja i pakete. Korisnici će vidjeti iznajmljivanje smještaja za odmor samo ako kreću od Google Tripsa.  Za razliku od započinjanja svog iskustva s Google Search – kad kliknu na karticu hotela.

Iako korisnici iz Sjedinjenih Država, primjerice, mogu vidjeti Googleov novi tretman smještaja i apartmana za odmor, nejasno je koliko je tržišta u smislu prodajnih mjesta na kojima je Google pokrenuo ovu mogućnost. Vjeruje se da je to otprilike osam do 10 tržišta.

Google Elevates Vacation Rentals With Hotel-Like Treatment in Search

Google uzdiže privatni smještaj u pretragama by