Booking Holdings i Expedia u utrci za pružanjem povezanih putovanja


[responsive][/responsive]

Već smo obradili temu pokretanja letova Booking.com-a kroz raznorazna partnerstva diljem Europe. Međutim, sada se još jedan rival pridružio natjecanju. EXPEDIA! Booking Holdings i Expedia u utrci za pružanjem povezanih putovanja je zaista novost. Natjecanje putem internetskih putničkih agencija s visokim udjelom koristilo se samo za objavljivanje desetaka tisuća hotela, kuća i apartmana. Njih je svaka kompanija dodala u svoje redove tijekom prethodnog tromjesečja, a te su prekretnice još uvijek vrlo važne.

No, u posljednje vrijeme pojavilo se novo, pomalo ezoterično žarište – povezano putovanje. Unesite Booking Holdinga i Expediu u ovaj sukob.

Rukovoditelji turističke industrije spominjali su koncept raznim imenima. Poput povezano putovanje, savršeno putovanje, čak i putovanja bez trenja, a ideja je diskutirana godinama.

Prije pet godina, tadašnji izvršni direktor Concurvea – Steve Singh sanjao je o savršenom putovanju. A aplikacija će ponuditi preporuke smještaja kad se let odgodi. Također i proces prijave u hotelu mogao bi započeti pri izlasku iz aviona i dalje niz zrakoplov. Na telefonu se pojavljuje i opcija iznajmljivanja automobila. Tvrtka je čak imala i Perfect Trip Fund koji je njegovao start-upove za pomoć u misiji.

No, s napretkom u mobilnoj, umjetnoj inteligenciji i posljedičnim namjerama ka personaliziranim uslugama za putnike, povezano putovanje privlači stvarna ulaganja i dobiva na značaju. Kao što je Lorraine Sileo, Phocuswright-ova starija potpredsjednica za istraživanje, izjavila u srijedu na konferenciji tvrtke u Hollywood Beachu na Floridi:

“Povezano putovanje je ono čemu težimo.”

[responsive]Booking Holdings i Expedia u utrci za pružanjem povezanih putovanja[/responsive]

Međutim, u ovim ranim trenucima trenda još je nejasno u kojoj će se mjeri glasine pretvoriti u opipljive beneficije.

Glenn Fogel, izvršni direktor Booking Holdings-a, ne treba pozivnicu za objašnjenje teme koju promovira već nekoliko godina. Na konferenciji je Fogel rekao da ima smisla da Expedia sada govori o povezanom putovanju, kao i Airbnb, TripAdvisor, Trip.com i drugi.

Fogel je, međutim, rekao da njegova tvrtka ima prednost u tome što ima “više kapitala” koji će se posvetiti povezanom putovanju od ostalih u putovanjima. Kao i  više potražnje, podataka i pretpostavlja da će na njemu raditi više tehnologa.

“Osjećam se dobro tamo gdje stojimo s obzirom na svoj napredak i radujem se daljnjem napretku u razvoju.”, Rekao je Fogel.

[responsive][/responsive][responsive][/responsive]

Kao javno poduzeće, jedna od rijetkih konkretnih mjera napretka tvrtke prema povezanoj vožnji na koju je Fogel spreman ukazati je rast u najmu automobila koji se u trećem tromjesečju popeo na 8,5 posto (21 milijun). To je najveći skok u dvije godine. Fogel to pripisuje eksperimentima tvrtke u ponudi odgovarajućeg kupca, kao što je kombi ili „osoba koja se kreće“ za rezervaciju hotela u grupi.

Fogel je rekao da će se mobilne aplikacije nalaziti u središtu povezanog putovanja, a umjetna inteligencija pomoći će utvrditi nudi li tvrtka besplatni ili znatno smanjeni prijevoz do zračne luke za, primjerice, visoko-potrošnog ili vjernog kupca. Tvrtka je postigla dogovor nudeći premium sjedišta u teško rezerviranim restoranima u partnerstvu između svoje jedinice OpenTable i CapitalOne.

Ulazne trake na kojima su popularne atrakcije Booking.com, već su stvarnost, a pristup internetu u predvorju zračne luke za klijente Booking Holdings je još jedna mogućnost.

Sviđa mu se prednost Booking Holdings-a u odnosu na Expediu kada se kreće prema povezanom putovanju, na primjer, navodeći mnogo veće i globalnije poslove smještaja.

“Najveća prednost u bilo čemu u tehnologiji je razmjera”, rekao je Fogel.

Pitanje na investicijskoj konferenciji u utorak je bilo: Ima li Expedia Group prednost zapravo zato što je Expedia dugo bila putnička kompanija za pune usluge, Fogel je rekao da je Expedia uglavnom bila fokusirana unakrsnu prodaju, a čini se da nije daleko kad je riječ o povezanom putovanju.

EXPEDIA SE PRIDRUŽILA UTRCI

No, i Expedia također u posljednje vrijeme reklamira povezivanje putovanja.

Odgovarajući na pitanje analitičara o holističkim putovanjima tijekom trećeg tromjesečja kompanije na poziv 6. studenog. Izvršni direktor Expedia grupe Mark Okerstrom rekao je. “Dakle, tim ima gomilu planova da izgradi više u smislu povezanog putovanja izvan onoga što je naša tradicionalna temeljna konkurentska prednost. Ona je u stanju spojiti stvari zajedno, imati svoj itinerar na jednom mjestu i to na način koji u konačnici može donijeti velike uštede za naše kupce. ”

Expedia.com, na primjer, namjerava korisnicima putem aplikacije omogućiti da uvoze rezervaciju leta napravljenu na United.com i stave je u plan kada uključuje rezervaciju hotela Expedia. Ako let Uniteda kasni, Expedia će u ime svog kupca obavijestiti hotel.

[responsive][/responsive]

U drugoj manifestaciji povezanog putovanja, u odabranim hotelima Expedia već omogućuje pojedinim članovima programa vjernosti da odaberu povlasticu, poput posude s voćem, da ih čekaju u hotelu, na primjer, kasno u noć.

Expedia bi također mogao tvrditi da će reorganizacija cijele tvrtke ubrzati realizaciju povezanih putovanja.

Na primjer, tehnolozi iz jedinice za dijeljenje kućica Vrbo tvrtke Expedia Group planiraju dijeliti i pomoći u razvoju alata za ture i aktivnosti tvrtke Expedia Local Expert. Sve to u svrhu poboljšanja iskustva gostiju.

I u Booking Holdings i u Expedia Group, robne marke svake kompanije pokušavaju pobliže surađivati.

Sve je dizajnirano tako da izvuče izmučene putnike iz problema i pokrene mirnije putovanje.

https://skift.com/2019/11/20/booking-holdings-and-expedia-in-arms-race-to-deliver-the-connected-trip/  

Booking Holdings i Expedia u utrci za pružanjem povezanih putovanja by