GOOGLE BOOKING LINKSGoogle je sa svojim inovacijama uvijek pomagao tvrtkama da uspiju. A kada je riječ o hotelskoj industriji, scenarij nije iznimka.

Google pretraga hotela od samog je početka bila iznimno korisna za hotele. Kao dodatak, Google je ove godine najavio da uvodi besplatne linkove za rezervaciju (FBL = free booking links).

Duže vremena već govorimo kako Google ulazi na tržište OTA kanala, a o čemu smo pisali na nizu mjesta (1,2, 3 ,4)

No ovaj potez zaista mijenja igru ​​u hotelskoj industriji i već donosi veliku promjenu u krajoliku online distribucije.

Međutim, unatoč svim prednostima Googleovih besplatnih linkova za rezervacije, čini se da još uvijek postoji ogroman broj hotela koji se ne spajaju na iste.

Kada sam saznala za ovaj scenarij, prva pomisao koja mi je pala na pamet bila je da moram o tome pisati. Budući da je konkurentska prednost koju Google FBL predstavlja sjajna, hoteli to moraju maksimalno iskoristiti. O tome smo već pisali ovdje )

 

Kako je ova tema vrlo korisna, ovdje ćemo opet pojasniti detalje,  pa nastavite čitati dok pokrijem sve aspekte.

Tablica sadržaja

  1. Što su Googleovi linkovi za besplatne rezervacije (FBL)?
  • Scenarij prije Google FBL
  • Razlog zašto su se pojavili besplatni linkovi za rezerviranje hotela
  1. Zašto se hoteli još uvijek ne prebacuju na Google FBL?
  • Stižemo Vam u pomoć
  1. Što su Googleovi besplatni linkovi za rezervacije (FBL)?

Besplatni linkovi za rezervaciju hotela novi su Googleov program koji omogućuje hotelima da prikažu svoje izravne cijene rezervacija i dostupnost na Google (meta) pretraživanju hotela. Nadalje, to omogućuje putnicima da uspoređuju cijene soba u objektu na različitim platformama.

Što znači, ova nova značajka ili program od Googlea ima potencijal pomoći hotelima u povećanju izravnih rezervacija, zaobilazeći skupe provizije koje naplaćuju OTA-ovi.

Scenarij prije Google FBL

Siguran sam da bi se mnogi od vas mogli pitati, “nije li uvijek bilo isto?” I ove misli su opravdane. Jer MNOGI hoteli još uvijek nisu svjesni što je Google FBL i kako funkcionira.

Dakle, ako nastavim odgovarati na ta pitanja, onda NIJE BILO.

U prošlosti su pružatelji smještaja morali platiti određeni iznos za pokretanje “Google oglasa za hotel” ako su željeli biti prikazani za izravne rezervacije na Googleu. Ali ovo se značajno promijenilo.

Hoteli sada ne moraju plaćati da bi bili istaknuti u odjeljku za usporedbu cijena.

“Vidjeli smo da korisnici smatraju da su linkovi za rezervaciju hotela vrlo korisni, a partneri ih smatraju vrijednim izvorom potencijalnih kupaca”, stoji u službenoj Googleovoj objavi.

“Sada poboljšavamo ovo iskustvo tako što smo omogućili besplatno pojavljivanje hotela i turističkih tvrtki diljem svijeta na poveznicama za hotelske rezervacije, počevši od ovog tjedna na google.com/travel. Uz potpuni pristup širem rasponu hotelskih cijena, korisnici će imati sveobuhvatniji skup opcija dok istražuju svoje putovanje i na kraju odlučuju gdje rezervirati.”

Pretraživački div također je spomenuo da je jedna od glavnih prednosti Google-ovih besplatnih linkova za rezervacije to što će proširiti doseg postojećih oglasnih kampanja za hotele. Štoviše, novi skup alata također će biti uveden za hotele kako bi izravno pružili svoje cijene i dostupnost, eliminirajući tehničke složenosti.

Razlog zbog koje su se pojavili besplatni linkovi za rezerviranje hotela

Prije svega, Google brine o korisničkom iskustvu.

Ovo se ne može poreći. I to je isti razlog zašto je GOOGLE GOOGLE.

Pretraživački div već je izjavio da će cijeli niz besplatnih linkova za rezervaciju hotela pomoći putnicima da lakše pronađu najbolju cijenu i hotel, a također pomažu hotelijerima da povećaju broj izravnih rezervacija.

Međutim, ako razmišljate iz poslovne perspektive, to je mnogo više od navedenog.

Google je ni manje ni više nego “kum” hotelskim tvrtkama diljem svijeta. Međutim, svih ovih godina radio je kao oglasna agencija, generirao je klikove i privlačio promet. Ali sada se aktivno želi proširiti u industriji putovanja i ugostiteljstva.

Ali opet, online putničke agencije (OTA) ovdje imaju jaku kontrolu. A ako Google želi doći do vrha, morat će ponuditi nešto što nikada prije nije učinjeno; a besplatni linkovi za rezervacije čine upravo to.

Google ne samo da pomaže hotelima (svake veličine) da steknu konkurentsku prednost u odnosu na velike ‘morske pse’, već i obilježava svoj teritorij u domeni ugostiteljstva.

Apsolutno nema sumnje da su prednosti Google-ovih besplatnih linkova za rezervaciju ogromne. Uz to, Google će uskoro postati platforma za rezervaciju hotela i drugih usluga povezanih s putovanjima. Uostalom, kada je u pitanju invazija vertikala, Google to može učiniti bolje od bilo koga.

2. Zašto se hoteli još uvijek ne prebacuju na Google FBL?

Sada, da objasnimo ono što je očito – zašto se toliko hotela još uvijek suzdržava da se dočepaju Google FBL-a?

Već duže vrijeme pišemo o svim događanjima u hotelijerstvu. Uvidjela sam da je činjenica da se hoteli ne pojavljuju na besplatnim linkovima za rezervacije.

Glavni razlog za to je taj što su OTA-i već dugo na čelu, a čak su i hoteli u njih dovoljno ulagali. Hoteli koji se ne klade na Google FBL i dalje misle da su OTA dominantni kanali za rezervacije.

Drugi razlog je veliki broj hotela koji nemaju detaljno znanje o linkovima za besplatne rezervacije. Unatoč tome što su dio meta pretraživanja hotela, smještajni objekti nisu baš sigurni kako će im ova nova značajka pomoći da se istaknu.

Štoviše, kada kažem znanje o linkovima za besplatne rezervacije, također mislim da hoteli nisu sigurni kako se pridružiti. A kada ne dobiju ispravne upute, skloni su to previdjeti i ukinuti.

Ovo uopće ne bi trebao biti slučaj.

Hoteli koji zaziru od Googleovih besplatnih linkova za rezervaciju hotela moraju odvojiti vrijeme da razumiju cijeli koncept.

Google stvara prepuno polje, prisiljavajući OTA-e da podignu svoju razinu ako se žele natjecati s pretraživačkim divom. Predviđeno je da će uskoro Google sa svojim veličanstvenim valom inovacija većinu OTA-a učiniti nevažnim u industriji putovanja.

Dakle, definitivno je vrijeme da hoteli preispitaju svoje odluke.

Stižemo Vam u pomoć

Ako ne znate kako započeti s besplatnim linkovima za rezervacije na Googleu, ne brinite se. Tu smo za Vas!

Objekti se mogu prijaviti za besplatni program linkova za rezervacije hotela samo putem Googleovih ovlaštenih partnera za integraciju. A tu dolazimo mi.

Kao pružatelji usluga programskih riješenja za hotele i iznajmljivače, možete se uključiti preko nas na Google FBL platformu, otključavajući bezbroj prilika za rezervacije objekata bez provizije!

Budući da je samo ovlašteni Googleovi partner za integraciju linkova mogu ovo ponuditi, preko našeg sustava cijene kao i dostpunost vašeg smještaja se šalju na vrh Google popisa meta pretraživanja. Dakle  uz naš booking engine, možete ostvariti izravne rezervacija od Googlea, bez ikakvih problema.

Zaključak

Hotelska industrija kao i ponuda privatnog smještaja  iznimno je konkurentna i kako bi ostali među prvima, pružatelji smještaja moraju iskoristiti sve nove relevantne mogućnosti.

Google linkovi za besplatne rezervacije jedna su takva platforma koja osnažuje svojstva kada je u pitanju stjecanje izravnih rezervacija.

Hoteli i iznajmljivači su platili i još uvijek plaćaju velike provizije OTA-ima. Nije da OTA ne isporučuju, ali postoje trenuci kada to uzima danak na rezultat hotela.
Svakako i dalje je vrlo korisno i neophodno imati što više OTA kanala u prodaji, a detalje svakako možete naći na ovim člancima

U slučaju da ste dio Google FBL-a, možete zaobići taj aspekt provizije, što zauzvrat poboljšava Vaš ukupni prihod.

Dakle, ako ste do sada zazirali, morate promijeniti taj način razmišljanja i iskoristiti ovu fantastičnu priliku.

I, naravno, tu smo za Vas, spremni podržati Vas pri svakom koraku.

Prijevod by: S.O.S. English

 

Kako Vam možemo pomoći da ostvarite besplatne rezervacije preko Google-a? by