Hotelski software:
Zašto su softverska rješenja važna za hotele?

Ukoliko čitate ovaj članak, vjerojatno znate što je hotelski software. Međutim, potrebno je osvježiti znanje i ponoviti gradivo s obzirom na dodatne pogodnosti koje su se razvile sukladno razvitku tehnologije.

Dakle, hotelski software pomaže hotelima da pojednostave svoje procese, rezultirajući povećanim prihodima, smanjenjem troškova i poboljšanim iskustvom gostiju. Ali koja hotelska softverska rješenja trebaju hotelu? U ovom ćete članku naučiti o najkorisnijim sistemima softvera za upravljanje hotelima koji će vam olakšati svakodnevno poslovanje.

Što je hotelski softver?

Hotelski software omogućuje vlasnicima hotela ili menadžerima da pojednostave svoje administrativne zadatke, istovremeno smanjujući troškove i povećavajući rezervacije. Softverski sustav nije samo važan za svakodnevno poslovanje hotela, već također igra vitalnu ulogu u cjelokupnom iskustvu gostiju.

Koje su glavne prednosti hotelskog softvera?

S napretkom tehnologije, mjenja se i hotelski software. Ako je trenutni hotelski software koji koristite za vaš hotel zastario, možda će to usporiti vaše poslovanje i spriječiti vas da steknete produktivnost. Odabirom pravog hotelskog softvera možete imati koristi od sljedećih značajki:

 • Smanjiti troškove automatizacijom zadataka
 • Povećati prihod automatizacijom marketinga i upravljanja prihodima
 • Povećati efikasnost osoblja
 • Poboljšati produktivnost
 • Pojednostaviti račune
 • Zamijeniti procese papirologije
 • Učinkovitije komunicirati s kupcima
 • Obavezno ažurirati nadzornu ploču u svakom trenutku
 • Nadoplata za kasne dolaske ili prijave / odjave
 • Prilagoditi predloške e-pošte za prijavu / odjavu
 • Prilagoditi rezervacije i planove cijena

Rješenja o hotelskom softveru koje svaki hotel treba razmotriti

Automatizacija svakodnevnih zadataka važan je dio postizanja zadovoljstva gostiju jer pomaže menadžeru hotela da pruži kvalitetnu i pouzdanu uslugu svaki put. Ispod možete pronaći najnovija softverska rješenja za upravljanje hotelima koja bi svaki vlasnik hotela trebao koristiti.

1. Sustav upravljanja imovinom (Property management system – PMS)

PMS je sustav koji olakšava upravljanje rezervacijama i administrativne zadatke hotela. Sustav upravljanja imovinom(Property Management System – PMS) ne automatizira samo operacije u različitim odjelima hotela. Sada se razvila u platformu koja pomaže hotelima da steknu veću vidljivost i omogući im da dopru do publike kako bi povećali rezervacije. Ovaj softver omogućuje vlasnicima hotela da obrađuju online naplatu i upravljaju zalihama soba radi točne raspodjele. Ova posljednja značajka sprječava prekomjerne rezervacije ili čak duplicirane rezervacije. Također je moguće koristiti PMS sustav za slanje e-poruka s potvrdom nakon što izvrše rezervaciju. Ova je funkcija dio modula recepcije – tzv.recepcijski sustav, a neki sustavi čak omogućuju kupcu da rezervira sobu kao i aktivnosti koje nudi hotel.


Zašto MegaBooker nudi najbolje softversko rješenje za vaš smještajni objekt?

MegaBooker softver omogućava:

1.) DISTRIBUCIJU NA SVE KANALE PRODAJE

Kroz jedno sučelje oglašavate i distribuirate smještajne jedinice. Iz njega jednim klikom postavite ga na 100+ različitih OTA i GDS portala uključujući Booking.com, Expediu, TripAdvisor, Hotels.com, Airbnb, itd. Vaš smještaj donosimo pred 400 milijuna turista širom svijeta.

2.) AŽURIRANJE PODATAKA U STVARNOM VREMENU

Promijenite cijene, dostupnost i izglede željene smještajne jedinice u bilo kojem trenutku na svim portalima kroz jedno sučelje. Naš program za vođenje apartmana održava planove za cjenike soba, apartmana, vila, hotela, turističkih agencija tako da ne dolazi do pogrešaka.

3.) SMANJENJE TROŠKOVA I POVEĆANJE ZARADE i POVEĆANJE ZARADE

Zaboravite na višestruki unos podataka, mukotrpno postavljanje smještaja na raznim portalima i gubitak vremena. Postavite više smještajnih jedinica online automatski na svim portalima (Booking.com, Airbnb, Tripadvisor, Expedia…) maksimizirajući mogućnost zarade uz ogromnu uštedu vremena.

4.) MOGUĆNOST NAPLATE ONLINE I PUTEM KREDITNIH KARTICA

Zahvaljujući našem partnerstvu s MangoPay i Paypal sustavom naplate, možete prihvatiti naplate za ostvarene rezervacije direktno u naš Megabooker rezervacijski sistem. Ovo je posebno bitno za portale koji ne isplaćuju i ne vrše naplatu osim putem kreditnih kartica.

5.) POTPUNU AUTOMATIZACIJU IZNAJMLJIVANJA

Rezervacijski sistem koji principom automatizma izvršava zadane akcije slanja mailova, obavijesti gostima, promjene cijena i dostupnosti smještaja. Otvorite ili zatvorite dostupnost smještaja na svim portalima iz jednog mjesta i izbjegnite mogućnost overbookinga.

6.) BESPRIJEKORNU INTEGRACIJU S E-VISITOR PRIJAVOM GOSTIJU

Bilo da ste iznajmljivač privatnog smještaja, hotel ili agencija, Megabooker Vam omogućava eVisitor login unutar samog sustava. Brzo, efikasno i bez gubljenja vremena prijavite goste. Preko našeg sustava bez poteškoća možete prijavljivati i odjavljivati goste na eVisitoru.

[responsive]

[/responsive]Sustav je namijenjen iznajmljivačima i hotelima koji žele više rezervacija, veću kontrolu i više slobodnog vremena. MegaBooker korisnici preuzimaju 100% kontrole u svoje ruke – oglašavaju se na 100+ online booking portala, a sve rezervacije vode kroz samo jedan kalendar koji se automatski sinkronizira. Trošak godišnjeg korištenja MegaBooker tehnologije možete isplatiti već samo jednom rezervacijom tijekom godine.


2.) Sustav upravljanja prihodima (Revenue Management System – RMS)

Sustav upravljanja prihodima (Revenue Management System – RMS) pomaže hotelima da stvore cijene za svoje sobe na temelju algoritama. Svrha RMS softvera je poboljšati strategije cijena kako bi se prodalo više soba po optimalnim cijenama. Budući da je hotelska industrija vrlo dinamična, presudno je koristiti sustav upravljanja prihodima. Neke od glavnih prednosti ovog hotelskog softvera uključuju strateške cijene i veći prihod, ali postoje i mnoge druge prednosti koje hoteli mogu iskoristiti. Prvo, RMS smanjuje troškove jer uzima u obzir cijene soba za vrijeme niske i visoke sezone. Zbog toga upravitelj hotela može unaprijed isplanirati i smanjiti cijene izbjegavajući nepotrebne troškove.

3). Upravitelj kanala za distribuciju

Upravitelji kanala vrlo su vrijedni za hotele svih veličina. Uloga upravitelja distribucijskog kanala je povezati hotelski inventar s više mrežnih putnih kanala ili agencija. To će vam omogućiti da upravljate cijenama i dostupnošću hotela na svim marketinškim kanalima koje koristite na mreži. Upravitelj kanala pomaže u izbjegavanju prekomjernog knjiženja i sprečava ostale skupe pogreške jer ima mogućnost prijavljivanja izvora rezervacije. Vlasnik hotela tada može odrediti koji su internetski kanali ili portali najprikladniji za njihovu tržišnu nišu. Uz tako sofisticirane taktike i sustave, zainteresirani putnici mogu brzo pronaći smještaj koji im je potreban.

4.) Reputacijski sustav

Softver za upravljanje reputacijom i recenzijama dizajniran je tako da prati povratne informacije o korisnicima i uslugama na mreži. To je sustav koji pomaže u širenju korisnikovih pozitivnih mišljenja putem relevantnih mrežnih platformi. Izgradnja reputacije pozitivnim kritikama može biti dobra stvar za vlasnike hotela jer će na taj način moći povećati prodaju. Hoteli ovaj softver koriste za promociju svog poslovanja i uzimanje u obzir negativnih recenzija kupaca. Također je koristan alat koji pomaže vlasnicima hotela da prate postove na društvenim mrežama koji se odnose na njihove usluge. Jednostavnije rečeno, ovaj softver omogućava vam da pratite što vaši gosti govore o vašem hotelu slanjem obavijesti. Nakon toga možete odgovoriti na ove preglede i pravodobno ispraviti problem.

5.) Aplikacija za mobilnu prijavu

[responsive]Hotelski software: Zašto su softverska rješenja važna za hotele?[/responsive][responsive]Hotelski software: Zašto su softverska rješenja važna za hotele?[/responsive]

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlasnici hotela skreću pozornost na mobilne aplikacije jer pružaju trenutni pristup mnogim opcijama samoposluživanja. Za vlasnike hotela, aplikacija za mobilnu prijavu smanjuje potrebu pružanja recepcijske usluge  kako bi se osoblje moglo usredotočiti na druge zadatke. Neke od prednosti upotrebe mobilne aplikacije za prijavu uključuju uštedu vremena u prijavi, komunikaciju s gostima prije dolaska, (putem aplikacije), povećanje prihoda omogućavajući gostima da nadograde svoje sobe, rezerviraju večeru ili izlete.

6.) Online rezervacijski sustav

Cilj svakog hotela je prodati više soba i povećati profit. Ali bez mrežnog mehanizma za rezervaciju, morat ćete se uglavnom oslanjati na telefonske pozive za rezervaciju. Sustav online rezervacija je važan i učinkovit alat koji će značajno povećati rezervacije jer korisnicima omogućuje sigurne rezervacije na vlastitoj web stranici hotela. Ako je vaš hotel naveden na web stranici društvenih medija, motor putem interneta također se može koristiti za izravno rezerviranje. Ovaj alat dostupan je 24 sata dnevno i pruža posjetiteljima fleksibilnost u rezerviranju soba kad god žele.

7.) Izrada web stranica

Svaki hotel mora imati web stranicu kako bi stekao maksimalnu vidljivost. Alat za izradu web stranica pomaže hotelima da naprave web stranice za svoje poslovanje.
Postoje dvije vrste izrade web stranice: online i offline.

Izvanmrežne (offline) izrade web stranica omogućuju vam preuzimanje i instaliranje alata na vaše računalo. Nakon toga možete izgraditi svoju web stranicu i sve spremljene datoteke prenijeti na vaš web host. Izrade mrežnih web stranica jednako su jednostavni za upotrebu kao i oni izvan mreže, omogućujući početnicima ili iskusnim vlasnicima hotela da u nekoliko minuta izrade web mjesto koristeći elemente povlačenja i ispuštanja. Ne treba vam nikakvo iskustvo ili znanje kodiranja da biste mogli stvoriti svoju web stranicu zahvaljujući praktičnom i jednostavnom softveru za izradu web stranica. Mnogi graditelji web stranica imaju poseban predložak za hotele koji pomaže vlasnicima hotela da izrade hotelsku web stranicu u bilo kojem trenutku.

Budući da se različite tehnologije u ugostiteljstvu neprestano razvijaju, postaje gotovo obavezno odabrati pravi hotelski software za poboljšanje usluge i olakšavanje procesa. Sa toliko prednosti koje nudi dobro odabrani softver, svaki vlasnik hotela ili menadžer trebao bi nastojati koristiti takve sustave za svoje poslovanje..

MegaBooker predstavlja “Moć Jednog” cjelovitog informacijskog sustava za pametno vođenje vašeg smještaja u jedinstvenom paketu koji uključuje:

[responsive]Hotelski software: Zašto su softverska rješenja važna za hotele? [/responsive]

Zato smatramo da je idealno softversko rješenje za Vas – MegaBooker. Uz MegaBooker dobivate sve navedeno i više uz vrhunsku uslužnost, efikasnost, profesionalnost i kvalitetu tima koji Vas vodi od samog početka. Uz odlični edukacijski sustav i dosljednost, prati Vaš napredak, a da pritom ne ulazi u zonu vaše samostalne kontrole poslovanja.

[responsive][/responsive]

 

Hotel Software: The Most Important Software Solutions for Hotels

 

 

Hotelski software: Zašto su softverska rješenja važna za hotele? by