Megabooker unaprijedio sinkronizaciju sa portalom AirBnb!

 

 

[responsive]xml veza sa airbnb[/responsive]


O AIRBNB KANALU

Airbnb se kao posebna online usluga pojavio na tržištu još 2008. godine. U periodu od 10 godina, koncept koji su kreirali dvoje cimera prerastao je njihova očekivanja i postao vodeći svjetski portal za pretragu i oglašavanje privatnog smještaja.

Danas su na portalu Airbnb oglašeni milijuni smještajnih jedinica iz više od 190 zemalja iz cijeloga svijeta.

 

EVOLUCIJA AIRBNB-OVIH IZNAJMLJIVAČA

Airbnb je u samim početcima bio namjenjen oglašavanju i pretrazi apartmanskog smještaja pa je razumljivo da je i danas najveći broj oglašenih smještaja upravo ovakvog tipa. Alternativni oblici smještaja su također pronašli svoje mjesto na Airbnb-u, tako da danas ovdje možete pronaći skoro 3000 dvoraca, 1400 kućica na stablima i stotine različitih vrsta brodova.

U početku su smještaj na Airbnbu oglašavale osobe koje se nisu bavile turizmom radi velike zarade, već isključivo radi stvaranja dodatnog izvora prihoda.

Zbog spomenutog razloga se do nedavno kalendar uređivao (najčešće) ručno. Rezervacije su dolazile u formi upita kako bi se izbjegao overbooking i postigla maksimalna kontrola.

 

OD UPITA DO POTVRĐENE REZERVACIJE

Tržište se promijenilo pa tako i Airbnbovi korisnici. Većina iznajmljivača je prešla od rada na upit na primanje direktnih rezervacija. Naravno, mogućnost rada na upit i dalje ostaje ali kako su i gosti su evoluirali, većina njih danas ostvaruje rezervaciju ondje gdje neće morati dugo čekati na odgovor.

Internet generacije su nestrpljive i žele imati kontrolu nad informacijama sada i odmah.

RIZICI DIREKTNOG REZERVIRANJA: Sve ove promjene su znatno povećale šanse za overbookingom. Kako bi izbjegli neugodne situacije pri iznajmljivanju smještaja, različite tehnološke kompanije su počele  ubrzano razvijati nove tehnologije za iznajmljivanje smještaja.

 

ICAL SINKRONIZACIJA (TEHNOLOGIJA PROŠLOSTI)

Od samih početaka Airbnb je pružao mogućnost sinkronizacije sa iCal-om.
ICal je bio dobro rješenje jer je povezivao kalendare iznajmljivača putem linkova.

Pa ipak, brzina ovakve sinkronizacije nije zadovoljavala potrebe iznajmljivača.

U nekim slučajevima je trebalo proći i po nekoliko sati da bi se kalendari sinkronizirali. Mnogo toga se može dogoditi u samo sat vremena, zbog čega je iCal vrlo brzo postao zastarjeli način upravljanja rezervacijama i popunjenošću.

 

PRVE NESLUŽBENE ALTERNATIVE ZA ICAL

Različiti pružatelji channel manager usluge (za upravljanje popunjenošću i cijenama) su uočili mane iCal sinkronizacije. Softwerske kompanije su počele ubrzano razvijati alternativna rješenja koja bi omogućila iznajmljivačima bržu i pouzdaniju sinkronizaciju.

Prvo rješenje je ubrzo pronađeno ( poznato kao „screen-scraping technology“). Ova tehnologija je koristila „male robote“ koji su se ponašali kao stvarni korisnici Airbnb-a.  U prijevodu, roboti channel managera bi se ulogirali na Airbnb svako par minuta i provjeravali da li su informacije prikazane na Airbnb-u točne i svježe. Nažalost ni ovo prvo rješenje nije bilo dovoljno brzo, a uz spomenuto su se pojavili i drugi problemi jer je Airbnb znao i blokirati takva spajanja.

 

POSLJEDNJE SLUŽBENO AIRBNB RJEŠENJE ZA SINKRONIZACIJU: AIRBNB XML VEZA

Airbnb je kao posljednje, najbrže rješenje predstavio XML vezu. U prijevodu, channel manager sada može spojiti iznajmljivača sa kanalom uz Aibnbovu službenu, stabilnu i brzu vezu.

Nije jednostavno spojiti channel manager sa Airbnb-om. Airbnb za svaki channel manager ima poseban proces procjene, testiranja i akreditacije.

Upravo zbog ovakvog napora da se postane službeni partner Airbnb-a smo sretni što možemo objaviti da ovakvu uslugu možemo ponuditi našim klijentima.

Veoma smo uzbuđeni zbog ostvarene integracije. Airbnb prihvaća samo pouzdane i ozbiljne kompanije za svoje partnere. Isto tako svjesni smo da će za naše korisnike ovakva integracija predstaviti veliko olakšanje i uštedu vremena.

 

ŠTO SE SVE SINKRONIZIRA?
statitčki sadržaj: slike , opisi, sadržaj objekta
cijene
-minimum noćenja
-rezervacije gostiju i podaci gosta
-kalendar

BRZINA SINKRONIZACIJE
-kalendar i rezervacije: u roku par sekundi
-statički sadržaj: na zahtjev korisnika

NISTE NA AIRBNB-u? NEMA PROBLEMA!

MegaBooker može postaviti Vaše apartmane na Airbnb (umjesto vas), te  putem channel managera povezati Vaš smještaj sa svim  portalima iz jednog mjesta. Samo nam se javite!

 

OD SADA I ZA HOTELE

Airbnb je idelan prodajnii kanal za Boutiq hotele i obiteljske hotele do 30 soba.

Ako još niste oglašeni na portalu Airbnb, vrijeme je da se  registrirate. Ukoliko niste znali, Airbnb od nedavno nudi mogućnost registracije i za hotele. Možete se postaviti preko Megabookera po tipu sobe ili po svakoj sobi pojedinačno.

Možemo umjesto Vas odraditi uslugu postavljanja  i povezati vaš hotel i sa ostalim portalima poput Booking.com-a, Expedia, Agode, Ostrovoka, HRS-a, HostelWorld-a itd.

 

 

[responsive]cHANNEL MANAGER ZA IZNAJMLJIVAČE[/responsive]

 

O MEGABOOKER CHANNEL MANAGERU: Megabooker uspješno povezuje vaš smještaj sa preko 100 različitih GDS i OTA online portala i Metasearch stranica. Sinkronizacija sa kanalima traje svega par sekunda. Korisnici Megabooker channel managera ostvaruju veliku uštedu vremena kao i veći broj rezervacija u pred i post sezoni.

Sinkronizirajte i vi svoj smještaj brzo i učinkovito još danas.

 

Megabooker unaprijedio integraciju sa portalom AirBnB! by