Za one koji rade u hotelijerstvu i žele maksimizirati poslovne rezultate, strategija upravljanja prihodima može biti neprocjenjiva, a visokokvalitetni sustav upravljanja prihodima (Revenuel Management System – RMS) može pomoći u osiguravanju uspjeha. U ovom ćete članku pronaći detaljnije informacije o važnosti upravljanja prihodima u ugostiteljskim postavkama, kao i neke glavne značajke i prednosti povezane s RMS softverskim rješenjima.


Što je upravljanje prihodima?

Upravljanje prihodima ključan je koncept u ugostiteljstvu jer se hoteli moraju boriti sa fiksnim troškovima, kratkotrajnim zalihama i različitim razinama potražnje. Upravljanje prihodom obično uključuje korištenje analitičkih podataka i dostupnih podataka radi predviđanja potražnje, donošenja strateških odluka o cijenama i maksimiziranja prihoda.

Za vlasnike hotela upravljanje prihodima može se sažeti na sljedeći način: Prodaja prave sobe, pravom kupcu, u pravo vrijeme, za pravu cijenu, putem pravog kanala distribucije, uz najbolju ekonomičnost.
Konačno, upravljanje prihodima omogućuje onima koji posluju u hotelijerstvu da donose informiranije odluke, potkrijepljene dokazima i podacima, kako bi optimizirali poslovnu praksu. Uz snažnu strategiju upravljanja prihodima, vlasnici mogu donijeti više novca, osigurati pokrivanje svojih troškova i, na kraju, maksimizirati profit.

Što je sustav upravljanja prihodima (Revenue Management System – RMS)?

U osnovi, sustav upravljanja prihodima ili RMS je softversko rješenje koje vam omogućuje da učinkovitije obavljate važne zadatke vezane za upravljanje prihodom. Koristit će podatke iz vašeg hotela i sa tržišta kako bi vam pomogao u donošenju informiranih odluka.

Dobar sustav za upravljanje prihodima (Revenue Management System – RMS) koristiti će podatke i vlastite algoritme za analizu stanja na tržištu i potražnje u realnom vremenu kako bi se izračunale idealne cijene soba. Kao rezultat, većina važnih odluka o upravljanju prihodima hotela može se provesti s jedne, centralizirane nadzorne ploče.

Zašto je važan sustav upravljanja prihodom (RMS) ?

Primarni razlog zašto je sustav upravljanja prihodima važan za one u ugostiteljstvu, bez obzira na veličinu hotela, jest taj što omogućuje brzo izvršavanje složenih izračuna i omogućuje praćenje tržišnih podataka u stvarnom vremenu koji je gotovo nemoguće ručno kopirati.

Sustav za upravljanje prihodima olakšava prilagođavanje cijena kroz različite kanale distribucije, bez potrebe da se pojedinačno prijavite u svaki od tih različitih sustava. Kao rezultat, ključni pokazatelji uspješnosti, poput prihoda po dostupnoj sobi (Revenue Per Available Room – RevPAR), mogu se poboljšati, povećavajući gornju i donju liniju hotela.

Upotreba RMS-a važna je u manjim hotelima jer manje soba znači da je važnije maksimizirati prihod koji svaka soba generira. Međutim, to je možda još važnije u većim hotelima, jer sam obim ručnog upravljanja prihodima postaje problematičan, što rezultira lošijim odlukama i većem broju pogrešaka.

[responsive]Revenue Management System (RMS) ili Sustav upravljanja prihodima: Koje su prednosti?[/responsive]


Koje su najvažnije funkcije RMS-a?

U većini slučajeva Sustavi za upravljanje prihodima (Revenue Management System – RMS) su sveobuhvatni softverski paketi s čitavim nizom značajki i funkcija koje se mogu koristiti.

Uz spomenuto, najvažnije su sljedeće značajke:

1. Ocijenite preporuke

Možda je najvažnija značajka za većinu sustava upravljanja prihodima sposobnost brzog i preciznog izračuna idealnih cijena soba, korištenjem sofisticiranih algoritama, prošlih podataka o performansama, trenutnih podataka o tržištu i drugih informacija. Cijene soba tada se mogu lako podesiti s glavne nadzorne ploče, preko kanala distribucije.

2. Podaci o natjecatelju

Većina RMS softvera uključuje značajku integrirane konkurentske cijene, što vam omogućava lako provjeravanje cijene soba za druge hotele u tom području ili za druge hotele slične veličine. Ova je značajka dragocjena jer, kad se naoružate znanjem o cijenama konkurenata, kasnije možete usvojiti strateški pristup vlastitim cijenama.

3. Ključni podaci o učinku

Uz to, sustav upravljanja prihodima pohranit će i pružiti ključne podatke o učinku, uključujući stope zauzeća, prihod po raspoloživoj sobi (Revenue per Available Room – RevPAR) i prosječne dnevne stope (Average Daily Rate – ADR). Korisnici će u većini slučajeva moći vidjeti podatke o performansama iz prethodnog mjeseca, iz istog razdoblja prošle godine i razne druge mogućnosti.

4. Procjena prihoda

Konačno, osim prikazivanja prošlih podataka i pomaganja u postavljanju tarifa za sobu, sustav za upravljanje prihodima će vam također pružiti procjene i prihoda i dobiti koji će vjerojatno ostvariti vašom trenutnom strategijom cijena i omogućiti vam da lako vidite procjene za alternativne strategije cijena također.

Upravljanje prihodima je praksa prodaje prave sobe, pravom kupcu, u pravo vrijeme, za pravu cijenu, putem pravog kanala distribucije i sustav upravljanja prihodima može pomoći u svakom od ovih aspekata. RMS softverska rješenja mogu vam pomoći izračunati idealne cijene soba, omogućuju brzo prilagođavanje stopa, pružaju projekcije budućih prihoda i profita te nude informacije o konkurentima, omogućavajući strateški pristup.

 

 

MegaBooker nudi kompletno softwaresko riješenja za upravaljenje Vašim hotelom, kako za operatavino vođenja tako i bolju prodaju i distribuciju. Između ostalog imamo integiratno revanu management alat, a više o njemu možete pogledati na

[responsive][/responsive]

 

 

Revenue Management System (RMS): What Are the Advantages?

 

Revenue Management System (RMS) ili Sustav upravljanja prihodima: Koje su prednosti? by