Ugostiteljska industrija brzo se razvija, što otežava hotelskim tvrtkama da budu u toku s najnovijim događanjima.

Hoteli koji uspiju pomno pratiti trendove i događanja, uvijek nadigraju svoje konkurente i postižu uspjeh. Ali praćenje svakog aspekta industrije ne čini se mogućim.

Ali opet, ne morate znati za sve. Čak bi vam i određeni broj statistika ugostiteljske industrije mogao pomoći da postanete uspješniji u hotelijerstvu. U ovom blogu naveli smo neke od istaknutih uvida iz različitih aspekata industrije putovanja i ugostiteljstva.

Vjerujem da bi ove globalne statistike ugostiteljske industrije svakako trebale biti na vašem radaru ako želite podići svoj hotel na višu razinu.

Važna statistika ugostiteljstva koju hotelijeri moraju imati na umu

Ključ uspjeha u hotelskoj industriji je neprestano pronalaženje različitih i novih načina za pružanje iznimnih iskustava gostima . A za to morate razumjeti što se događa u cijelom ugostiteljskom krajoliku.

Kako bismo vam olakšali, evo nekoliko osnovnih statistika koje biste vi, kao hotelijer, trebali držati na svom radaru.

Što brojke govore o trenutnom stanju industrije?

 1. Svjetska hotelska industrija procijenjena je na 628,4 milijarde američkih dolara u 2021. ( TMR )
 2. Veličina tržišta globalne industrije hotela i odmarališta, koja je iznosila 1,52 bilion dolara u 2019., pala je ispod jednog bilijuna u 2020. i 2021. zbog izbijanja koronavirusa. ( Statista )
 3.  Predviđalo se da će 2022. godine globalno tržište hotelijerstva i odmarališta dosegnuti 1,06 bilion dolara. ( Statista )
 4. Očekuje se da će se potražnja za hotelskim noćenjima i prihodi od soba u 2022. gotovo vratiti na razine iz 2019. Očekuje se da će prihod od najma smještaja dosegnuti 168 milijardi dolara, a predviđena je popunjenost od 63,4%. ( AHLA )
 5. Godine 2022. globalni prihod od putovanja i turizma dosegnut će preko 600 milijardi dolara. ( Statista )
 6. U 2021. u svijetu je otvoreno 2.246 hotela, s predviđanjem povećanja od 2.805 otvaranja hotela u 2022. ( Statista )

Kako će ugostiteljstvo izgledati 2023. i kasnije?

 1. Procjenjuje se da će do kraja 2031. godine globalno tržište hotelske i odmarališne industrije rasti po CAGR-u od 8,1% i dosegnuti 1,27 bilion USD. ( Statista )
 2. Do 2023. globalni prihod od putovanja i turizma vratit će se na iznos od preko 730 milijardi prije pandemije, a hoteli će biti segment koji će najviše pridonijeti ovom povećanju. ( Statista )
 3. Predviđa se da će globalna industrija hotelskog i turističkog smještaja imati CAGR od 7% do 2025., što će rezultirati tržišnom vrijednošću od 1,05 biliona dolara. ( Zippia )
 4. Potražnja za sobama vjerojatno će dosegnuti najvišu razinu svih vremena 2023. i nastaviti rasti 2024. ( Costar )
 5. Online prodaja u segmentu hotela donosit će 80% ukupnog prihoda do 2026. ( Statista )

Vrste putovanja na koje se ljudi trenutno najviše troše

 1. 71% globalnih putnika želi putovati održivije u usporedbi s podacima iz 2021. ( Booking.com )
 2. 38% svjetskih putnika traži informacije o naporima u pogledu održivosti objekta prije nego što rezervira. ( Booking.com )
 3. 78% ispitanika smatra da još treba učiniti više kako bi se svima lakše pronašle održivije mogućnosti boravka. ( Booking.com )
 4. Unatoč globalnoj ekonomskoj i političkoj neizvjesnosti, 72% ispitanika smatra da se putovanje još uvijek isplati. ( Hospitalitynet )
 5. 43% putnika vjerojatno će koristiti virtualnu stvarnost za svoje odabire putovanja. ( Hospitalitynet )
 6. Za 46% vjerojatnije je da će otputovati negdje gdje inače ne bi putovali da su to prvo mogli doživjeti virtualno. ( Hospitalitynet )
 7. Godine 2023. 42% putnika želi otići na odmor koji je usredotočen na njihovo mentalno i fizičko zdravlje. ( Hospitalitynet )

Ključna uloga tehnologije u ugostiteljstvu

 1. Oko 70% milenijalaca radije rezervira hotele koji nude tehnologije poput beskontaktne prijave i plaćanja. ( Eastern Peak )
 2. 80% hotelskih gostiju radije bi preuzelo i koristilo hotelsku aplikaciju za prijavu, odjavu i provjeru informacija o hotelu. ( Hotel Management )
 3. 47% hotelskih gostiju radije bi naručilo poslugu u sobu ako hotel ima mogućnost naručivanja putem aplikacije. ( Hotel Management )
 4. S tehnologijom je oko 93% hotelijera svjedočilo najvećim dobicima u pogledu učinkovitosti. ( Hotel Operations)
 5. Oko 89% ispitanika na terenu vjerojatno će prijaviti da su njihovi timovi imali koristi od tehnologije. ( Hotel Operations )
 6. Više od 50% hotelijera smatra da tehnološke tvrtke ne razumiju njihove potrebe. ( Hotel Operations )

Kako statistika koristi hotelskom poslovanju?

Industrija putovanja i ugostiteljstva uvelike ovisi o brojkama i trendovima. Praćenje statistike pomaže hotelskim tvrtkama da razumiju svoje snage i što im može ići protiv.

Da bismo dobili jasnu sliku, pogledajmo konkretne prednosti statistike.

Preporuka usluge

Kada hotel prikupi detaljne informacije izvedene iz izvora, može analizirati te podatke i predvidjeti trendove za nadolazeće mjesece ili godine. A to je doista važno za poboljšanje ponude, pronalaženje novih i boljih načina za privlačenje kupaca i povećanje prodaje.

Na primjer, istraživanje pokazuje da je vjerojatnije da će putnici koji idu na planinske postaje radi planinarenja koristiti usluge samog hotela. Sada, kao hotelijer, prvo biste trebali istražiti to isto i ako se stvari pokažu točnima, morate se upustiti u postavljanje ponuda i ponuda za planinarenje.

Upravljanje prihodima

Brojke su u srcu upravljanja prihodima hotela. Iako se obično preferiraju brojke koje se izravno odnose na hotel, ignoriranje općih podataka iz industrije nije dobra stvar.

S relevantnim brojevima iz industrije, upravitelji prihoda mogu izvesti bolje analize kako bi predvidjeli ponašanje kupaca i optimizirali strategije za povećanje prihoda.

Drugim riječima, sve se svodi na razumijevanje trendova ponude i potražnje i identificiranje onoga što putnici zapravo najviše cijene.

Pogledajmo statistiku koja glasi "prihodi od putovanja i turizma u cijelom svijetu vratit će se na iznos prije pandemije, što je 730 milijuna, a hoteli će biti glavni pridonositelji." Za nas bi se ovo moglo činiti kao podaci o oživljavanju industrije, ali za menadžere prihoda hotela to je prilika da u registar unesu više novca.

Marketinška učinkovitost

Hotelski marketing je definitivno jedan od onih aspekata koji imaju više koristi od statistike. Omogućuje hotelskim trgovcima da razumiju što točno putnici traže. Jednom kada shvate putnikove sklonosti, postaje stvarno lako voditi relevantne marketinške kampanje.

Ako pogledate odjeljak o trenutnim trendovima u bloku, on snažno naglašava održiva putovanja. Sada, ako hotelijeri uspiju nekako iskoristiti kvocijent održivosti u svojim marketinškim kampanjama, vjerojatnije je da će privući goste koji traže održive mogućnosti boravka.

Međutim, pobrinite se da se vaši napori da pokažete održivost ne oslanjaju na greenwashing .

Zaključak

Ne mogu dovoljno naglasiti dinamičnu prirodu ugostiteljske industrije. Stalno se razvija i uvodi nove elemente. No, promjene ne uspijeva primijetiti svaki hotelijer. Zbog toga su statistike sjajne za određivanje trenutnog stanja industrije i kako će proći u mjesecima i godinama koje dolaze.

Nadam se da je gornji popis podataka o ugostiteljstvu od velike pomoći i da ćete iz njega izvući vrijednost. Također, ako smatrate da je ovaj članak koristan, podijelite ga sa svojom vezom.

Priprema: by S.O.S. English

 

Statistika turističke industrije koju morate provjeriti prije nego što zakoračite u 2023. godinu by