Neizbježni izazovi u hotelskoj industriji, unatoč dobicima, malo otežavaju vođenje hotelskog poslovanja. Putovanja i ugostiteljstvo su unosna industrija. Tijekom godina, industrija je svjedočila ogromnom porastu poslovanja.

Dakle, ako ste frustrirani i doista se pitate kako prevladati ove izazove ugostiteljstva, onda ste na pravom mjestu.

Ovaj članak govori o svim uobičajenim izazovima u hotelskoj industriji i njihovim mogućim rješenjima.

 

Zašto biste trebali znati o svim izazovima u hotelskoj industriji?

Vođenje hotelskog poslovanja nije laka šetnja. Razina uključenog rizika je golema.

Stoga hotelijeri moraju paziti na svaku prepreku koja im se nađe na putu.

Brojni hoteli diljem svijeta skloni su previdjeti većinu izazova. Kao rezultat toga, suočavaju se s ozbiljnim posljedicama.

Dopustite da podijelim jedan događaj.

Postoji jedan hotel koji sam posjetila u Pragu. Smještajni objekt je bio jednostavno fantastičan i jako mi se dopao boravak. Drugog dana mog boravka upoznala sam upravitelja hotela i saznala sam mnogo toga.

Morali su zatvoriti dvije svoje POS poslovnice. Razlog? Sustav koji su koristili za upravljanje prodajnim mjestima bio je neka vrsta stare škole i nije imao aspekt automatizacije.

U početku se to nije činilo velikim problemom, ali kada su morali ručno obavljati određene zadatke, odstupanja su se povećavala, au jednom trenutku je to izmaklo kontroli.

E sad, ako i dalje mislite da ne morate naglašavati svaki izazov, onda to nije točno. Za održavanje hotela u radu; zapravo, prosperitet, sveobuhvatna provjera svih izazova hotelskog poslovanja.

Uobičajeni izazovi u hotelskoj industriji i njihovo rješenje

Ne trebate raketnu znanost da prevladate izazove. Umjesto toga, morate imati strateški pristup.

Tijekom godina mnogi su hotelijeri s nama podijelili mnoge bolne točke. Dakle, u ovom odjeljku bavimo se nekoliko globalnih problema i izazova u ugostiteljskoj industriji i njihovim rješenjima.

1. Zapošljavanje i zadržavanje osoblja

Izazov

Zapošljavanje i zadržavanje osoblja oduvijek je bio jedan od najčešćih problema u ugostiteljstvu.

Svaki hotel zahtijeva kvalitetno osoblje na svim frontama; bilo da se radi o administraciji, održavanju, kuhinji, održavanju domaćinstva ili recepciji. Nedostatak vještina kod obrazovanih mladih koji završavaju obrazovne ustanove također se pokazao kao veliki izazov u hotelskoj industriji.

Rješenje

Redovito osposobljavanje nove radne snage jedini je dostupni lijek. Za zadržavanje kvalificiranog osoblja potrebno je primijeniti nekoliko taktika. Na primjer, njegovanje osjećaja pripadnosti (kulture) i vrijednosti za članove tima učinit će ih vezanima za njihov posao i usaditi im osjećaj odgovornosti.

2. Promjena marketinških trendova i dinamike

Izazov

Marketing je jedan od najčešćih izazova s ​​kojima se hotelska industrija suočava.

Promjene u trendu oglašavanja i marketinga često stvaraju probleme hotelijerima. Također, tradicionalne marketinške metode sada nisu toliko učinkovite. Dakle, za one koji su se oduvijek držali starih načina, određivanje prave strategije jedan je od najvećih izazova ugostiteljske industrije.

Internetski marketing je sigurna metoda, iako će vlasnicima hotela trebati godine da utvrde svoju snagu. Online ponude rezerviraju pravi gosti, a glavne transakcije plaćaju se unaprijed.

Rješenje

Angažiranje gostiju na društvenim mrežama , aplikacijama za razmjenu poruka i drugim mrežnim izvorima može učiniti čuda i dati vam rezultate za nekoliko mjeseci. Implementacija učinkovitih digitalnih marketinških strategija snažno je rješenje za takve probleme u ugostiteljstvu. Budite dosljedni i strpljivi s bilo kojom taktikom koju primijenite.

3. Operativna pitanja

Izazov

Bezbrojni su operativni izazovi u hotelskoj industriji. U rasponu od upravljanja rezervacijama, njege gostiju, obavljanja svih operacija na recepciji , održavanja čistoće u hotelskim sobama i prostorijama i više. Međutim, hotelski odjeli često ne uspijevaju sinkronizirano obavljati sve zadatke što dovodi do kaosa i nezadovoljstva kupaca.

Rješenje

Osim poslovanja, front office problemi i rješenja povezani su s integriranim hotelskim PMS sustavom . Što ga brže usvojite, to je bolje za vaš smještajni objekt. Vaše su operacije automatizirane, a funkcije odjela sinkronizirane su s PMS-om jer to u velikoj mjeri pojednostavljuje komunikaciju.

4. Rastući troškovi dnevnog potrošnog materijala

Izazov

Inflacija cijena proizvoda za svakodnevnu upotrebu, hrane i drugih potrepština naglo je porasla u posljednjih nekoliko godina. Iako je to utjecalo na sve industrije, ono preuzima veliki dio problema i izazova s ​​kojima se susreću turizam i ugostiteljstvo.

Rješenje

Vidljivo rješenje za to bilo bi stalno provjeravanje inventara, kontrola zaliha i smanjenje rasipanja što je više moguće. Razmislite o primjeni korisnih strategija uštede na svom posjedu, koje bi vam pomogle u upravljanju rastućim troškovima.

5. Problemi s domaćinstvom

Izazov

Čistoća je osnovni zahtjev svakog gosta. Zapravo, također biste tražili čistu i urednu hotelsku sobu kada putujete. Većina hotelskih gostiju radije bi radije čistu sobu umjesto besplatnih sadržaja, bilo koji dan.

Također, ako razmislite o tome, nečista i neuredna soba također je uobičajena pritužba gostiju .

Ali postoje trenuci kada hotelima postane pomalo teško ostati vjerni tome. Naposljetku, tu su uključeni različiti izazovi u održavanju domaćinstva i potrebne su strategije kako bi se s njima nosili.

Rješenje

Izazovima održavanja domaćinstva u hotelima potrebno je dobro upravljati učinkovitim strategijama i misaonim procesima. U procesu održavanja domaćinstva potrebno je voditi računa o čistim i prljavim sobama te stalno održavati zajedničke prostore. Istaknite ove mjere na svojoj web stranici i društvenim medijima kako biste stekli povjerenje svojih gostiju.

Na primjer; Možete pratiti oboje – listu dolaska i odlaska gostiju putem hotelskog softvera i možete ažurirati domaćicu kako bi očistila sobu od svih gostiju koji će se odjaviti iz hotela. Štoviše, kad god se bilo koji gost prijavi i zatraži sobu, uz pomoć sustava možete jednostavno provjeriti je li domaćica pospremila sobu ili nije. 

Ovo je najbolji način za upravljanje zadacima i praćenje gostiju koji dolaze i odlaze, a možete se i unaprijed pripremiti. Na taj način možete jednostavno izbjeći izazove u održavanju kućanstva.

6. Promjena očekivanja gostiju

Izazov

Promjene u očekivanjima gostiju jedna su od najvećih prepreka u hotelskoj industriji. Svjedoci ste da gosti danas od hotela traže puno više. Bilo da se radi o besplatnom WiFi-ju, sustavu za zabavu, jedinstvenom iskustvu boravka ili uslugama brze prijave i odjave.

U posljednje vrijeme ljudi također očekuju beskontaktne hotelske usluge kako bi osigurali siguran boravak i eliminirali svoju ovisnost o hotelskom osoblju. Svakako, prilično je teško udovoljiti ovim zahtjevima zbog propusnosti resursa ili kapitala, ali to će biti imperativ.

Rješenje

Dakle, beskontaktne hotelske usluge mogu se pružiti s pravom tehnologijom. Razmislite o uvođenju samoposlužnog kioska za goste koji će olakšati usluge brze prijave i odjave, podijeliti lokaciju vašeg objekta, pa čak i omogućiti gostima da zatraže usluge preuzimanja i odlaska. Budite u tijeku s najnovijim trendovima hotelske industrije . To će vam pomoći da na bolji način ispunite promjenjiva očekivanja gostiju.

7. Neredoviti novčani priljevi

Izazov

Jedan od najvećih izazova u hotelskoj industriji je kreditna prijetnja. Poslovanje sa strankama koje plaćaju nakon 30, 60 i 90 dana ili čak i kasnije. Iako su ove vrste poslova veće, ne pomažu mnogo tijekom novčane krize. Povrh toga, mnoga plaćanja kasne ili odlaze u nenaplative dugove.

Rješenje

Razmislite o promjeni prodavača i dobavljača nakon dugog roka plaćanja. Ili sklopite dogovor s njima da naplatite dospjela plaćanja u ratama, a ne odjednom. Tako će vaš brod ploviti dulje vrijeme. Povrh toga, možete pokrenuti online marketinšku kampanju za privlačenje rezervacija, budući da te strategije omogućuju brz ROI.

Na ovaj način štedite na zapošljavanju dodatnog osoblja za naplatu i čak plaćate svoje račune na vrijeme. Ukratko, imate dovoljno gotovine za radni kapital. A to je najbolja stvar koju možete učiniti u suočavanju s takvim izazovima hotelske industrije.

8. Izazovi sigurnosti podataka

Izazov

Pitanje sigurnosti nije novo. Dok su naše metode sigurnosti podataka znatno napredovale, tako su se povećale i mogućnosti curenja podataka i napada virusa. Prijetnje krađom digitalnih podataka i curenjem povjerljivih podataka predmet su zabrinutosti hotelijera diljem svijeta.

Rješenje

Prvi korak koji treba poduzeti prema sigurnim podacima je osigurati odgovarajuću pohranu podataka. Prestanite se baviti excel listovima i registrima. Ugradite sigurnu hotelsku tehnologiju koja sprječava curenje vaših podataka. Današnja tehnologija usklađena je s PCI-DSS-om i zaštićena je HTTPS-om, što dovodi do bolje enkripcije podataka . Na taj način gradite kredibilitet svog hotela kako biste doveli više gostiju.

9. Održavanje online ugleda

Izazov

Danas posjetitelji vješti internetom prvo traže reputaciju marke prije nego što rezerviraju hotelsku sobu. No, održavanje internetske reputacije još je jedan veliki izazov s kojim se hoteli često suočavaju. Međutim, to nije bio aktualan problem u ugostiteljstvu. Recenzije i ugled zanemareni su u svim industrijama od početka. Malo znaju da neupravljana reputacija vodi do lošeg imidža brenda.

Rješenje

Prema anketi, 93% putnika provjerava recenzije hotela prije rezerviranja sobe, a 33% gostiju ne želi rezervirati hotel bez recenzija. Štoviše, uvijek je ključno pratiti što gosti govore o vašem brendu i uslugama koje pružate. Sustavi upravljanja recenzijama pomažu vam u praćenju, upravljanju i odgovaranju na vaše online recenzije – bez obzira na platformu i jezik.

Također vam mogu pomoći u odgovaranju na recenzije.

 

10. Gubitak lojalnih kupaca

Izazov

Budući da različiti hoteli neprestano pršte atraktivnim ponudama, gosti se ne ograničuju na jedan brend. Umjesto toga, otvoreni su za opcije; osobito ako se ne uspijete osobno povezati s njima i sudjelovati s njima te pružiti gostu nezaboravno iskustvo.

Rješenje

Vođenje programa vjernosti NAJPRAKTIČNIJI je način povećanja baze vjernih kupaca. To uključuje ponudu pogodnosti, popusta i nagradnih bodova gostima u odnosu na njihovo članstvo. Dakle, čak i ako su prestali koristiti usluge, možete pristupiti svojim gostima i ponuditi im ponude ili pakete. U isto vrijeme, ne zaboravite razmotriti implementaciju načina za povećanje broja stalnih gostiju u vašem hotelu.

11. Promjena tehnologije

Izazov

Napredak tehnologije mijenja svaki aspekt našeg svakodnevnog života. Prošla su vremena kada su gosti čekali satima ili danima da dobiju odgovor na bilo koji upit. Danas korisnici od hotela očekuju brz odgovor i usluge. Takvim stalnim promjenama izuzetno se teško prilagoditi, što predstavlja izazov.

Rješenje

Hoteli su počeli prilagođavati iskustva gostiju pomoću chatbota. Chatbotovi omogućuju hotelima da odmah odgovore posjetiteljima, odmah odgovore na svaki upit i još mnogo toga. To dodatno povećava hotelske rezervacije i prihode.

12. Hoteli nisu vođeni podacima

Izazov

Dobro vam je poznato da se neki hoteli ne oslanjaju ni na kakve sigurne podatke za poslovne odluke. A zbog odluka koje se temelje na pretpostavkama, mnogi su hoteli prisiljeni zatvoriti se u kratkom roku.

Na primjer, poslovne odluke o trošenju na promocije OTA-a, interijera, cijena soba i vrsta soba ne donose se na temelju stvarnih statističkih izvješća.

Rješenje

Kako biste se borili s jednim od istaknutih izazova u hotelskoj industriji, morate koristiti softver koji će vam dati sve poslovne uvide . Može vam pomoći u donošenju informiranih poslovnih odluka i uštedjeti na ekstravagantnoj potrošnji. Korištenjem cjelovitog alata za analizu podataka možete čak primijeniti odgovarajuće strategije upravljanja prihodom kako biste ostvarili veći prihod.

13. Rast lokalnih ugostiteljskih domaćina i sve veća konkurencija

Izazov

Ovih dana sve više vlasnika smještajnih objekata povremeno iznajmljuje svoje sobe ili smještajne objekte . Smještaj kod kuće i najam za odmor obećavaju autentično lokalno iskustvo osim što su praktični. Zbog toga putnici radije biraju one smještaje u obitelji nego hotele i odmarališta. Osim toga, svaki dan na tržište izlaze novi hoteli. Sve veći broj smještaja u domaćinstvima i konkurencija jedan je od izazova u ugostiteljskoj industriji 2022. godine.

Rješenje

Prije svega, potrebna je solidna analiza konkurencije . Morate znati kako napreduju vaši konkurenti, pratiti njihove strategije, a zatim osmisliti bolje planove za svoju imovinu. Povrh toga, morate ponuditi nešto značajno kako biste privukli svoje goste. Stalne inovacije i personalizirane usluge na kraju su jedini način da pobijedite konkurenciju.

14. Obnova poslovanja nakon prirodnih nepogoda i kriza

Izazov

Dakle, mislim da je ovo nedavno suočen izazov (ili bolje rečeno, PROBLEM) u ugostiteljskoj industriji. Cijeli svijet ukinuo je putovanja tijekom epidemije COVID-19, zbog čega je i hotelijerstvo moralo prekinuti svoje poslovanje. Otkazane rezervacije, zaključavanja na neodređeno vrijeme i zatvaranja hotela; ovo su vjerojatno bila najgore pogođena vremena za turizam i ugostiteljstvo.

Iako je izazov preživjeti ova vremena, još je veći izazov iz ovih vremena izaći kao pobjednik. A najteže je vratiti posao u ova nesigurna vremena.

Rješenje

Iskreno govoreći, nitko od nas ne bi mogao zamisliti ovakvu situaciju u kojoj ćemo se boriti za opstanak. Ali u potpunosti ovisi o nama kako ćemo vidjeti te izazove, učiti iz njih i izaći još snažniji nego što smo bili.

Poduzeća su iskoristila ovu priliku za razvoj i inovacije. i pripremiti se za budućnost. Iako su to potpuno prirodne nepogode i nisu pod našom kontrolom, sigurno možemo raditi na optimizaciji naših operacija i osigurati da naše poslovanje ostane živo usred kaosa. U sadašnjim vremenima možete koristiti i implementirati strategije spomenute u našem kompletu za preživljavanje COVID-19 za hotele .

Zaključak

Svaka industrija sklona je izazovima i zamkama, a ugostiteljska industrija nije iznimka.

Posljednjih nekoliko godina je točan dokaz. Ali to isto razdoblje također je dokaz da ne postoji ništa što industrija ne može prevladati. Način na koji je industrija ponovno stala na noge doista je hvalevrijedan.

Kroz ovaj članak pokušala sam vam pomoći da steknete jasnu predodžbu o tome koji su izazovi uobičajeni u hotelskoj industriji. Pokušajte odrediti one s kojima se suočavate ili ćete se vjerojatno suočiti, a zatim u skladu s tim krenite s implementacijom rješenja.

 

Priprema: by S.O.S. English

Uobičajni izazovi u hotelskoj industriji i kako se nositi by